Is de Blue Lagoon in IJsland de moeite waard?

Deel met vrienden en familie

Is de Blue Lagoon in IJsland de moeite waard? Is het echt zo leuk dat je in IJsland tijd moet besteden aan een tripje naar de Blue Lagoon? Ik ben er geweest en heb een duidelijke mening!

Naar de Blue Lagoon gaan is best kostbaar. Ten eerste moet je er natuurlijk heen en zal je daar waarschijnlijk wel een paar uur willen doorbrengen. Je bent er zo een halve dag aan kwijt. Is de Blue Lagoon je kostbare tijd in IJsland waard?

Ten tweede is het goedkoopste pakket (alleen toegang, niet in het hoogseizoen) al 40 euro. Mocht je nog een handdoek en badjas nodig hebben, dan komt daar nog wat bij. Is de Blue Lagoon, naast je tijd, dat geld wel waard?

Blue Lagoon IJsland is het de moeite waard

Is de Blue Lagoon de moeite waard?

Laat ik maar meteen duidelijk zijn: Ja, de Blue Lagoon is absoluut de moeite waard. Ja oké, het is toeristisch en ja, het is best prijzig en er zijn zeker rustigere en meer IJslandse thermische baden te vinden, maar toch is het absoluut de moeite waard om heen te gaan. Ik zie het een beetje als het bezoeken van de EiffelToren in Parijs of de Blauwe Moskee in Istanbul. Je weet dat het toeristisch is, maar toch is het zonde als je er op je reis naar die stad of streek niet geweest bent. Alsof je reis net niet compleet is.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd in de Blue Lagoon. Ik heb heerlijk rond gedobberd en mezelf ingesmeerd met silica maskers. In totaal ben ik zeker wel 3 uur bezig geweest. Tuurlijk waren er wel mensen, maar er waren genoeg plekjes waar het rustiger was en waar je ook echt even kon relaxen.

Blue Lagoon IJsland silica masker Flying Foodie

Een paar tips om je Blue Lagoon bezoek optimaal te maken

  • Ga ‘s ochtends vroeg of na zeven uur ‘s avonds en reserveer van tevoren

Het kan best druk worden bij de Blue Lagoon. Het goede nieuws is dat je de drukte kan ontlopen door niet op de drukke tijden te gaan. Het beste is om zo vroeg mogelijk te gaan (ze zijn vanaf 8:00 open) of vanaf 19:00. Dan zijn de meeste grote groepen weer vertrokken, de mensen die met een tour komen en is het allemaal wat relaxter.

  • Smeer je haar in met zoveel mogelijk conditioner

Het water in de Blue Lagoon is niet bepaald bevorderlijk voor je haar, het maakt het zelfs enorm stug. Het is daarom aan te raden om je haar goed in te smeren met conditioner, zowel voor als na het badderen in het water. In de douches zal je behalve douchegel ook flinke hoeveelheden conditioner vinden, die je gratis mag gebruiken.

  • Badjas huren is echt niet nodig

Ik kan me voorstellen dat je op reis geen badjas mee hebt, ik zelf ook niet. Je kunt heel makkelijk een badjas huren bij de Blue Lagoon zelf, maar de kosten zijn dan wel 15 euro (of zijn onderdeel van een duurder pakket). Ze zijn echt niet echt nodig, binnen is het lekker warm en buiten hoef je maximaal 3 meter te lopen in je badkleding voordat je bij het warme water bent. Er is zelfs een mogelijkheid om vanuit binnen het bad te betreden, dan hoef je dus helemaal niet buiten te lopen. Ook naar de sauna’s en stoombaden is het slechts enkele meter vanuit het warme water.

  • Geniet van de silica maskers

Het Blue Lagoon masker zou 10 jaar van je leeftijd afhalen. Of dat nou ook echt zo is weet ik niet, maar het is wel een heel fijn masker. Het voegt zeker wat toe aan de beleving, al die mensen die met witte maskers rond dobberen. In het water zelf kun je naar een silica bar toe zwemmen en zelf een portie silica uit een trog scheppen. Het is gratis en je mag er zo vaak van gebruik maken als je wilt.

Blue Lagoon IJsland - Free silica mask

  • Neem eigen handdoek en slippers mee

Bespaar jezelf geld en neem je eigen handdoek en slippers mee. Zonder badjas kun je wel, maar zonder handdoek wordt het lastig. Misschien kun je er één lenen van je hotel. Zelf heb ik van die sneldrogende handdoeken in mijn koffer gedaan, ze zijn opgevouwen niet groter dan een boek en wegen bijna niets, of neem een hammamdoek mee!

  • Wees niet bang voor het verplichte naakt douchen vooraf

Het is bij de Blue Lagoon in IJsland verplicht om van tevoren volledig naakt te douchen. Hoewel dit bij alle IJslandse baden de gewoonste zaak van de wereld is, kan dit mensen wat afschrikken. Wees echter gerust, ze hebben ook privé douchehokjes. Dan kun je je daar tijdens het douchen, mooi in en uit je badkleding hijsen. Om heel eerlijk te zijn, niemand zal controleren of je met je badkleding aan hebt gedoucht of geheel naakt. Vergeet niet je badkleding heel goed na te spoelen als je weggaat, zodat het water van de Blue Lagoon het niet zal aantasten.

Ik vond mijn bezoek aan de Blue Lagoon echt iets extra’s geven aan mijn reis. Als ik het nog eens over zou moeten doen, dan zou ik er zeker weer voor kiezen om te gaan!

Zou jij het leuk vinden om naar de Blue Lagoon te gaan? Of zou je hem over slaan?

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close