10 Irritaties tijdens het vliegen

Deel met vrienden en familie

Irritaties tijdens het vliegen

Vliegen, ik kan er enorm van genieten. Het blijft toch altijd een beetje bijzonder. Helaas kan ik mij ook enorm irriteren tijdens een vlucht en dan vooral aan mijn medereizigers. Ik zet mijn 10 Irritaties tijdens het vliegen op een rij. Je herkent er vast een aantal 😉

#10 Gillende, huilende of anderszins irritante kinderen

Natuurlijk snap ik dat mensen hun kinderen mee willen nemen op vakantie. Ik snap ook helemaal dat het lang duurt voor ze en dat babies nou eenmaal huilen. Doen ze ook niet voor hun plezier. Maar irritant is het wel! SSSSsssssst ik wil in rust genieten van het uitzicht, mijn film of gewoon even een paar uurtjes slaap pakken.

 

#9 Boardingtijden op Boarding Passes die nooooit kloppen

Sta je dan, helemaal netjes op tijd bij de gate, klaar om te boarden. Maar hè wat zie je nou? Er gebeurd helemaal niets. Ooit wel eens een tijd gehad die wel klopte? Ik niet. Tel er gerust een half uur of meer bij op.

 

#8 Etenskarretje dat net de verkeerde kant op gaat

Oeh, ja lekker, de stewardess komt eraan met eten en drinken. Komt dat even goed uit, je verrekt van de dorst. Fudge… gaat ze precies de verkeerde kant op en zit je niet vooraan, maar juist achteraan. Grrrrom… even geduld hebben dan maar. Is het karretje dan eindelijk bij je, blijkt er van de drie maaltijdopties nog maar één beschikbaar te zijn. Precies degene die je totaal niet lekker lijkt. FML!

 

#7 Mensen die breder zijn dan hun stoel…

.. en die naast je zitten. Moet kunnen, brede mensen moeten ook op vakantie kunnen, maar moet dat nou net naast mij? De stoelen zijn al zo krap. Dus misschien is de irritatie meer: te kleine stoeltjes!

 

#6 Inflight entertainment die niet werkt, of een uur van tevoren stopt met werken

Een vlucht van Aruba naar Amsterdam duurt best lang, zeker als je erachter komt dat je entertainment set niet werkt en je hier wel op gerekend had. Mooi geen film voor jou. Ga maar naar je navel staren als het je niet lukt om te slapen. Of hij doet het wel, maar ‘omdat we bijna gaan landen’ gaat ie alvast uit… en dan nog een uur vliegen 😮 Ja hallo! Ik wilde die film nog even afzien hoor, kon nog makkelijk.

 

#5 Te grote handbagage

Wat kunnen mensen toch allemaal meeslepen op vakantie en het vliegtuig in. Wachtend op het boarden zie je ze voorbij komen met enorme hutkoffers. Rugzakken die meer weg hebben van backpacks en rolkoffertjes die zeker weten niet aan de verplichte handbagage maten voldoen. Vooral op lange vluchten vraag ik me af: mens, wat sleep je toch allemaal mee? Je hebt al ruimbagage ingecheckt waar je 20+ kilo in kwijt kan!

Nu is dit natuurlijk niet mijn probleem, totdat ik (nadat ik netjes heb gewacht op mijn beurt en zij al naar voren zijn gerend!!) mijn bescheiden tasje niet meer boven mijn stoel kan plaatsen… VOL! Vervolgens moet ik het halve vliegtuig door, opzoek naar een plekje en dat iedere keer als ik wat uit mijn tas wil pakken. IRRRITANT!! En waarom zegt het personeel er niets van? Als ik kan zien dat de tassen veel te groot zijn, kunnen zij dat toch ook?!

 

#4 Snurkende mensen

Super irritant geluid. Ik wil ook slapen! Of in ieder geval rustig naar mijn muziek of film kunnen luisteren. Bij een vreemde kun je ook niet even zijn neus dichtknijpen. Dan toch maar stiekem tegen zijn stoel aan duwen?

