Reiswensen en plannen voor 2016

Deel met vrienden en familie

Rond de jaarwisseling is het niet alleen leuk om terug te kijken, maar ook heel erg leuk om juist vooruit te kijken. Een ‘brand new year’ komt eraan, vol met mogelijkheden. Vandaag deel ik dan ook mijn reiswensen en plannen voor 2016 met jullie!

Inmiddels ben ik erachter dat ik gelukkiger word van regelmatig reizen, dan van één keer lang weggaan in een jaar. Natuurlijk zou ik ook wel vaker lang op reis willen, maar met slechts 26 vakantie dagen wordt dat gewoon erg moeilijk. Twee jaar geleden ben ik begonnen met aan het begin van het jaar een globaal schema op te stellen met wanneer ik wat voor soort reis wilde maken. Op deze manier probeerde ik het maximale aantal reisdagen uit mijn 26 vakantiedagen te halen.

Dit is zo goed bevallen dat ik besloten heb het dit jaar weer te gaan doen. Ik leg niets vast, maar heb wel globaal een idee wat ik zou willen. Dit maakt het zoeken naar goedkope tickets ook stukken makkelijker!
Nieuwsgierig naar mijn reisplannen? Hier komen ze!

Londen, Shoreditch en Heston
Weekend tips voor london

Het eerste tripje van het jaar staat al helemaal vast. Ik word voor mijn verjaardag meegenomen naar ‘Dinner by Heston’ in Londen. Daar komt ook nog eens bovenop dat we verblijven in de wijk Shoreditch. Londen is één van mijn favoriete steden, Heston Blumentahl mijn favoriete chefkok en Shoreditch mijn favoriete buurt in Londen. Ik voel me een kleine geluksvogel. Deze reis moet wel geweldig worden! Terwijl ik in dit artikel schreef dat ik al te laat was voor het boeken van een ticket met de ideale vliegticketprijs, was dit stiekem al geregeld.

IJsland
Reiswens 2016 IJsland 2

Ik vind het erg moeilijk om onder woorden te brengen waarom ik dit jaar (en eigenlijk al jaren) zo graag een keer naar IJsland zou willen. Het is vooral gewoon een gevoel, ken je dat? Maar als ik dan toch iets zou moeten benoemen, dan is het zeker de adembenemende natuur. Bekijk bijvoorbeeld eens de foto’s van Angelica; die zijn werkelijk prachtig. Bovenstaande foto is ook van haar hand.

Riga
Riga letland reiswens 2016

Eén van mijn favoriete programma’s op tv (na Masterchef Australia) is 3 op Reis. In één van de afleveringen vertrok, ik geloof, Dennis Storm naar Riga en sindsdien ben ik beetje verliefd. Niet op Dennis Storm, maar op Riga, de hoofdstad van Letland. Het lijkt mij een enorm mooie, oude Baltische stad. Het oude stadscentrum van Riga is beschermd werelderfgoed en de rest van de stad is een mix van Middeleeuwse en sombere Sovjetgebouwen. Als liefhebber van Oost Berlijn kan ik dit vast goed waarderen. Tel daar nog eens bij op dat je er erg goed uit kan gaan en super lekker kunt eten. Mocht het tijdens het bezoek erg warm worden, dan is er ook nog eens een strand in de buurt. Wat wil je nog meer?
Bron foto

Leuven
Reiswens 2016 Leuven

Eerder ben ik in Antwerpen, Brugge, Kortrijk en Gent geweest en ik moet eerlijk zeggen: het waren heerlijke city trips! Op dit moment lijkt Leuven me wel wat, maar het kan ook zomaar zo zijn dat het Brussel wordt. Ook daar ben ik namelijk nog nooit geweest!
Bron foto

‘Ver weg’
Reiswens 2016 ver weg

Eén keer per jaar wil ik graag voor een langere periode op reis, ongeveer drie weken. Dan ga ik het liefste wat verder weg, waar het wel mooi weer is en laat ik de regen en de wind achter in Nederland. Sri Lanka lonkt, daar hoor ik steeds meer positieve verhalen over, maar ook dat het eten daar niet zo bijzonder is (en als Flying Foodie wil je dat natuurlijk wel!). Een combinatie van Maleisië, Brunei en Singapore spreekt me ook wel aan. Azië blijft een aantrekkelijk continent.

Of toch eindelijk naar Zanzibar en dit combineren met Tanzania of zelfs terug naar Kenia. Dit zouden we eigenlijk een paar jaar geleden gaan doen en het lijkt me echt prachtig om mijn vriend te kunnen laten zien waar ik in Kenia gewoond en gewerkt hebt.

We hebben vorig jaar ook nog met de gedachte gespeeld om naar Sint Maarten te gaan en dan met de boot nog een paar in de buurt gelegen eilanden te bezoeken. Dat klinkt nog steeds als een prima plan!

Zoals je kunt zien: teveel goede opties. Gelukkig hebben we nog alle tijd om te bedenken wat we gaan doen.

Porto of Lissabon
Porto of Lissabon

Mocht ik nog vakantiedagen over hebben, dan zou ik ook nog graag Porto of Lissabon bezoeken. Volgens de berekening zou ik nog ongeveer 2 dagen over moeten hebben, maar ja, misschien heb ik die wel voor andere dingen dan daadwerkelijke vakantie nodig. Ik ga er dus maar vanuit dat dit er niet in zal zitten, maar je mag natuurlijk altijd hopen!

Bron foto

Lijkt best veel hè, zo allemaal bij elkaar? Het zou toch, vooral door het combineren van weekenden, allemaal goed moeten passen met de standaard vakantiedagen van iemand die fulltime werkt.

Wat zijn jouw reiswensen voor 2016? Heb je nog een specifiek land, stad of gebied in gedachten waar je aankomend jaar een bezoek aan zou willen brengen?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Mooie lijst! IJsland lijkt me geweldig! Een vriendin van me was er een aantal maanden geleden en ze was zó enthousiast. Staat hier zeker ook op het wenslijstje 🙂

    1. Mariska Author says:

      Tot nu toe is iedereen die er heen is geweest heel enthousiast! Dus tenzij het een enorm complot is (vast niet) moet het gewoon echt geweldig zijn.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close