Khao Soi eten in Chiang Mai

Deel met vrienden en familie

Khao soi eten in Chiang Mai
Khao Soi
eten in Chiang Mai is wat mij betreft een must als je in de buurt bent. Het is een Noord-Thais gerecht, wat buiten Thailand niet zo makkelijk te verkrijgen is. Jammer, want het is misschien wel de lekkerste curry uit de Thaise keuken. Bij Khao Soi Mae Sai eet je de lekkerste van heel het land, dus pak die kans bij je bezoek aan Chiang Mai!

Wat is het eigenlijk?

Khaoi Soi, ook wel voedsel van de goden genoemd, komt veel voor in zowel Noord-Thailand als het aangrenzende Laos. Letterlijk vertaald betekent het niet meer dan ‘gesneden noedels’, verwijzend naar de traditionele eiernoedels die worden gebruikt.

Khao Soi Chiang Mai

Het is een licht-pittige currysoep met noedels op basis van kokosmelk. Als je het wilt vergelijken zou ik zeggen dat het tussen een Vietnamese pho, massaman curry en tom yum in zit. Typerend zijn de knapperige noedels die je bovenop vindt. Het is heerlijk fris en veel lichter dan je misschien zult verwachten. Meestal kun je kiezen of je de soep met kip, varken of rund wilt, zoals dit bijna altijd het geval is bij Thaise gerechten. Het water loopt mij nu alweer in mijn mond. Zo lekker!!

Op veel plekken kun je wel rode, groen of gele curry eten, maar Khao Soi staat vaak niet op het menu. Als je in Chiang Mai bent, of elders in het noorden van Thailand, moet je dus echt je kans grijpen: je zult er geen spijt van krijgen. Zelf zou ik willen dat ik nog veel vaker langs was geweest.

Chiang Mai hotspot : Khao Soi Mae Sai

Khao Soi Mae Sai

De lekkerste versie van deze noedelsoep eet je in Chiang Mai bij Khao Soi Mae Sai. Een echt Thaise tentje, net ten noord-westen van de oude stad (locatie). Verwacht geen hippe tent: je komt hier voor het eten, niet voor een Insta-shoot.

Wij zijn natuurlijk niet de enige die ontdekt hebben dat je hier de beste Khao Soi kunt eten, het kan dus zijn dat je even in de rij moet staan. Gelukkig is de doorloop vrij rap en daarnaast is het wachten het eten helemaal waard.

Naast curry kun je hier ook heel goed terecht voor heerlijke zoete, Thaise thee (met veel melk). Je kunt gratis water krijgen, maar voor de rest is de keuze in drankjes vrij beperkt.

Ze zijn open van 8:00 tot 16:00 en op = op!

Khao Soi Mae Sai Menu

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close