Ko Lanta stranden & hotspots

Deel met vrienden en familie

Ko Lanta is één van de grotere eilanden in Zuid-West Thailand. Het eiland wordt omringd door tropische stranden. De één nog mooier dan de andere. Ik heb ze allemaal bezocht en zet ze voor jullie op een rijtje.

De verschillende stranden van Ko Lanta verken je het makkelijkst met een scooter. Deze kun je voor ongeveer 200 Baht per dag huren. De wegen op Ko Lanta zijn erg rustig, dus zelfs voor een beginnende scooterrijder is het heel goed te doen. Het was voor mij de allereerste keer (!) dat ik op de scooter reed en het ging meer dan prima.

We beginnen in het noorden van het eiland vlakbij de haven en gaan dan langzaam naar het zuiden. Alle stranden uit deze lijst bevinden zich aan de westkust van Ko Lanta.

Klong Dao

Ko Lanta Klong Dao Hotspot strand

Ko Lanta Klong Dao Hotspot strand

Klong Dao is een lang en breed strand, met hier en daar heerlijke schaduwplekjes. Dat hebben we op de andere stranden niet echt gezien. Phets place vinden wij een aanrader: het is een schattig restaurant met heel veel bamboe meubels en het personeel is er super vriendelijk.

Long Beach

Long Beach Ko Lanta Thailand Long Beach Ko Lanta tree massage
Long Beach is een, je raadt het nooit, lang en uitgestrekt strand. Het is wel vrij smal, bij vloed is er bijna geen strand meer over. Als je lekker in een hangmat wilt hangen of een massage bovenin een soort boomhut wilt, kun je bij Lym’s terecht. Dat laatste lijkt mij helemaal geweldig bij  zonsondergang!

Klong Khong

Klong Khong mooiste strand van Ko Lanta
Klong Khong mooiste strand van Ko Lanta Klong Khong mooiste strand van Ko Lanta
Klong Khong is misschien wel het mooiste strand van Ko Lanta. De randen van het strand zijn bezaaid met strohutjes. Een gezellige boel, maar zeker niet te druk. ‘s Avonds is dit één van de stranden waar het meeste te beleven valt.

Klong Nin

Klong Nin Beach Ko Lanta Thailand Sunset Klong Nin Beach Ko Lanta Thailand

Klong Nin is een gezellig en breed strand op Ko Lanta. Vooral ‘s avonds is het er fijn vertoeven. Er zijn genoeg leuke restaurants direct aan het strand te vinden, maar ook daarachter in de ‘jungle’. Aanraders aan het strand zijn Otto’s voor de gezelligheid en de burgers, Horizon voor de cocktails, vis van de barbeque en de vuurshow’s en bij het Nice Beach Resort kun je heerlijke rotirollen krijgen.

Meer zin in een romantisch avondje? Yang Garden is dan absoluut een aanrader. De prijzen liggen wat hoger dan een gemiddelde maaltijd in Thailand, maar dat is het dubbel en dwars waard. Als je er dan toch voor gaat, neem dan zeker ook een cocktail. In het hoogseizoen raad ik je aan om te reserveren; ze zijn terecht erg populair op het eiland!

Ao Kantiang

Ao Kantiang Beach hotspots
Ao Kantiang Beach hotspotsAo Kantiang Beach hotspots
Bij Ao Kantiang vind je over het algemeen een rustige zee. Op het strand hier kun je een sup huren om te suppen. Aan de randen en vooral aan het einde van het strand is het een beetje vies, er ligt veel zwerfafval. Rond het midden van  het strand zit een super leuk tentje: Same Same but Different. Heerlijk om te relaxen en te eten. Ik kan zeker de shrimp tempura aanbevelen!

Klong Jark Beach

Klong Jak strand ko lanta Klong Jak strand ko lanta Klong Jak strand ko lanta
Klong Jark Beach, ook wel Klong Jak of Klong Jaak genoemd, is niet heel bijzonder. Gewoon mooi zou ik zeggen, maar wel breed. Een nadeel is misschien dat er niet echt veel schaduwplekken zijn, dus extra goed smeren en opletten met de zon! Als je op zoek bent naar ruimte en rust is het wel een aanrader!

Bamboo Beach

Ko Lanta strand Bamboo Beach Ko Lanta strand Bamboo Beach restaurant La Lanta Ko Lanta strand Bamboo Beach restaurant La Lanta mooi resort la lanta
Bamboo Beach, ook wel Ao Mai Pai genoemd, ligt helemaal in het zuiden van Ko Lanta. Het is een heel mooi, maar ook rustig strand. Dit betekent dan ook dat er niet zoveel te bleven valt, hoewel dat soms juist wel zo fijn is! Het La Lanta Resort vond ik zelf een super leuk restaurant en een hele leuke bar hebben. Sowieso is het resort een aanrader met zijn mooie hutjes en prachtige zwembad. Een goede plek om eens flink tot rust te komen.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg mooie stranden te vinden op Ko Lanta. Het kan zijn dat de lijst niet helemaal compleet is; soms kwamen we een ‘strand’ tegen dat wij het benoemen niet waard vonden, meestal vanwege de velen rotsen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Welk strand van Ko Lanta spreekt jou het meeste aan?

Deel met vrienden en familie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close