Scooter huren op Bali: tips en tricks

Deel met vrienden en familie

Een scooter is wat mij betreft het ideale vervoersmiddel op Bali. Gelukkig is een Scooter huren op Bali helemaal niet moeilijk. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Ik deel met jullie al mijn tips en tricks rond het huren van een scooter op Bali.

Waar kun je een scooter huren op Bali?

Je kunt echt overal en nergens een scooter huren op Bali. Loop even rond en je zult overal scooterzaakjes tegenkomen. En anders weet je hotel of host wel iemand. Meestal heb je in een mum van tijd een scooter!

Zorg dat je goed weet hoe hij start en hoe het zadel open gaat. Dit gaat bij elke scooter weer net even anders. Zo hadden wij opeens een scooter die niet wilde starten, als je de standaard niet helemaal had ingeklapt. Die waren we nog niet eerder tegengekomen. Gelukkig zijn er op Bali altijd wel vriendelijke mensen die je willen helpen met je scooter problemen!

Check de bezinemeter

Deze werkt namelijk vaak niet meer (helemaal) en het is handiger om hier meteen achter te komen, dan wanneer je ergens in de middle of nowhere bent. Controleer ook gelijk of alle lichten het doen, inclusief je knipperlicht! En als je toch bezig bent, kijk naar de algehele staat van de scooter: banden, loshangende onderdelen, enzovoort. Niet naar je zin? Vraag dan gewoon een andere!

Scooter huren op Bali

Zorg voor een internationaal rijbewijs

Op Bali is het niet alleen verplicht om een internationaal rijbewijs te bezitten, ze controleren er ook nog eens op. Ik leerde dit op de harde manier (lees hier). De kans op controle is in de drukkere gebieden (Denpasar, Kuta en ook Seminyak) groter, maar het is gewoon verstandiger om je internationale rijbewijs bij je te hebben. Deze kun je gewoon ophalen bij de ANWB, zorg voor een pasfoto en het kost ongeveer 18 euro!

Draag een helm, ook achterop

Ja, ik weet dat het warm is en dat zo’n helm op je hoofd niet ideaal is. Het is echter wel gewoon verplicht en wel zo veilig. Zorg dat je van je verhuurder voor alle passagiers een goed zittende helm meekrijgt.

Klem je extra helm tussen je zadel

Niet alle helmen passen in het vak onder het zadel van je scooter en als je er twee hebt, zit je sowieso met een helm extra. Overal mee naartoe slepen is niet zo handig. Gelukkig is hier een makkelijk trucje voor: klem het koortje van je helm tussen je zadel en de scooter; het uiteinde van het koortje past er dan niet meer doorheen. Blijft hij mooi hangen en is de helm niet gemakkelijk mee te nemen. In Maleisië is ooit eens een helm van ons gestolen, die gewoon aan het stuur hing: dat nooit meer!

Veilig helm truc scooter bali

Onthoud goed hoe je scooter eruit ziet

Op Bali rijdt bijna iedereen wel scooter en dit resulteert dus ook in een hoop scooters. Zo kan het gebeuren dat je je scooter op een rustig plekje hebt geparkeerd en als je terugkomt er een heel zooi staan. Zoek dan je scooter maar eens terug. Je kunt er natuurlijk ook een paar foto’s van maken 🙂

Houd je aan de verkeersregels

Inkoppertje hè? Goed, het is altijd belangrijk om te onthouden dat je te gast bent in een land. Houd je dus (zoveel mogelijk) aan de verkeersregels, ook al zie je anderen ze constant overtreden. De Balinese politie staat erom bekend graag (overdreven hoge) boetes uit te schrijven aan toeristen voor kleine overtredingen.

Benzine is niet duur

Je kunt bij het benzinestation tanken of losse flessen kopen aan de kant van de weg. De prijzen variëren, zeker voor toeristen. Tussen 8.000 tot 10.000 IDR voor een fles is een goede prijs. Dat is zo’n 50 tot 60 cent, scooter rijden is dus onwijs goedkoop. In drukkere gebieden kunnen sommige mensen denken dat ze je alles kunnen wijs maken, zo vroeg de brutaalste mij om 800.000 IDR… Eerst altijd naar de prijs vragen, voordat je je tank vol laat gooien!

Mocht je nog vragen hebben over het huren van scooters op Bali, stel ze dan gerust! 

Waar let jij op als je een scooter huurt?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Petra Brouwer says:

    Ik heb in nederland alleen een autorijbewijs en een brommer. Als ik dan een internationaal rijbewijs haal bij de ANWB is dat dan voldoende? Of moet dat speciaal een motorrijbewijs zijn?

    1. Voor een scooter op Bali is een Internationaal rijbewijs voldoende. Daarvoor kun je naar de ANWB gaan, met je autorijbewijs. Het is eigenlijk belachelijk dat je het nodig hebt, maar toeristen controleren ze nou eenmaal graag!

    2. Inderdaad, wat Arthur hier boven zegt klopt! Bel even van te voren voordat je naar de ANWB winkel gaat, soms zijn hun internationale rijbewijzen namelijk op en ga je voor niets naar de winkel. Kunnen ze je meteen vertellen bij welke winkel ze op dat moment wel hebben.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close