Mijn route voor 3 weken Zuid-Thailand

Deel met vrienden en familie

Vandaag deel ik niet alleen mijn eigen 3 weken lange route door Zuid-Thailand, maar geef ik ook een adviesroute die wat mij betreft perfect zou zijn voor het zuiden van Thailand, met veel eilanden en strand!

Zoals je zult zien staan er in deze post flink wat links. Deze verwijzen naar eerdere posts op Flying Foodie, vol met leuke tips over bijvoorbeeld gebieden, hotspots en slaapplekken!

We vliegen van Amsterdam naar Bangkok en daar begint onze route door Zuid-Thailand, die drie weken duurt.

Bangkok
1 nacht

In Bangkok blijven we maar heel kort, één nachtje maar, voordat we verder vliegen naar Krabi. Vrienden van mij zijn ook in Thailand; zij vertrekken alleen wat eerder, dus het lijkt mij leuker om aan het einde van mijn reis wat extra dagen in Bangkok door te brengen, zodat we daar misschien wat kunnen afspreken!

We doen relatief weinig die dag. Ik heb tijdens de vlucht (dankzij een medepassagier) slecht kunnen slapen en ben dus flink moe en jet-lagged. Mijn Instax camera is kapot, dus we struinen wat malls af op zoek naar een nieuwe. Uiteraard eten we meerdere keren op die dag heerlijk, onder andere bij Dexter. We pakken tenslotte een filmpje in de bioscoop van Siam Plaza, met een heerlijke loveseat en dekentjes. Met moeite houden we onze ogen open tijdens de film.

Krabi Town
1 nacht

Van Krabi heb ik zeer hoge verwachtingen. Ik ben hier een aantal jaren geleden al geweest en er zijn heel veel leuke dingen die ik wil doen in en rond het stadje. Bijvoorbeeld naar de super gezellige night market, Klom Thong hotsprings, de Tiger Cave beklimmen en de emerald pool.

Helaas is het stadje verandert en niet meer zoals vroeger; in ieder geval niet zoals ik mij herinner. Het is eigenlijk één grote teleurstelling en daarbij heb ik ook nog eens de raarste en meest ongemakkelijke hotel ervaring ooit.

Route drie weken Zuid Thailand

Ao-Nang
2 nachten

Na de teleurstellende ervaring besluiten we meteen te vertrekken. We weten even niet zo goed waarheen, want we waren eigenlijk van plan langer in Krabi te blijven en dan rustig een plan voor de volgende bestemming te maken. We willen graag naar Railay en dat kan ook prima vanaf het strand in Ao Nang. Overnachten doen we in het iCheck Inn hotel, wat een hele verademing is na ons nachtelijke avontuur in Krabi. Er zit een fijne massagesalon om de hoek, waar we onszelf trakteren op voetmassages.
Na twee nachten vinden we het wel weer welletjes; we weten dat de nog mooiere stranden op ons wachten op de eilanden!

Railay
Dagtrip zonder overnachting

Railay is een klein paradijsje. Een landtong waar je alleen vanaf het water kunt komen. Wij hadden een heerlijke dag in de meest prachtige baai, omringd door apen en klimmende toeristen op de berg.

Railay Zuid Thailand

Ko Lanta
4 nachten

We blijven langer dan verwacht op Ko Lanta. Ik merk dat alle stress en vermoeidheid van de afgelopen maanden eruit komt en ik ben moe. Ik wil gewoon relaxen en even niet opzoek naar een nieuw hotel of bedenken waar we heen willen. Daarbij heb ik mijn voeten flink verbrand op de boot naar Ko Lanta toe en ben het varen even helemaal zat. Waar we eerst twee nachten zouden blijven, boeken we tot twee keer toe een nacht bij.

Op Ko Lanta kun je alle kanten op: van luxe relaxen tot genieten met een klein budget. Het kleine eiland heeft heel veel leuke stranden die je kunt ontdekken (kijk hier voor een overzicht van stranden en hotspots van Ko Lanta). Cross met een scooter over de rustige wegen van het eiland en kijk naar aapjes in het marine park op de zuid punt van het eiland. Je kunt vanaf Ko Lanta ook heel veel leuke snorkeltrips doen. Deze heb ik zelf niet gedaan, maar heb wel veel mensen gesproken die er heel positief over waren.

Ko Lipe
6 nachten

Van Ko Lanta vertrekken we met een high speed boat naar Ko Lipe. De reis er naartoe, die ongeveer vier uur in beslag neemt, is adembenemend mooi. Ik zit met mijn knieën op het bankje om zoveel mogelijk van al het schoons te kunnen absorberen. Ik denk serieus dat dit één van de mooiste boottochten is die ik ooit heb gemaakt. En het mooiste moet nog komen: Ko Lipe zelf!

