Romantisch weekend naar Aix-en-Provence

Deel met vrienden en familie

Bij een weekend weg naar Zuid-Frankrijk zal je waarschijnlijk snel denken aan de bekende plaatsen, zoals Marseille, Saint-Tropez en Nice. Toch laat ik je vandaag kennis maken met een andere, hele leuke en mooie plaats!

Aix-en-Provence is een schattig, romantisch stadje zo’n 30 km ten noorden van Marseille. Qua grootte (en qua sfeer!) doet het mij het meest aan Leiden denken. Geen grote stad, maar wel genoeg leuke restaurantjes, pleintjes en winkeltjes.

Wat te doen?

Aix-en-Provence is ideaal om lekker doorheen te slenteren. Door de mooie straatjes, langs de prachtige pleintjes, de Franse marktjes en de vele fonteinen. Vlei neer op een terras met een lekker glas wijn en geniet van het mooie Franse leven. Er zitten genoeg wijnhuizen in de buurt, dus je kunt hier uitstekend genieten van de lokale wijnen, die dan ook nog eens heel betaalbaar zijn.

Voor de shopaholics is hier ook genoeg te doen. De kronkelende straatjes zitten vol met boetiekjes, kleding- en interieurwinkeltjes. Uiteraard vind je ook een aantal winkels van de grote ketens, maar ze vormen hier zeker (nog?) niet de hoofdmoot.

Bezoek ook zeker Maison Bremond 1830, een heerlijke delicatesse zaak. Je vindt hier ‘petit calissons’. Kleine ovale amandelkoekjes die hun oorsprong hier in Aix-en-Provence vinden! Zelf zou ik alleen al terug gaan voor de geweldige bitterkoekjes!

Marktplein Aix en Provence

Waarschijnlijk is het overbodig te zeggen, maar je kunt hier op bijna elke hoek heerlijk eten. Wat kunnen die Fransen dat toch goed!

Waar overnachten in Aix-en-Provence?

Aix-en-Provence zit vol met leuke hotellletjes en ook op Airbnb kun je genoeg leuks vinden. Zelf kan ik je van harte het Boutique Hôtel Cézanne aanraden. Ze hebben prachtige lichte en ruime kamers met heerlijke bedden. Vriendelijk personeel dat ook Engels spreekt, een binnentuin waar je lekker kunt genieten van het Zuid-Franse zonnetje en het is ook nog eens op loopafstand van zowel het treinstation, als het centrum van Aix.

Leuke restaurants aix-en-provence

Waar lekker eten?

Zoals je zult verwachten stikt Aix-en-Provence van de leuke restaurantjes; het is en blijft Frankrijk hè 😉
Goed, er is dus genoeg keuze, maar dit zijn enkele van mijn favorieten:

  • La fromagerie Du Passage
  • Marie-Georgette
  • Les 3 Ormeaux
  • Le Jardin Mazarin

Hoe kom je er?

Locatie Aix en Provence Frankrijk

De snelste manier om vanaf Nederland naar Aix-en-Provence te komen is door te vliegen naar Marseille. Onder andere easyJet, KLM en Air France vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam. Vanaf het vliegveld van Marseille kun je met de trein naar Aix-en-Provence gaan of een auto huren op het vliegveld. Echter, als Aix-en-Provence geen onderdeel is van een grotere roadtrip door Zuid-Frankrijk of je bent niet van plan de buurt te verkennen, dan is een auto overbodig. Alles in Aix-en-Provence is goed te bereiken ter voet!

Check van tevoren wel even welke maatschappij het meest voordelig is via een autoverhuur-vergelijk site, dat scheelt een hoop geld.

Hadden jullie al eens van Aix-en-Provence gehoord? Lijkt het jullie een leuk stadje?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hi Maris,

    JAAAA Aix ken ik zeker. Van vroeger als klein ventje met mijn ouders tot meer recent met mijn vrouw en kinderen. Super leuke en relaxte stad. Leuke blog erover! Zo krijg je zin om er weer eens heen te gaan!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close