Altijd het beste plekje in het vliegtuig

Deel met vrienden en familie

Seatguru
Het beste plekje in het vliegtuig, wie wil dat nou niet. Vliegen vind ik echt fantastisch. Een plekje voorin, achterin of toch maar gewoon in het midden? In de buurt van de keuken of toch liever in de buurt van de toilet. Tegenwoordig check ik altijd eerst Seat Guru voor ik mijn stoel uitkies!

Tegenwoordig mag je bijna overal online inchecken en je eigen stoel uitkiezen. De eerste selectie is voor mij al snel duidelijk, een plek aan het raam! Maar daarna, er zijn zoveel rijen.

Ik vind niet alleen reizen fantastisch, maar ook het vliegen zelf echt geweldig. Zo bijzonder hoe je boven alles zweeft en dat je vaak in een paar uur in totaal andere omgeving bent. Toch kunnen er ook nadelen zitten aan een vliegreis: een verkeerd gekozen stoel bijvoorbeeld. Ik heb het allemaal wel een keer mee gemaakt: uren in de buurt van een stinkende wc gezeten, een stoel die niet naar achteren kon, een trolly die me iedere keer bij voorbij komen schampte… Wat ik persoonlijk de grootste teleurstelling vind (en die is me ook het vaakst is overkomen): geen raampje naast mijn stoel.

Je zou natuurlijk kunnen onthouden welke stoel de vorige keer is tegengevallen of juist top was. Maar er zijn zoveel verschillende vliegtuigen, dat is niet meer bij te houden. Gelukkig is hier een oplossing voor: SeatGuru.

Op SeatGuru.com kan je van tevoren door middel van het invoeren van  je vluchtnummer en dag van vertrek zien wat de  goede en minder goede stoelen in het vliegtuig zijn.

Seatguru

Nadat je je vluchtnummer en vluchtdatum hebt ingevuld, krijg je het vliegtuig te zien. Door middel van kleuren worden de “goede” en “slechte” stoelen aangewezen. Behalve de kleuren kun je ook lezen waarom deze stoelen dit zouden zijn.

Zo wordt bij deze vlucht over de stoelen van rij 31 gezegd dat de stoelen slecht achteruit kunnen en het vervelend kan zijn om zo dicht bij de toilet te zitten.
Over de stoelen van rij 14 zijn er gemengde gevoelens. Het is een stoel bij de nooduitgang en de eerste gedachte is dan altijd “extra beenruimte” en dat blijkt ook het geval te zijn.. Maar er zitten ook wel een paar nadelen aan deze plek, namelijk dat de stoel niet naar achter kan, de entertainmentset zich in de armleuning bevindt en dat je je handbagage tijdens het opstijgen en dalen van de vlucht niet voor je kwijt kan. Tjah, je kan zelf bepalen of je dat de extra beenruimte waard vindt of niet.

Seatguru User reviews

SeatGuru maakt (zoals wel meer sites tegenwoordig) gebruik van reviews van reizigers die eerder gebruik hebben gemaakt van de stoelen. De informatiebank van SeatGuru zal dus steeds maar groeien en dus ook betrouwbaarder worden.

Wat was jullie grootste tegenvaller bij je gekozen vliegtuigstoel?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Goeie reminder! Ga ik gebruiken voor mijn komende reis, thanks!

  1. Maris Author says:

   Ik heb zelf ook weer gebruikt en het is weer super goed bevallen 😀
   Waar gaat je komende reis heen?

 2. Heb éénmaal het genoegen gehad om aan de nooduitgang te mogen plaatsnemen en zou daar altijd voor willen tekenen … Lekker veel beenruimte. Denk trouwens dat ze die plaatsen pas het laatst toekennen en indien je een last minute boekt is de kans groter dat deze worden toegewezen (want is het niet altijd veiliger dat de plaatsen voor de nooduitgang vrij zijn? Vlottere evacuatie?

  “handbagage tijdens het opstijgen en dalen van de vlucht niet voor je kwijt kan” -> moet dit niet altijd opgeborgen zijn bij het dalen en stijgen?

  1. Mariska Author says:

   Tegenwoordig verkopen de meeste maatschappijen de nooduitgang stoelen voor een meer prijs aan hun klanten. De kans dat je die dus last minut nog toegewezen krijgt is vrij klein, denk ik.
   Hmm volgens mij willen ze juist mensen bij de nooduitgangen hebben, want als je daar zit ben je namelijk verantwoordelijk voor het openen van de nooddeur/raam. Als je op zo’n plek zit krijg je altijd de procedure uitgelegd en als je het niet zitten zullen ze je van plek laten wisselen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close