Klunkerkranich | Geweldige Rooftopbar in Neukölln Berlijn

Deel met vrienden en familie

Rooftopbars hebben iets magisch. Heerlijk met een hapje en drankje hoog boven de rest genieten van het uitzicht en als het even meezit: een prachtige zonsondergang. Ik genoot van dat alles bij Klunkerkranich Rooftopbar; op dit momentmijn favoriete rooftopbar in Berlijn!

Vroeger werden er al op het parkeerdek van de Neuk­ölln Arcaden raves gegeven. Deze waren geheim, maar namen steeds meer toe in populariteit. Nu is het een combinatie van een urban zomertuin, moestuin, rooftopbar, chillout en bar. Het geeft mij helemaal het gevoel alsof je op een festival zit, maar dan ook nog eens met een geweldig uitzicht over Berlijn.

klunkerkranich rooftop bar berlin kreuzberg neukölln klunkerkranich rooftop bar berlin kreuzberg neuköllnklunkerkranich rooftop bar berlin kreuzberg neukölln

klunkerkranich rooftop bar berlin kreuzberg neukölln

Waar zit Klunkerkranich

De Klunkerkranich rooftopbar zit een beetje verstopt boven de Neuk­ölln Arcaden. De U7 metrolijn stopt direct voor de deur (halte Rathaus Neukölln). Maar dan? Loop het winkelcentrum in dat duidelijk gekenmerkt wordt door een grote Mediamarkt en neem de roltrap naar boven tot je bij de bioscoop aankomt. Daar zul je op de vloer een plaatje zien van een  Klunkerkranich. Als je die volgt kom je vanzelf bij de ingang van de Klunkerkranich terecht!

Mocht je de Klunkerkranich rooftopbar dan eindelijk gevonden hebben, dan is ‘s avonds de kans vrij groot dat er een rij staat. Laat je hierdoor niet afschrikken. Rijen horen wel een beetje bij Berlijn en hier is het het wachten zeker waard. Wij hebben ongeveer 20 minuten in de rij moeten staan en waren net voor de zonsondergang boven! Wat een plaatje!

klunkerkranich rooftop bar berlin kreuzberg neukölln

Locatie: Karl-Marx-Straße 66, Kreuzburg – Neukölln, Berlijn
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 1:30 (zondag vanaf 12)
Meer info: bekijk de website van Klunkerkranich
Gratis Wifi?:Ja/Nee

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hier word ik blij van! Volgend weekend ga ik naar Berlijn; een dagje Neukolln stond al op de planning en Klunkerkranich is er zojuist aan toegevoegd 🙂

    1. Mariska Author says:

      Wat leuk dat je volgende week naar Berlijn gaat! Heel veel plezier, hopelijk werkt het weer mee.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close