Oesters eten in Zeeland

Deel met vrienden en familie

Wij zijn gek op oesters! En waar kun je nou beter oesters eten dan in Zeeland, de bakermat van de Nederlandse oesterij. Naast een aantal hotspots waar je heerlijk oesters kunt eten, laten we je ook weten hoe je ze helemaal zelf kunt rapen en geven we nog een aantal extra tips, voor als je toch in de buurt bent.

Oesters eten in Zeeland

De Viskeėte 

Middenin de haven van Yerseke vind je het klassiek ingerichte visrestaurant De Viskeête, waar je jezelf aan oesters en andere heerlijke visspecialiteiten tegoed kan doen. En dat mét uitzicht op de bootjes in de haven. Naast de “gewone” oesters hebben ze bij De Viskeête ook een gegratineerde variant op de kaart staan. Deze is echt hemels lekker en die moet je echt een keer proberen. Ze zijn per stuk te bestellen, dus dat maakt de drempel extra laag om het gewoon een keer te doen!

Locatie: Havendijk 36, Yerseke

gegratineerde oester viskeete
fruit de mer schotel

De Oesterij

Wil je in een hippe tent je oesters naar binnen slurpen, dan moet je bij de Oesterij zijn. Alleen al hun winkeltje ziet eruit om door een ringetje te halen. Geen klassieke toonbank, maar open bakken vol met oesters. Het water loopt me nu alweer in mijn mond als ik er aan denk.

Klein nadeel: ze nemen hier geen reserveringen aan, dus het kan zijn dat je even moet wachten!

Locatie: Havendijk 12, Yerseke

de oesterij zeeland
lege oesterschelpen

Seafarm

Bij de Seafarm kun je ook terecht voor een overheerlijke oester. Ze serveren hier naast de bekendere Nederlandse, Franse en Portugese oesters, ook Canadese en Ierse oesters. Hoewel de Portugese (bij mij) favoriet blijven, was het erg lekker om ook de andere te proeven. Kun je niet kiezen? Ga dan voor een proeverij met of zonder bubbels! Heb je na je oesters trek in meer, dan kan ik je ook zeker de Crustacés Royale schotel met krab, langoustines en gamba’s aanraden.

Het terras van de Seafarm kijkt uit op de Oosterscheldekering, dus je kunt er meteen iets educatiefs van maken.

Locatie: Jacobahaven 4, Kamperland

warme schotel seafarm
kratten vol met oesters

Zelf oesters rapen

Wist je dat iedereen 10 kilo oesters mag rapen aan de Zeeuwse kust? Je kunt helemaal op eigen houtje de Oosterschelde af gaan, maar je kunt ook een Oesters Rapen tour doen met Tourist info Yerseke. Die laten je niet alleen de allerbeste plekjes zien, maar leren je ook meteen welke oesters goed zijn en welke je beter kunt laten liggen. Voor je het weet ga je met een emmer vol zelf geraapte Zeeuwse Creuses terug naar huis. Wij hebben trouwens een aantal heerlijke recepten voor oesterdressing voor je.

zelf geraapte oester zeeland
Oosterschelde laag water
uitleg tourist yerserke

Als je dan toch in Yerseke bent, ga dan ook zeker langs bij Bakkerij Vroonland voor de allerlekkerste Zeeuwse bolus of bij Maison Ticho voor overheerlijke chocolade (de licht ziltige chocolade mosseltjes met praline vulling zijn alleen al het omrijden waard). Heb je wat meer tijd en laat het weer het toe, dan is een elektrische scooter tour door het prachtige achterland van Yerseke. Je huurt heel eenvoudig bij Zeeuws en zo een elektrische scooter of fiets en bent op weg. Loop of fiets ook zeker langs de oesterputten. Yerseke is het mossel- en oesterdorp van Zeeland!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close