Hotspot Lublin: voormalige Perła brouwerij

Deel met vrienden en familie

Wanneer je door Lublin loopt kun je niet om Perła heen: overal zie je de naam of het logo voorbij komen. De voormalige Perła brouwerij is nu een echt hippe hotspot met een bierhuis, restaurant, bioscoop, open air club en ondergrondse tunnel!

Hotspot Lublin: voormalige Perła brouwerij

In 1846 betrok de Perła-brouwerij het gebied aan de Bernardyńska-straat, wat kort daarvoor nog een klooster was. Tot 2001 werd hier bier gebrouwen en nu kun je er als bezoeker veel plezier beleven op het terrein.

📍 Bernardyńska 15, 20-109 Lublin, Polen

Perła Brewery Underground (Bierkelders)

voormalige Perła brouwerij
voormalige Perła brouwerij proeverij rondleiding
voormalige Perła brouwerij

Het bier wordt er inmiddels niet meer gebrouwen, maar je kunt wel een super leuke tour doen door de kelders van de voormalige brouwerij.

Terwijl je de hoeken en gaten verkent, kun je de rijke geschiedenis van deze plek en de gebeurtenissen en figuren die ermee verband houden ontdekken, terwijl je meer te weten komt over het productieproces van bier. Een kunstenaar heeft meerdere installaties gemaakt, dus tijdens de tour zie je veel meer dan alleen maar oude tonnen en lege flesjes. De tour wordt afgesloten met een bierproeverij in een unieke ruimte, die vroeger de opslagkelder was.

Informeer wel van tevoren of er een Engelstalige gids aanwezig is die dag (of bijvoorbeeld Duits als je dat goed spreekt). Op dit moment zijn de tours voornamelijk nog in het Pools en dat kan lastig te volgen zijn ;). De prijs is op basis van donaties die aan de gids worden betaald!

Perłowa Pijalnia Piwa (Perłowa Beer House)

Perłowa Beer House
Bar in voormalige Perła brouwerij

Bij Perłowa Beer House kun je terecht voor een echte fine dining experience, maar ook gewoon snacken van barfood. Binnen hebben ze een super hippe en strakke bar, die echt prachtig is. Alleen als het echt mooi weer is, zou ik vragen of ze buiten op het terras nog een plekje hebben. Je zit dan heerlijk onder de schaduw van de grote parasol in de lichte binnentuin.

Het menu wordt hier aangepast aan de seizoenen en vaak zit er (subtiel) bier verwerkt in het gerecht. Je kunt hier ook een speciale proeverij aan biertjes bestellen. Deze zijn alleen hier te drinken en worden dus niet in de supermarkt of winkels verkocht.

Mocht je nou denken, maar ik hou helemaal niet van bier? Ze serveren hier ook uitstekende (en zelfs heerlijke lokale) wijn.

Lees hier meer over fine dining in Lublin

Kino Perła (buiten bioscoop)

Kino perla Lublin
Buiten bioscoop Lublin

Naast de voormalige Perła brouwerij vind je op de binnenplaats de open air bioscoop: Kino Perła. Na zonsondergang kun je hier in de zomer de leukste films zien. Neem plaats op een strandstoel, bestel een biertje en geniet van de film. Entree is gratis en de films zijn gewoon in het Engels, maar natuurlijk wel met Poolse ondertitels. De titels op de site zijn wel vaak vertaald. Mocht je vragen hebben, via de Facebookchat van Kino Perła krijg je snel antwoord.

Radość Outdoor lounge + stadstrand

open air club Lublin
stadstrand Lublin Radość

Radość betekent ‘plezier’ in het Pools en wat mij betreft dekt dat ontzettend de lading van deze geweldige buitenbar / club. Overdag kun je chillen aan het water, op de schommels of in een heerlijke strandstoel op het stadsstrand. Als de zon onder is gaan hier de voetjes van de vloer.

Het doet mij erg denken aan een schonere en groenere versie van de RAW-Tempel in Berlijn.

Hier op Flying Foodie vind je binnenkort meer over Lublin; een prachtige groene stad in Oost-Polen. Je reist heel simpel rechtstreeks vanaf Eindhoven naar Lublin met WizzAir. Een andere optie is vliegen op Warschau, in dat geval kun je bijvoorbeeld ook vliegen met KLM vanuit Amsterdam!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close