Het Magische Monkey Forest Ubud

Deel met vrienden en familie

Monkey Forest Ubud. Midden op Bali ligt een kleine stadje omgeven met rijstvelden: Ubud. In dit stadje vind je een heel bijzonder bos vol met apen, het Monkey Forest. Het bos betreden is een bijzondere ervaring. Tijdens mijn reis door Bali moest ik er dus zeker heen. Lezen (en kijken!) jullie mee?

Monkey Forest ligt aan het einde van de Monkey Road (hé, dat zal vast geen toeval zijn) in Ubud. Als je er bijna bent, kun je al wat apen spotten die in de winkels aan het ravotten zijn.

Kosten Monkey Forest Ubud

Toegang tot het Monkey Forest is niet gratis, maar voor een klein bedrag (minder dan 2 euro) mag je al naar binnen. Voor de ingang staat een duidelijk bord met daarop beschreven dat het niet de bedoeling is dat je de apen voert en dat het belangrijk is alle dingen die apen aantrekken, veilig op te ruimen in je tas. Zelf hebben we vaak een grote schoudertas mee, met daarin nog een rits. Hop, alles in het binnenste vakje en dichtritsen maar.

Monkey Forrest Ubud Bali entree kaartje prijs

Niet iedereen wil hier naar luisteren; tjah, dan moet je ook open staan voor de gevolgen, wat dan weer heel vermakelijk is voor de omstanders die zich wél aan de regels houden. Apen zijn dodelijk nieuwsgierig.. zelfs wanneer je alleen al met je handen naar je tas gaat, heb je hun aandacht. Zo’n mooi glinsterend strass stenen bloemetje in dat haar van die vrouw ziet er toch wel heel aanlokkelijk uit. Gevolg: de aap springt op de vrouw en graait naar het speldje, zij begint te gillen en te zwaaien met haar armen en wij beginnen de gniffelen.

Apen in Monkey Forrest in Ubud op Bali

Monkey Forrest bos met apen bali Monkey Forrest Ubud bali

Verderop zien we een stoer ogende man lopen met een fles water in zijn hand. Het water glinstert in het zonlicht. Wij zijn niet de enige die hem zien lopen, een paar apen heeft hem ook in de smiezen. Na wat observaties besluit er één het erop te wagen en springt op zijn rugzak. De stoere man begint te zwaaien en in het Duits te mopperen. Maar het is te laat, de aap gaat al voor de fles die hij in zijn hand heeft. Zo stoer blijkt te man niet te zijn, hij verliest al gillend het gevecht met de aap om de fles. Trots rent de aap weg met zijn buit.

Monkey Forest Bali Ubud

Monkey Forrest Bali ubud

Bali Reisverslag Ubud

Natuurlijk is het niet allemaal kommer en kwel en kan je (mits je je aan de regels houdt) gewoon genieten van de aapjes, die nieuwsgierig om je heen lopen, met elkaar stoeien en door de bomen slingeren.

Zelfs zonder de apen is het Monkey Forest mooi om doorheen te lopen. Overal hangen lianen aan prachtige grote bomen. Hier en daar staat een tempel en een standbeeld. Je waant je even in Jungle Book of Tomb Raider.

Monkey Forrest Ubud Bali

monkey forrest bali ubud

Mocht je binnenkort naar Bali gaan, dan is een bezoekje aan het Monkey Forest zeker de moeite waard.

Wisten jullie dat ze in Thailand een hele stad hebben vol met apen?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. zonderzooi says:

    Super leuk om dit te lezen, ik heb zelf voor stage een paar maanden in Ubud gewoond! Vond het zo’n leuk yogadorp. Ben zelf ook naar het monkey forrest geweest maar omdat ik er werd aangevallen door een aapje vond ik het toch een stukje minder leuk haha.

    1. Mariska Author says:

      Haha, ja dat kan ik me voorstellen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close