Mijn favoriete stranden op Curaçao

Deel met vrienden en familie

Zeg je Curaçao, dan denk je meteen aan mooie stranden. Een beetje afhankelijk van hoe je telt, heeft het Caribische eiland zeker 37 stranden; voor de meeste van ons onmogelijk om allemaal te bezoeken. De volgende stranden zijn mijn eigen favoriete stranden op Curaçao. Hopelijk helpt deze lijst jou met het maken van je keuze.

Mijn favoriete stranden op Curaçao

Coral Estate Beach / Karakter Beach Club

Coral Beach, Karakter Beach of Koraal liggen op het Coral Estate; een prachtige villawijk/resort. Als je van bovenaf aan komt, lijkt het wel alsof je in een sprookje stapt: het water is zoooo blauw! Het is niet echt een zandstrand waarbij je zo de zee in loopt, maar meer een soort kade met een trap waarmee je makkelijk het water in kunt.

Karakter beachclub

Er is genoeg schaduw onder de verschillende palmbomen, palapa’s en overdekkingen. Naast bedjes vind je er ook strandstoelen, zitzakken en schommels om heerlijk op te loungen. Geen zin meer in zee, dan loop je toch even een verdieping hoger naar het zwembad?

Het leuke van dit strand vind ik de club vibe. Daarnaast kun je je ook nog eens helemaal in de watten laten leggen in Spa 8 – The Experience . De massagekamers hebben vrij uitzicht over de oceaan. Daar kan toch helemaal niets tegenop?

Spa curacao

Entree: gratis
Bedjes: gratis, maar wordt wel verwacht dat je eten en drinken bestelt
Extra’s: gratis Wifi, laat je masseren met uitzicht op de zee!

Playa Kalki

Bijna helemaal op het topje van het eiland vinden we het prachtige Playa Kalki. Het strand is witter dan wit en de zee kan bijna niet blauwer. Echt een paradijs. Het strand is niet super breed, dus je ligt altijd met je bedje vooraan en is het niet zo massaal. Naast boven water, kun je hier ook onderwater veel zien. Je kunt gewoon zo het water inlopen en beginnen met snorkelen, of bij het kleine piertje de zee in gaan.

Playa Kalki Strand west curacao

Er is geen restaurant aan het strand, maar bij de duikschool kun je wel een kleine snack kopen, zoals een doosje met Pringles. Wil je hier dus lekker lang verblijven, neem dan zeker wat te eten en drinken mee!

Het zachte zand, weinig stenen of gebroken koraal en het rustig aflopende water maken dit strand ook uitermate geschikt voor de kleine strandliefhebbers. Op zoek naar meer kidsproofstranden op het eiland? Lees dan ook eens kidsproof stranden Curaçao

Playa Kalki

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Kokomo Beach

Kokomo Beach ligt aan de Vaersenbaai en dankt haar naam aan de gelijknamige beachclub. De hoge wanden en de grote cactussen geven het strand een hele andere vibe dan de rest van Curaçao.

Kokomo Beach favoriete stranden Curaçao

Naast de pier vind je een schommel in het water, waar je van die typische Insta-foto’s kunt maken als dat je ding is. Je kunt op dit strand ook regelmatig pelikanen spotten. De zee is vaak wat onstuimig en in de branding liggen veel gladde stenen. Je kunt gelukkig heel makkelijk het water in bij de pier, maar mocht je met kindjes onder de vier reizen zou ik persoonlijk een ander strand uitkiezen.

favoriete stranden Curaçao

Over het eten en drinken gaan wisselende verhalen, maar iedere keer dat wij er waren was het eten lekker, de cocktail sterk en de bediening super vriendelijk!

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Play Lagun

Playa Lagun is adembenemend mooi. Het is klein, knus en je vindt er een leuke mix van locals en verschillende toeristen. De prachtige baai is omringd door hoge rotsen en op het strand lopen kippen vrolijk rond. De vissersboten die op het strand liggen geven het geheel nog meer sfeer. Je kunt hier ook echt fantastisch snorkelen.

kidsproof strand curacao Playa Lagun

Er zijn weinig voorzieningen, behalve een restaurant bovenop de klif. Het is dus slim om zelf wat eten en drinken mee te nemen. Er is wel een toilet aanwezig beneden op het strand. Elke dag komen rond 12:00 uur vissers met hun vangt binnen. De meeste zijn super vriendelijk en vinden het geen probleem als je alleen even komt kijken naar hun vangst.