 

#3 Aan hoofdsteun trekkers

Hoe kom je het makkelijkste uit je vliegtuigstoel? Nou, door gewoon aan de hoofdsteun van je voorganger te trekken. Heel fijn. 🙁

 

#2 Meteen opstaan na het landen

Luisteren blijkt voor veel mensen heel lastig. Lampje van riemen vast brand nog en er is ook nog eens extra omgeroepen dat je moet blijven zitten en toch staan ze al. Die regels? ‘Ach, die gelden toch niet voor mij’. Om vervolgens een enorm lange tijd ongemakkelijk in het gangpad te staan of alvast druk met hun tassen zwaaiend. Je kan het vliegtuig toch niet uit, voordat de deuren open zijn. Ga toch lekker zitten en houd je aan de regels!

 

#1 Mensen die niet op hun beurt wachten bij het boarden

Volgens mij kent iedereen dit wel. Het boarden kan dan eindelijk beginnen, uiteraard later dan er op je ticket stond, maar toch. “Dames en heren, we gaan nu beginnen met boarden, willen de mensen die reizen met businessclass, kleine kinderen of die slecht ter been zijn….
Whoooooooosssssssssssh, een grote groep mensen stormt meteen naar voren.
Verbaasd kijk je op, dit zijn duidelijk meer mensen dan er in de businessclass passen, daarbij zie je geen kinderen en ze zijn gezien hun snelheid absoluut niet slecht ter been. Ik vermoed dat dit ook de mensen zijn van irritatie #3.

“We vragen nu mensen met stoelen op de rijen 64 tot 49 te boarden”. Hop en daar gaat er weer een grote groep. Het valt je op dat er nog maar weinig mensen in de hal zitten.  “We vragen nu mensen met stoelen op de rijen 38 tot 48 te boarden”. Yes, jij mag nu ook naar binnen. Eenmaal in het vliegtuig aangekomen staat er een rij, want op wonderlijke wijze staat een groepje mensen van de eerste rijen op hun gemakje hun spulletjes op te bergen.

WAAROM TOCH MENSEN? Je hebt een vaste plek. Wacht gewoon op je beurt, dat maakt het voor iedereen en dus ook voor jou een stuk fijner en sneller! Bij één maatschappij heb ik mee gemaakt dat die mensen weer teruggestuurd werden. Stiekem was dat wel een klein beetje genieten.

 

Herkenbaar? Wat is jouw grootste irritatie tijdens het vliegen?

Dit stuk is met een flinke knipoog geschreven. Ik ben mij ervan bewust dat het een voorrecht is om te kunnen reizen met een vliegtuig en dat er heel veel meer dingen in de wereld zijn, die veel erger zijn.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik vlieg helemaal niet vaak, en de keren dat ik heb gevlogen was dat maar voor maximaal 2 uur, ik kan dus niet zo goed meepraten hierover. Ik zou het wel strontvervelend vinden als een van de bovenste dingen bij mij plaats zou vinden.

 2. hahaha heel herkenbaar, heb er heeeeel wat vliegkilometers opzitten… Wat dacht je rochelende chinezen…. die keer op keer hun neuzen ophalen en de echte die hards spugen dat dan ook nog uit in een zakje…. zo ranzig……..Maar vliegen blijft leuk en inderdaad een voorrecht! Een flesje champagne krijgen als je op huwelijksreis gaat… Echt geluk heb je als het niet zo druk is in t vliegtuig, je op 3 stoelen kunt liggen en dat je dan gewoon ingestopt wordt door een lieve stewardess en dat die dan ook nog een glaasje appelsap bij je neerzet voor als je wakker wordt….

  1. Mariska Author says:

   Ja dit zijn alleen de irritaties. Er zijn zeker ook genoeg geniet momenten tijdens een (lange) vlucht 🙂

 3. Ohhhhh ik herken me helemaal in deze lijst whahaha vreselijk!

 4. Ik heb ook echt een hekel aan huilende kinderen, maar ik ben bang dat die moeders het zelf ook niet al te leuk vinden haha. Krijg stiekem altijd een beetje plaatsvervangende schaamte voor de moeders.

  1. Mariska Author says:

   Haha nee dat denk ik ook niet. Volgens mij vind niemand huilende kinderen leuk, inclusief het huilende kind zelf.

 5. Nummer 2! Zoveel mensen die altijd doelloos in het gangpad gaan staan *zucht*.

  1. Mariska Author says:

   En dan nog moeilijk er bij kijken ook…

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close