Mooiste stranden van Aruba

Deel met vrienden en familie

Aruba staat bekend om zijn mooie parelwitte uitgerekte stranden. Uiteraard gecombineerd met ruisende palmbomen en een zee die haast niet blauwer kan. Vandaag deel ik, wat volgens mij, de mooiste stranden van Aruba en misschien wel de mooiste stranden van het Caribisch gebied zijn!

Eagle Beach

Mooiste stranden van Aruba Eagle Beach
Mooiste stranden van aruba eagle beach
Eén van de mooiste stranden van Aruba met parel wit zand, Caribische blauwe zee en de Dividivi bomen waar Aruba zo bekend om is. Als je zoekt op foto’s van Aruba zie je bijna altijd een foto die op Eagle Beach is genomen. Leuk feitje: de Dividivi bomen op Aruba hangen allemaal dezelfde kant op, vanwege de Passaatwind die er altijd staat! Er zijn genoeg leuke strandtentjes te vinden op Eagle Beach, maar ook genoeg plekken waar je rustig kan ontspannen.

Renaissance Island: Flamingo Beach

Mooiste stranden van Aruba Flamingo Beach
Mooiste stranden van aruba flamingo beach private island
Een prachtig privé eiland met tropische stranden zoals je je dit voorstelt in je dromen. Op het strand vind je een paar flamingo’s. Super vermakelijk om naar die beesten te kijken en je vrienden thuis een beetje jaloers te maken met je foto’s. Het eiland heeft twee stranden: Flamingo Beach (mijn favoriet) en Iguana Beach. De eerste is officieel alleen bestemd voor volwassen. Op beide stranden is muziek niet toegestaan, wat het natuurlijk heerlijk rustig maakt.

Dit is gelijk ook één van de meest exclusieve stranden van Aruba, het is namelijk alleen beschikbaar voor de gasten van het Renaissance Hotel. Als niet-gast kun je wel op het eiland verblijven door een dagpas te kopen, maar deze kost wel rond de 100 USD. Bij de prijs is dan wel de boottocht naar en van het eiland, lunch en één drankje inbegrepen. De dagpassen zijn helaas niet van tevoren te koop. Je zult gewoon naar het hotel moeten gaan en hopen dat ze nog dagpassen beschikbaar hebben voor de dag. Mijn advies is om dit te doen voor de eerste boot richting in het eiland vertrekt rond 08:00 uur.

Baby Beach

Mooiste stranden van Aruba Baby Beach

Mooiste stranden van aruba voor kinderen

Baby beach is, zoals de naam al doet vermoeden, erg geschikt voor strandliefhebbers met kleine kinderen. De zee is hier heerlijk kalm en het water zeer ondiep. Je moet hier echt moeite doen om tot je dijen onder water te zijn. Het water is hier door de afwezigheid van grote golven extra helder.

Baby Beach is wel een Arubaans strand met twee gezichten. Kijk je de ene kant op dan zie je een paradijselijk mooi strand, kijk je de andere kant op, dan zie je allemaal grote olieraffinaderijen. Het strand is dan ook in de jaren 30 grotendeels kunstmatig aangelegd door de werknemers van de olieraffinaderij. Het geheel heeft vooral bij bewolkt donderweer een nogal post-apocalyptische uitstraling.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Van dit soort foto’s word ik altijd meteen heel erg vrolijk! Echt heel mooi! Wat een prachtig eiland is Aruba, ik zou er graag een keertje heen willen!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close