Op stedentrip vanaf Düsseldorf Airport

Deel met vrienden en familie

We kennen allemaal Schiphol inmiddels wel, maar wist je dat er net over de grens ook fijne luchthavens zijn? De grote luchthaven van Düsseldorf bijvoorbeeld vliegt naar veel bestemmingen in Europa en daarbuiten én is vaak wat minder chaotisch dan Schiphol. Zeker in de tijd van te weinig personeel en lange wachtrijen kun je beter naar DUS Airport, zoals het ook wel genoemd wordt, dan naar ons eigen Schiphol. In dit artikel vertellen we je meer over het vliegen vanaf Düsseldorf Airport wanneer je bijvoorbeeld op stedentrip gaat!

Waarom DUS Airport?

Vaak is het goedkoper om uit te wijken naar Düsseldorf voor je vakantievlucht. Op een vergelijkingswebsite kun je de prijzen zien voor een vlucht van bijvoorbeeld Amsterdam naar Rome en dan kun je ook de alternatieve opties bekijken. Dan kan het goedkoper zijn om uit te wijken naar andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport, Brussels Airport of Düsseldorf.
Daarbij is het parkeren op luchthaven Düsseldorf ook goedkoper dan bij het merendeel van de Nederlandse luchthavens. Dit kan zomaar € 30,00 of meer schelen op een week parkeren. Dat in combinatie met een goedkoper vliegticket zorgt ervoor dat je mooi geld bespaart om een keer extra uit eten te gaan op je vakantiebestemming! Je kunt natuurlijk ook een hotel boeken in de stad en er een paar dagen aan vast plakken!

Bekijk ook zeker eens de Vroegboekkorting 2023 wellicht kan je reis nog betaalbaarder worden op die manier.

Bestemmingen voor een stedentrip

Als je op stedentrip gaat is de keuze enorm! Er zijn zoveel leuke steden om te ontdekken, zowel binnen Europa als daarbuiten. Sommige steden, zoals Parijs of Antwerpen, zijn goed te bereiken vanuit Nederland met de auto, maar als je wat verder wilt en zeker als het maar voor een weekend is, kun je het beste voor het vliegtuig kiezen. We zetten een paar van de meest populaire bestemmingen voor je op een rij, inclusief de mooiste bezienswaardigheden.

Valencia

De Spaanse stad Valencia ligt aan de oostkust en is de derde stad van Spanje. Vanaf DUS Airport vlieg je in 2,5 uur naar deze culturele stad toe. Dankzij de ligging is de stedentrip perfect te combineren met een (korte) strandvakantie aan de Costa Blanca. De stad kent diverse moderne bezienswaardigheden, zoals de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit indrukwekkende gebouw bevat een 3D bioscoop, wetenschapsmuseum en het grootste aquarium van Europa, met wel 500 verschillende soorten zeedieren. Tevens populair is de Jardin del Turia, een groot park van 110 hectare op de plek waar ooit de rivier Turia stroomde.

Londen

Het fijne aan de hoofdstad van Groot-Brittannië is dat het helemaal niet ver is! Met het vliegtuig ben je in 1,5 uur al in Londen bij luchthaven Heathrow. Ga je een (lang) weekend Londen of bezoek je London als onderdeel van een grotere vakantie door Engeland heen? Er is genoeg te bekijken en te doen, waardoor je weekend snel voorbij gaat. Bezoek bijvoorbeeld de Borough Market of de Sunday Up Market, maak een wandeling langs de Theems en bekijk het Buckingham Palace. Ook de London Eye, het enorme reuzenrad naast de Theems, en Westminster Abbey mogen niet ontbreken tijdens je bezoek aan deze internationale stad!

Rome

Rome

We kennen natuurlijk allemaal het indrukwekkende Colosseum van Rome, maar er is nog veel meer om te bekijken én proeven in Rome. Binnen 2 uur vlieg je van Düsseldorf naar Rome toe waar je stedentrip direct kan beginnen. De luchthaven Fiumicino wordt namelijk ook wel Leonardo da Vinci International Airport genoemd en ligt dichtbij de zee. In Rome ligt het enorme Pantheon, de Trevifontein en natuurlijk de Sixtijnse kapel. Tijdens een weekend Rome is er meer dan genoeg te zien!

Athene

Liever iets verder weg op stedentrip? Dan is Athene een hele goede keuze, op zo’n 3 uur vliegen. Deze historische stad zit vol met Griekse oudheid in de vorm van oude tempels en andere ruïnes. Tegenwoordig is Athene een hele moderne stad, maar de vele verwijzingen naar de eeuwenoude geschiedenis zijn zeker de moeite waard. Denk maar eens aan de Akropolis die 156 meter boven de stad uittorent, maar ook de bekendste tempel van Griekenland: Parthenon. Er is zoveel te ontdekken dat het eigenlijk teveel is om op te noemen! Vergeet ook niet de gezellige wijk Plaka te bezoeken om te gaan zitten bij één van de terrasjes en lekkere restaurants.

Deel met vrienden en familie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close