Mijn favoriete restaurants op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Bij Flying Foodie zijn we gek op eten en dus ook op goede en leuke restaurants. Op reis is dit natuurlijk geen uitzondering. Ik vind het dus super leuk om met jullie mijn favoriete restaurants op Curaçao te delen. De meeste vind je in Willemstad, toch wel de culinaire hotspot van het eiland, maar er zit ook een restaurant in Bandabou bij.

Mijn favoriete restaurants op Curaçao

Voor dit heerlijke lijstje heb ik alleen restaurants gekozen die ook open zijn in de avond, zodat je er terecht kunt voor een diner. Voor ontbijt- en lunchtips kun je een kijkje nemen in onze lijst met hippe koffietentjes op Curaçao. Voor alle restaurants geldt: als je zeker wilt zijn van een plekje, dan kun je het beste even reserveren.

Mosa/Caña

Mosa/Caña is niet alleen een van mijn favoriete restaurants, bijna iedereen lijkt hier wel te willen eten. Reserveren is niet alleen een must, ik zou het zelfs gewoon al regelen voordat je naar Curaçao gaat. Dat is ook gelijk een klein nadeel, een spontaan bezoek zit er haast niet in of je moet heel erg veel geluk hebben.

grafitti muur mosacana
MosaCana eten

Ik begrijp het wel, want het eten is hier ontzettend lekker en ziet er ook nog eens fantastisch uit. Ik zou haast niet weten welk gerecht ik je zou aanraden, het is echt allemaal lekker. Bestel sowieso de bloemkool, ze weten hier onwijs goed hoe ze dit simpele ingrediënt om kunnen toveren tot een fantastisch lekker gerecht. Je zit super gezellig in een overdekte binnentuin of als echte local lekker binnen in de airco.

Mosa/Caña zit schuin tegenover het Avila Beach Hotel!

BRKLYN

Minimaal net zo lekker is het eten bij BRKLYN, schuin aan de ovenkant. De cocktails zijn er zelfs nog beter! Het is hier lang niet zo druk als bij Mosa/Caña en er komen veel minder toeristen. Waarom? Wij denken omdat BRKLYN geen terras heeft, iets waar Nederlanders natuurlijk zot op zijn. Laat dit nou niet een reden zijn om deze tent over te slaan, je kunt de hele dag buiten zijn op Curaçao. Doe als de locals en eet lekker binnen. Eerlijk is eerlijk, het is ook wel eens lekker om te eten zonder dat de zweetdruppels op je neus staan.

BRKLYN curacao Mijn favoriete restaurants op Curaçao
cocktails BRKLYN curacao

BRKLYN heeft een fantastische 90’s hip-hop vibe, waar je meerdere lekkere, internationale gerechtjes met elkaar deelt. De gerechtjes komen van de hele wereld, maar ook de lokale keuken wordt niet overgeslagen, denk aan pan ku patu en stoba. Tel daarbij een uitgebreide wijnkaart, speciale cocktails en een hip interieur bij op en je weet dat je deze hotspot niet mag overslaan.

P.S. vergeet niet voordat je weer gaat, het behang goed te inspecteren!

Bij Blauw

Wil je lekker romantisch eten aan zee, zonder dat het een beachclub of strandtent is? Dan moet je bij Bij Blauw wezen. In het hippe Pietermaai loop je tussen de gekleurde huizen door zo naar het terras van Bij Blauw. Naast een restaurant hebben ze bij Bij Blauw ook een kleine concept store en een boetiek hotel.

steak tartaar Bij Blauw willemstad
zonsondergang bij blauw

Naast het eten is ook de service helemaal top. De vriendelijke bediening legt je helemaal in de watten.

Chill op Mambo Beach

Mambo Beach is een behoorlijk kidsproof strand, maar ook echt een toeristen trekpleister. Niet echt een locatie waar je een van mijn favoriete restaurants op Curaçao zou verwachten te vinden. Geloof mij, het meeste op Mambo Beach en de boulevard is ook zeker niet de moeite waard. Voor Chill maak ik een uitzondering.

Mijn favoriete restaurant op Curaçao
Cocktails Chill mambo beach

Het liefst strijk ik hier neer als de zon langzaam onder gaat. Ik positioneer mezelf in hun heerlijke chill stoelen aan de rand van het water en geniet van de namiddagzon, die een prachtige gouden filter over alles heen gooit. Na een Mai Tai of twee voor onszelf en een awa di lamunchi voor de kleine bestel ik wat snacks van hun heerlijke grill. Tegen de tijd dat de zon goed onder is pakken we de spullen bij elkaar en gaan we rozig en voldaan richting huis. Wat ik aanraad? Alles van de barbecue en de loaded nacho’s met gehakt!

P.S. wis je dat er tegenwoordig een hip koffietentje op Mambo zit?

Sol Food

Sol is het enige restaurant van mijn favoriete restaurants op Curaçao dat niet in Willemstad ligt, maar op Westpunt. Van de buitenkant lijkt het restaurant weinig bijzonders, maar achter de groene muur met schildpad schuilt een heerlijke veranda met prachtig uitzicht. Een heerlijke plek om te genieten van de zonsondergang.

Uitzicht Sol Food Westpunt

De pizza is er erg lekker, maar ik kom hier vooral voor de brownies. Ik droom er af en toe nog steeds over en overweeg ze een smeekmail te sturen voor het recept.

Sol zat om de hoek bij onze heerlijke appartement in Westpunt, maar doordat het restaurant alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend is, hebben we er niet al te vaak kunnen eten. Hou daar dus zeker rekening mee!

En dit was mijn lijst met fijne restaurants op Curaçao, hopelijk heb ik je kunnen inspireren! Mocht je nog vragen hebben over deze restaurants, of juist een restaurant dat je mist, laat het mij dan zeker weten!

Op zoek naar meer Curaçao inspiratie, lees dan ook:

Favoriete restaurants curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close