Oktoberfest in Duitsland komt eraan

Deel met vrienden en familie

Het Oktoberfest staat bekend als het grootste bierfestival ter wereld. Het is dus een onmisbaar feest voor alle bierlovers onder ons. Het grootste Oktoberfest wordt gehouden in Duitsland, en dan wel in de stad München. Wist je dat er jaarlijks meer dan zes miljoen mensen op af komen van over de hele wereld? Dat is ook goed te begrijpen, want het is een waar spektakel met vooral heel veel liters bier, bratwursten en traditionele kleding. Lees er hier meer over!

De oorsprong van Oktoberfest

Waar komt dit bierfeest eigenlijk vandaag? Oorspronkelijk werd het gehouden in 1810 ter ere van het huwelijk van de kroonprins van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghausen. Heel München ging eropuit om dit feest te vieren, en zo werd dit dan ook de voorloper van de hedendaagse Oktoberfeesten. Tegenwoordig worden deze feesten in meerdere steden in heel Duitsland gehouden. Deze steden hangen vol met Oktoberfest versiering. Het festival begint dit jaar op zaterdag, 16 september en eindigt op dinsdag 3 oktober. Het festival duurt dus zeker 2 weken.

Bier, bier en nog meer bier

Het Oktoberfest staat natuurlijk vooral bekend om het bier. De bierpullen zijn niet de normale biertjes die wij kennen. Het zijn grote pullen van wel 1 liter! Verschillende brouwerijen werken samen om tot wel bijna 6 miljoen hectoliter bier te schenken (enorm veel). Denk aan merken zoals Spaten, Paulaner en Hofbräuhaus. Natuurlijk zijn er ook andere Duitse biermerken te vinden. Het leuke aan dit evenement is dat er verschillende bierhallen zijn waar iedereen samenkomt om te proosten op dit feest. De populairste bierhal is misschien wel de Hofbrauhaus, maar zo zijn er nog veel meer.

Traditionele kleding

De Oktoberfeesten zouden de Oktoberfeesten niet zijn zonder alle traditionele kleding. Deze kleding wordt gedragen door alle medewerkers en door de meeste bezoekers. De mannen zijn voornamelijk te zien in lederhosen, en de vrouwen dragen traditionele jurken, genaamd Dirndls. In combinatie met de live muziek en de liters bier is dit feest echt een ware culturele gebeurtenis die je zeker een keer meegemaakt moet hebben. Geniet van een bratwurst, pretzels en schnitzels onder het genot van een koude liter bier!

Meer dan München

Hoewel de Oktoberfeesten in München het grootste zijn, organiseren ook andere Duitse steden soortgelijke feesten. Je hoeft dus niet per se helemaal af te reizen naar München om deel te nemen. Andere steden waar je terecht kunt zijn Hamburg, Berlijn en Stuttgart. Waar ga jij naartoe? Kijk anders even op de officiële website van Oktoberfest.de voor meer informatie over alle locaties, prijzen, bierhallen en evenementen.

Tips voor Oktoberfest

Natuurlijk hebben wij een aantal handige tips om in gedachten te houden. Het is bijvoorbeeld slim om vroeg te vertrekken om een zitplaats te bemachtigen in een van de bierhallen. Het gaat een drukke bedoeling worden, dus het kan zijn dat je af en toe in de rij moet staan. Het is slim om een hotel te boeken, zodat je na al deze liters bier niet lang hoeft te reizen om je roes uit te slapen en je klaar te maken voor de volgende dag. Heb jij er al zin in?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close