Otentic Kamperen op Mauritius

Deel met vrienden en familie

Kamperen op Mauritius is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij dit tropische eiland. Toch kun je echt geweldig kamperen bij Otentic: een fantastische ‘eco glamping’ hotspot. Het was voor mij echt het hoogtepunt van de reis!

Otentic is de eerste en enige ‘eco glamping’ op Mauritius (en zover ik weet ook de enige camping op het eiland). Zodra je het parkeerterrein op rijdt ben je in een andere wereld, een zeer ontspannen wereld. Op een super groene helling lachen de prachtige safaritenten je toe, terwijl een zachte wind de ergste warmte wegneemt.

Otentic luxe kamperen mauritius

Locatie

Otentic bevindt zich aan de minder toeristische oostkant van het eiland, in het dorpje ‘Deux Frères’ (twee broers), aan de oever van de grootste rivier van Mauritius: Grande Rivière Sud Es. Dit is zo’n 45 minuten rijden vanaf het vliegveld. Île aux Cerfs en de GRSE waterval liggen vlak in de buurt. Verborgen tussen de bomen op een helling aan de rivier is het hier een stuk rustiger dan op een luxe beach resort.

De tenten

Otentic Mauritius tent slaapplekken
De tenten zijn zeer ruim met een tweepersoons bed plus twee eenpersoonsbedden. Voor kinderen is het zelfs nog mogelijk om om een extra bed te regelen. In de tent zitten allemaal ramen met insectenroosters, waardoor je het heerlijk kunt laten doorwaaien. Het waait vrijwel altijd op Mauritius.

Er staat een ventilator in de tent, maar wij hebben die geen enkele keer nodig gehad. De ramen kunnen allemaal dicht, maar wij kozen ervoor er een aantal open te laten en ‘s ochtends wakker te worden met de opkomende zon en vrolijk fluitende vogeltjes.

Leuk feitje: Al het hout in de tenten is van hout dat is gered uit oude Creoolse huizen. Dit draagt natuurlijk bij aan het karakter van de tenten.

Op deze camping zal je niemand zien lopen met een toiletrol onder zijn arm: elke tent heeft namelijk zijn eigen toilet en douche met warm water. Kijk, zo kan ook ik goed kamperen!

Otentic Mauritius uitzicht vanuit tentOtentic Mauritius eco camping

Het eten

Een ding staat als een paal boven water: bij Otentic kun je echt fantastisch lekker eten, maar dan ook echt fántástisch! Hoewel ik zelf zelden op dezelfde plek eet, heb ik hier elke avond gegeten, wel 5 keer! Zo lekker en afwisselend was het eten!

‘s Ochtends kun je aangeven of je die dag mee wilt eten. Er wordt vooral gekookt met producten die in het seizoen zijn en vaak ook nog eens van eigen grond.

Met de lunch wordt er Mauritiaans gekookt en ‘s avonds is er een BBQ. De BBQ bestaat niet alleen uit gegrild vlees of vis, maar ook een heel scala aan side dishes. Ik droom nog over de heerlijke pompoenpuree met knoflook een kaas.

Otentic Mauritius keuken

Honesty bar met veel soorten rum

Bij Otentic werken ze met een honesty bar. Je mag hier gewoon alles zelf uit het drinkhuisje pakken en dan opschrijven wat je gebruikt hebt. Aan het einde van je verblijf tellen ze alles bij elkaar op en dan reken je af.

In de honesty bar vind je behalve de gebruikelijke koffie, thee, water en frisdranken ook nog een goede wijn (de Franse invloed is duidelijk aanwezig op Mauritius) en een hoop soort RUM! Je mag zelf je cocktails pimpen met fruit van de keuken en kruiden uit het kleine kruidentuintje.

Ontbijt zit bij de prijs inbegrepen, daarbij hoort ook het drinken van alle non-alcoholische drankjes tot de lunch. Eet je mee met de lunch dan drink je tot het avondeten gratis en eet je ‘s avonds ook mee, dan geldt het voor de hele dag. De prijzen voor zowel de lunch als het avondeten liggen rond de 15 euro voor volwassen en 9 euro voor kinderen. Gezien de kwaliteit, hoeveelheid en de drankjes die je erbij kan nemen, vind ik dit een super schappelijke prijs, die het dubbel en dwars waard is!

Dagelijkse boottocht naar Île aux Cerfs

Elke ochtend bij het ontbijt wordt er gevraagd of je zin hebt om mee te gaan naar het eiland. Je wordt met een bootje rustig naar het eiland gevaren (beter voor het milieu en minder verstorend voor de dieren!) en daarna kun je op eigen houtje het eiland verkennen en genieten van de prachtige stranden. Vlak voor de lunch gaat de boot weer terug naar het vaste land en staat de heerlijke Mauritiaanse lunch voor je klaar!

Île aux Cerfs is een populaire bestemming voor catamaran tochten, maar de meesten komen pas rond de lunch aan. In de ochtend, als jij er dus bent, is het een stuk ontspannender en rustiger.

Overige faciliteiten

Natuurlijk kun je heel ontspannend voor je tent gaan zitten en genieten van een goed boek en vogeltjes die er rond vliegen, maar er is nog meer te doen bij Otentic. Zo hebben ze een zwembad waar je heerlijk kunt afkoelen, zijn overal heerlijke ontspanplekjes en speel je een potje jeu de boules. Elke avond wordt er een kampvuur gemaakt waar je bij kunt aansluiten.

Liever iets sportievers? Ga dan hiken langs de rivier of de berg op. Met een kajak of paddle board kun je heerlijk ontspannen de rivier verkennen en de populaire waterval bezoeken. Energie over? Pak dan de mountain bike!

Glamping Otentic Oost Mauritius

Bij een nieuw bezoek aan Mauritius zou ik zeker weer verblijven bij Otentic!

De prijzen beginnen bij 150 euro per nacht, maar dalen als je langer blijft tot 112,50 euro per tent per nacht, inclusief ontbijt en alle genoemde activiteiten!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Oh wow, wat een fantastische plek zeg! Mauritius lijkt me sowieso een adembenemend eiland, maar om dan hier te mogen slapen.. wat een feestje! Mooi in beeld gebracht ook.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close