Reisverslag Bali – Deel 2

Deel met vrienden en familie

Tijd voor het tweede deel van de reisverslag Bali reeks. In dit deel laten we Seminyak achter ons en gaan we opzoek naar ontspanning en cultuur in Ubud. Benieuwd of we dit keer meer geluk hadden tijdens onze reis door Bali?

Het appartement in Seminyak was geboekt voor 3 nachten en voor iedereen die zich deel 1 van het Bali avontuur kan herinneren, waren we er na 3 nachten ook wel klaar mee. Tijd om verder te kijken.

We besluiten dat we het binnenland wat meer willen verkennen en kiezen Ubud als onze volgende bestemming. Die beslissing was snel gemaakt, maar het zoeken naar een verblijfplaats valt ons zwaar. Alle hotels hebben wel een slechte review en gezien onze vorige ervaring durven we het allemaal niet aan. We besluiten om voor een luxer resort te gaan met een spa van L’Occitane: Kupa Kupa Barong Resort en Tree Spa. De reviews zijn bijna allemaal uitmuntend en een merk als L’Occitane verbindt zijn naam toch niet zomaar aan een resort zou je denken? De prijs is wel even slikken, maar we spotten een mooie aanbieding: 50 % korting op alle kamers in de nieuwe jungle-tak van het resort.
Bali Reisverslag Ubud kupa kupa barong Reisverslag Bali

Het resort is genieten. Onze kamer prachtig en dan hebben we nog wel een ‘budgetkamer’. Bij aankomst krijgen we een bloemenkrans om en een heerlijk sapje. Dit is het leven! We krijgen een butler toegewezen die dag en nacht voor ons beschikbaar is. We hoeven hem maar te bellen en hij staat er. Maar tjah, we hebben hem niet echt nodig? Het zwembad is heerlijk verlaten en we genieten van de rust.

s’ Avonds boeken we een uitgebreide massage behandeling bij de Spa die bij het resort hoort, als troost voor ons debacle in Seminyak. We moeten allebei een heel charmant (ahum) broekje aan tijdens de massages. Het broekje is hetzelfde voor zowel mannen als vrouwen en staat bij ons beiden belachelijk, wat flink wat puberaal gelach opleverde. Het is allemaal zo heerlijk en ontspannend dat ik een paar keer bijna in slaap val. De keuze is dan altijd moeilijk: geef je toe aan de ontspanning en laat je jezelf inslaap vallen, of zorg je dat je wakker blijft, zodat je niets mist?

Vooral de hotstone massage was veel lekkerder dan ik had verwacht. Echt een aanrader voor iedereen, als je de kans krijgt: neem een hotstone massage! Heel anders dan een Thaise massage, en dat is helaas ook te merken aan de prijs, maar goed, dat compenseren we ergens anders wel weer. Anderhalf uur later ben ik helemaal ontspannen en voelt mijn huidje super soepel aan. We eten lekker in het resort en slapen heerlijk in onze kamer. Ik voel me helemaal een prinses. Dit gevoel delen de andere gasten van het resort schijnbaar niet, want we zien een hoop zure gezichten om ons heen. Hoe het mogelijk is, geen idee.

Echte resort mensen zijn we echter niet en besluiten de volgende dag Ubud zelf te verkennen. Het busje van het resort zet ons af bij het paleis en daar beginnen we dus ook maar. Het is allemaal prachtig versierd. Heel anders dan in Thailand, maar zeker niet zo sober als in Korea. We dolen door het stadje en op het kleine marktje probeert elke verkoper ons wel een sarong te verkopen. Gelukkig laten de meesten je na een vriendelijke “no thank you” zonder morren doorlopen. Een heel verschil met landen als Turkije of Egypte 😉
Bali Reisverslag Ubud Reisverslag Bali

Na wat lopen komen we aan bij de grootste attractie van Ubud: Monkey Forest. Een bos vol met makaken. We lachen om de streken van de apen, en toch ook wel wat leedvermaak. Overal om ons heen worden mensen ‘aangevallen’ door aapjes; niks is veilig. Voor onze ogen wordt een waterfles aan gort gescheurd, om vervolgens rustig leeg te worden gedronken door een tevreden aap. Ook de broche  op de borst van een oudere dame is niet veilig; de vrouw reageert nogal nors op het feit dat de aap hem wegritst. Maar als je een beetje oplet en de regels volgt is er niets aan de hand en heb je een hele leuke tijd. Onthoud dat het wilde dieren zijn en het komt helemaal goed!