Kidsproof stranden Curacao

Toegang en parkeren is bij dit strand gratis, voor bedjes betaal je 7,50 NFL en voor een stoel 3,50 NFL. Bomen zorgen voor aangename plekjes in de schaduw. 

Entree: gratis
Bedjes: 7,50 NFL

Avila Beach

Avila Beach ligt middenin Willemstad. Het is het privéstrand van het Avila Beach hotel, een hotel met allure en uitstraling. Of eigenlijk zijn het twee stranden. De prachtig onderhouden stranden zijn om door een ringetje te halen zo mooi. De superschone, parelwitte strandjes hebben heerlijke ligbedjes naast prachtige palmbomen. De rustige zee heeft een kleur die alleen lijkt te bestaan in Photoshop.

Strand Avila Beach hotel

Hoewel er geen officiële regels zijn, zie je dat de mensen met kinderen automatisch naar het strand voor het restaurant trekken. Wil je dus wat meer rust en heb je geen zin in kinderen, dan kun je dus lekker naar het andere strandje gaan. Aan het rechter strand voor het restaurant ligt allemaal strandspeelgoed voor de kindjes, scheelt weer een hoop gesleep. Voor de grotere “kinderen” liggen er paddle boards en kano’s. Die mag je gewoon pakken en lekker het water mee op gaan.

prive strand curacao

Door de centrale ligging middenin Willemstad kun je na een dagje strand ook nog met gemak de bloemetjes buiten zetten in de beste restaurants die het eiland te bieden heeft. Lees daarvoor ook eens mijn favoriete restaurants op Curaçao.

Entree: gratis voor gasten en anders kun je een dagpas aanvragen.
Bedjes + handdoek: gratis
Wifi: Ja en snel ook!

Blauw Baai – Blue Bay

Het strand waar ik op trouwde met mijn voetjes in het zand mag natuurlijk niet ontbreken op mijn lijst van mijn favoriete stranden op Curaçao. De zee is, zoals de naam al doet vermoeden, prachtig blauw en door de vorm is de zee heerlijk kalm. Het strand is bezaaid met palmbomen die voor schaduw zorgen. De ruime baai heeft een restaurant en bar. Bij de bedjes vind je tafels met daarop een QR code, waarmee je heel makkelijk hapjes en drankjes bestelt, die zo bij je bedje worden bezorgd.

Blauw baai curacao

Zelf zou ik het onder de noemer ‘gezellig druk’ scharen. Wil je zeker zijn van aan goed plekje bij een palmboom, dan is het aan te raden voor half 11 aanwezig te zijn.

Blauw Baai is onderdeel van het het Blue Bay Beach & Golf Resort. Toegang is voor de gasten en bewoners gratis, maar je kunt ook van deze baai genieten als je hier niet verblijft, met een dagpas. Een dagpas kost rond de 15 NFL en daar zit de prijs van het gebruik van de bedjes al bij in. Je kunt goed en dichtbij het strand parkeren.

Blue Bay Curacao strand

Entree: gratis voor gasten en anders kun je een dagpas kopen bij de ingang.
Bedjes: gratis
Wifi: Ja

Mambo Beach

Mambo Beach? Als je het lijstje hebt doorgelezen zal het je waarschijnlijk verbazen dat deze toeristen trekpleister er ook op staat. Het is niet altijd mijn favoriete strand op Curaçao, maar onder bepaalde omstandigheden…

favoriete stranden Curaçao mambo beach bij zonsondergang

Het liefst strijk ik hier neer als de zon langzaam onder gaat. Ik positioneer mezelf in de stoelen aan de rand van het water voor restaurant Chill. Genietend van het leven in de namiddagzon, die een prachtige gouden filter over alles heen gooit, bestel ik een Mai Tai of twee voor onszelf en een awa di lamunchi voor de kleine. Daarna bestel ik wat snacks van hun heerlijke grill en tegen de tijd dat de zon goed onder is, pakken we de spullen bij elkaar en gaan we rozig en voldaan richting huis.

Entree: gratis aan het einde van de dag
Bedjes: gratis aan het einde van de dag
Wifi: Ja

Meer Curaçao!

Natuurlijk heb ik veel meer tips dan alleen mijn favoriete stranden op Curaçao. Ga je binnenkort op reis of wil je je gewoon lekker laten inspireren? Lees dan ook eens:

Pin je favoriete stranden op Curaçao 

Favoriete stranden Curaçao

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close