Kleine wine estates in Zuid-Afrika die geweldig zijn

Deel met vrienden en familie

Estates (wijnhuizen) heb je in Zuid-Afrika in allerlei groottes. Hoewel grote estates als Boschendal en Babylonstoren zeker hun charmes hebben, kan ik me voorstellen dat je ook op zoek bent naar kleinere, rustigere estates. Daarom hebben wij voor jou het perfecte lijstje met kleine wine estates in Zuid-Afrika die geweldig zijn! 

BACCŌ

Als je een foto maakt bij BACCŌ maak je je vrienden zo wijs dat je niet meer in Zuid-Afrika bent, maar in Italië. De eigenaren hebben zich dan ook laten inspireren door het Italiaanse wijngebied Toscane en wilde dezelfde sfeer neerzetten, hier in Zuid Afrika, om daar top wijnen te produceren. Het zal je vast niet verbazen als ik je vertel dat de naam BACCŌ afgeleid is van Bacchus, de Romeinse god die wordt geassocieerd met wijn, plezier en feesten. 

Kleine Estates Zuid Afrika Bacco
Bacco boutique estate een klein wijnhuis in zuid afrika
Kleine Estates Zuid Afrika met italiaanse sfeer

Waar de meeste wijnhuizen in de regio zich bevinden in klassieke gebouwen, is dit kleine estate super modern, uiteraard met een Italiaanse knipoog. Het hoge gebouw van rode bakstenen heeft prachtige hoge, gebogen ramen. Binnen zie je veel beton. Het is een van de weinige estates met wijn van de vermentino druif op het menu!

Noble Hill

Ben je op zoek naar een estate in een Spaanse / Mexicaanse sfeer, dan zit je bij Noble Hill helemaal goed. De prachtige tuin, de cactussen en het stijlvol ingerichte restaurant zouden zeker niet misstaan in bijvoorbeeld Tulum. Je vindt deze kleine wine estate aan de voet van de Simonsberg, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Het specialisme van dit kleine estate zijn frisse wijnen met minerale tonen.

Noble Hill klein wijnhuis om te bezoeken
Kleine Estates Zuid Afrika Noble Hill
Klein wijnhuis franschhoek noble hill

Noble Hill is net als BACCŌ te bezoeken met de Franschhoek Winetram!

Klein Goederust

Klein Goederust zit aan de hoofdweg die door Franschhoek loopt, waar je veel van de wijnhuizen in het gebied ook aan zult vinden. Laat je niet misleiden door de eerste indruk die je krijgt als je voor het hek staat. De oprit is misschien niet super sfeervol (met bijvoorbeeld hoge bomen), maar vergis je niet: dit kleine estate is super charmant. Zodra je het hoofdgebouwtje betreedt zie je een prachtige, moderne ruimte met een super lange zwarte tafel. Kijk je naar rechts, dan zie je een heerlijke serene binnentuin waar je kunt genieten van wijn.

Kleine Estates Zuid Afrika Kleine goedgerust
Klein goedgerust black owned estate franschhoek
Tuin van de kleine estate Klein goedgerust

Klein Goederust is, naast dat ze heerlijke wijn hebben, ook bijzonder doordat het één van de weinige “black owned estates” is in Franschhoek. Op de labels van flessen zie je een Southern Ground Hornbill (grondneushoornvogel), een vogel die volgens de Afrikaanse overtuigingen symbool staat voor geluk en bescherming.

Kloovenburg

Iets verder naar het noorden, in het zeer charmante Riebeek-Kasteel, vind je Kloovenburg. Een klein estate, gerund door ouders en hun kinderen, met fantastisch lekkere wijnen die je in Nederland niet zo snel zal vinden. De estate staat vol met prachtige bomen, die niet alleen voor sfeer, maar ook voor lekkere schaduwplekjes zorgen. Ga op een warme dag voor een proeverij naar binnen, waar het door de dikke muren heerlijk koel is. Mijn favoriete wijn is hier absoluut de Grenache Brut en de witte Eight Feet. 

Iets verderop, bovenop de heuvel, vind je hun restaurants en winkels onder de naam ‘Eight Feet Village’ (de familie heeft vier kinderen, en dus acht voeten), met prachtig uitzicht. Waar het overdag gezellig druk was, was het ‘s avonds heerlijke rustig en konden we van het prachtige uitzicht genieten, met verrassend lekker eten. Uiteraard begeleid door hun eigen wijn.

Kloovenburg
Witte wijn kloovenburg
wijn fles met glazen

Dit wine estate in Zuid-Afrika is ook heel goed te bezoeken met kinderen. Wil je meer tips over wijnhuizen bezoeken met kinderen? Lees dan ook eens onze andere post: Zuid-Afrikaanse Wijnhuizen Bezoeken met Kinderen.

Naast het proefgedeelte biedt Kloovenburg ook het Kringe Inni Bos, een prachtige (speel)tuin met bijbehorend restaurant. De pizza’s uit de authentieke houtoven zijn werkelijk verrukkelijk, en natuurlijk kun je ook hier genieten van hun eigen uitstekende wijnen. In de speeltuin vind je speelse verwijzingen naar de wijnwereld, zoals vliegtuigschommels gemaakt uit gerecyclede wijnvaten. Bovendien kunnen de kleintjes zich uitleven met klimmen, klauteren, spelen in het zand en springen op de trampoline. Een ideale plek om wat overtollige energie kwijt te raken! Op vaste momenten is er zelfs de mogelijkheid om een ontspannend tractorritje te maken door de schilderachtige wijngaarden.

Dat waren onze tips! Hopelijk heb ik je kunnen inspireren!

Pin onze tips voor kleine estates Zuid-Afrika

Deze tips niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden!

Kleine Estates Zuid Afrika die geweldig zijn

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close