Strand Ko Lipe Zuid Thailand

Direct wordt Ko Lipe mijn favoriete Thaise eiland (Ko Tao blijft een goede tweede hoor!). De stranden zijn prachtig! Zo mooi wit en het zand is super zacht. We feesten tijdens Loi Kratong en tijdens een snorkeltour zien we super veel verschillende soorten tropische vissen (jazeker, ook Nemo!) en veel levend (!!!) koraal.

We boekten ons hotel (The Box) eerst voor twee nachten, maar verlengden het tot tweemaal toe met nog eens twee nachten. We willen gewoon niet weg!

Snorkelen route zuid thailand

Hat Yai
1 nacht

Van Ko Lipe zou je direct vanaf de boot richting het vliegveld kunnen gaan. Dit vinden wij niet echt een relaxt idee en besluiten lekker een nacht te blijven in Hat Yai. Ons hotel (La Pause) is fantastisch; zeker één van de fijnste hotels van onze reis. We bezoeken de grote mall, waar we ons vermaken met winkelen, de arcade hal, eten (natuurlijk!) en het kijken van een 4d film (aanrader!). Hat Yai is een veel mooiere en leukere stad dan we van tevoren hadden kunnen bedenken. Het stikt er van de leuke hotspots, waar we helaas geen tijd voor hebben. Ons ticket naar Bangkok is namelijk al geboekt. Een volgende keer zou ik zeker langer blijven!

Bangkok
5 nachten

De eerste twee nachten verblijven we goedkoop, maar super hip in het Buff Hostel in Bangkok’s hipste buurt Ari. We wandelen heerlijk door de buurt, ontdekken allemaal leuke hotspots, fantaseren over hoe het zou zijn om hier te wonen en eten onze buikjes rond. Daarna vertrekken we naar het Sofitel So hotel om ons een paar dagen te laten verwennen in luxe. Onze kamer is prachtig en ik heb zelfs het idee dat het exact dezelfde kamer is als de vorige reis naar BKK. We relaxen heerlijk in het hotel, dobberen in de infinity pool en genieten van de prachtige skyline van Bangkok.

Eten bangkok mr krab

Natuurlijk komen we ook het hotel uit. We spreken met vrienden af die ook in Bangkok zijn, bezoeken een aantal mooie skybars en winkelen in de prachtige malls. Op vrijdagavond ga we naar de Chatuchak weekend market (tip: de vrijdag is wat rustiger en daarmee ook leuker), en oh ja, we doen ook nog een food tour. Zelfs als je alle toeristische attracties gehad hebt in Bangkok, is er nog steeds super veel te doen.

Mijn advies route 3 weken Zuid-Thailand

Tijdens mijn reis door Zuid-Thailand heb ik weer veel ervaringen op gedaan. Als je terugkijkt op je reis heb je altijd zoiets van ‘daar had ik langer willen blijven en hadden we dat maar overgeslagen’. Achteraf is het makkelijk praten natuurlijk. Gelukkig kan ik mijn ervaringen met jullie delen.

Gezien mijn ervaringen, zou dit mijn ideale route zijn:

Bangkok –  2 nachten – Bangkok is een prachtige stad. Neem minimaal 2 nachten om even op adem te komen en eventueel wat van de prachtige tempels te bekijken.

Ao-Nang2 nachten – Twee nachten Ao-Nang vond ik ideaal. Zo heb je de kans om naar Railay te gaan en de omgeving van Ao-Nang te verkennen.

Railay – dagtrip of 1 nacht

Ko Lanta – 3 à 4 nachten – Het eiland is groot genoeg om je een paar dagen te vermaken. Huur zeker een scooter!

Tussenliggende eilanden – 1 à 2 nachten – Tussen Ko Lanta en Ko Lipe liggen prachtige, idyllische eilanden. Als ik mijn trip over zou doen, dan zou ik stoppen bij één of twee van deze eilanden en daar overnachten.

Ko Lipe4 nachten – Ko Lipe zou ik minimaal 4 dagen blijven, zo kun je lekker genieten van de rust, alle stranden bekijken, een feestje pakken en een snorkeltocht doen.

Hat Yai1 à 2 nachten – Hat Yai is niet alleen handig voor je vlucht naar Bangkok, het is ook heel erg leuk!

Bangkok – 2 à 3 nachten – In Bangkok is altijd wat te doen. Vermijd de hectiek van het overstappen en blijf hier minimaal één nacht, maar liever nog een paar; je zult er geen spijt van krijgen.

Dit was mijn route van 3 weken door Zuid-Thailand, ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close