Bali Reisverslag Ubud Reisverslag Bali

Als we het Monkey Forest uitkomen is het inmiddels middag geworden en valt het ons op hoe druk het is geworden in Ubud. Hele hordes met toeristen komen voor een dagtripje naar Ubud, vooral vanuit Kuta. Voor diegenen die de film Eat Pray Love hebben gezien: Ubud lijkt in niets op het rustige dorpje dat ze daar schetsen. Je kan gerust zeggen dat het een mini stadje is.

monkey forrest bali ubud Reisverslag Bali

Tijdens het avondeten in ons resort zien we twee jonge meisjes een prachtige traditionele dansvoorstelling opvoeren. Ze doen ontzettend hun best, maar de meeste gasten keuren ze geen blik waardig. Bijzonder toch altijd.

Voor onze laatste dag in Ubud besluiten we een scooter te huren (jaja, nog steeds zonder internationaal rijbewijs, we hadden ons lesje nog niet geleerd), zodat we opzoek kunnen naar rijstvelden en de Goa Gajah tempel. De rijstvelden zijn super mooi, heel sereen. Omdat we vroeg zijn vertrokken kunnen we in alle rust genieten van het Tegalalang Rice Terrace. Net voordat de tourbussen vol toeristen aankomen, vertrekken wij.

Tegalalang Rice Terrace Ubud Bali Reisverslag Bali

Hoewel de Goa Gajah tempel en grot erg mooi zijn, vind ik hem toch een beetje tegenvallen. De grot zelf is namelijk niets bijzonders. Slechts een paar meter diep, ik had er een heel andere verwachting van. Misschien ben ik ook gewoon niet de juiste persoon voor dit soort dingen; zo liep ik een aantal jaren geleden het St. Pieterplein op en het eerste wat ik zei was: “Is dit het nou?”. En bij het zien van de Big Ben: “He? Ik dacht dat hij groter zou zijn”.

Na Ubud is het tijd om te vertrekken naar Sanur, het stadje verkennen voordat onze vrienden aankomen! Sanur zelf blijkt meer een badplaats te zijn voor de wat ouderen. Overal waar we kijken zien we oudjes genieten van de zon en goedkope voetmassages. Het is hier een stuk goedkoper dan in Seminyak en Ubud. Pedicure voor minder dan 4 euro? Yes please! Naast me zit een man met de goorste schimmelnagels die ik ooit gezien heb; ik had medelijden met de dame die hem moest masseren.

Ondanks de, toch wel, sufheid van Sanur verbleven we wel in een super schattig resortje: Flashbacks. De tuin staat vol met de mooiste planten, de slaapkamers zijn prachtig en het personeel super aardig. Zeker een aanrader als je in de buurt bent. Al is het alleen al om te eten (ontbijten!) bij het bijhorende Porch Café. Heerlijke, echt goede, ciabattas met advocado!

Dit was alweer het einde van Deel 2! Binnenkort volgt deel 3, waar onder andere te lezen is hoe we te maken kregen met een enorm racistische Australische oma, ik doodsangsten uitstond tijdens een helle rit en we een paradijs op aarde ontdekte!

Nieuwsgierig geworden naar de dagen die hier aan vooraf gingen? Lees dan Reisverslag Bali – Deel 1
Het derde en vierde deel van het reis verslag staat inmiddels ook online: Lees Reisverslag Bali – Deel 3 en Reisverslag Bali – Deel 4

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Maaike | Gekkiggeitje says:

    Owowowow, wat doe je ons aan…. Die heerlijke reisverhalen: Ik wil ook! 🙂

  2. Heerlijk om te lezen! Die foto van de rijstvelden is echt prachtig. En die spa… genieten!

    1. Maris Author says:

      Normaal doen we het eigenlijk niet, zo’n luxe resort met Spa. Nu was het wel heel erg genieten <3

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close