Seminyak of Kuta?

Deel met vrienden en familie

Seminyak of Kuta? Veel mensen die naar Bali reizen, stellen zichzelf op een gegeven moment de vraag: “Verblijven we in Seminyak of Kuta“. Ik ben in beide geweest en zet ze voor jullie tegenover elkaar. Benieuwd naar de verschillen?

Zonsondergang

Bij beiden zit je voor een mooie zonsondergang meer dan goed. Op het strand van Kuta zal het drukker zijn dan bij Seminyak, maar maakt dat werkelijk uit als je van de ondergaande zon aan het genieten bent? De foto hierboven is in Seminyak genomen, maar het had ook zomaar Kuta kunnen zijn.

Eten

Mijn voorkeur gaat duidelijk uit naar Seminyak; het stikt daar van de leuke hippe hotspots. In de post “Seminyaki: Bali op zijn hipst” beschrijf ik mijn favorieten. In Kuta kun je ook terecht voor leuke tentjes; je moet alleen wat meer zoeken of beter kijken. Ben je meer opzoek naar de McDonald’s, KFC en de Burger King? Dan moet je zeker in Kuta wezen, want ik Seminyak heb ik ze niet gevonden!

Kuta of seminyak waar eet je beter

Budget

Heb je een kleiner budget? Dan zul je je hoogst waarschijnlijk beter op je gemak voelen in Kuta. Daar zal je ook meer goedkope hostels vinden dan in Seminyak. Daarentegen blinkt Seminyak weer uit met zijn prachtige luxe hotels en villa-achtige appartementen.

Stranden

Eerlijk is eerlijk: beide stranden zijn niet super bijzonder, maar ze zijn ook zeker niet slecht. Er zit weinig verschil tussen. Bij beiden is er vaak nogal wat wind en behoorlijke golven en zijn ze daarmee dus wel goed geschikt om te surfen. Het strand van Kuta is veel drukker dan dat van Seminyak, maar dat is natuurlijk ook weer positief als je op zoek bent naar vertier.

Kuta of Seminyak stranden

Shoppen

Ben je op zoek naar grote malls, leuke marktjes en gewoon veel winkelen? Dan zit je in Kuta het best. In Kuta vind je ook meer souvenirwinkels (altijd leuk voor thuis), maar het is wel veel van hetzelfde. Seminyak daarentegen heeft meer wat kleinere boetiekjes, die relatief aan de prijs zijn, maar waar je dan wel leukere producten zult vinden.

Uitgaan

Wil je echt feesten? Ben je op zoek naar cafés en clubs waar de drank rijkelijk zal vloeien om vervolgens weer kruipend naar je hotel terug te gaan? Dan moet je zeker in Kuta wezen. Ben je meer opzoek naar wat luxere beachclubs om lekker ontspannen cocktails te drinken? Ga dan naar Seminyak!

Seminyak of kuta uitgaan

Rust

Kuta is vele male drukker dan Seminyak; of het nou op het strand, in de straten of de winkels is.. Het stikt in Kuta van de toeristen, wat natuurlijk voor- en nadelen heeft!

Conclusie?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Seminyak, maar niet iedereen zal op zoek zijn naar dezelfde dingen als ik. Ik ben gewoon niet zo gek op plekken met massatoerisme (hoewel ik dat op zijn tijd ook wel kan waarderen) en ga liever voor een iets meer relaxte sfeer. Dat ik daarvoor iets duurder uit ben, of meer moeite moet doen om een budgetoptie te vinden, neem ik dan ook voor lief.

Samengevat:
Seminyak: De sfeer en het eten, maar daar moet je dan wel voor betalen.
Kuta: Beter voor de feestende budgetreiziger, maar je krijgt ook waar je voor betaalt.

Waar zouden jullie het liefst heen gaan? Kuta of Seminyak?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. zonderzooi says:

    Ben je zelf ook in Canggu geweest? Vond dat echt een stuk toffer dan Seminyak of Kuta! Zo’n heerlijk relaxed surfdorpje met verschrikkelijk veel lekkere eettentjes. Wil er zo graag een keertje terug! Ik vond zelf Seminyak en Kuta veel te toeristisch.

    1. Mariska Author says:

      Canggu hebben we helaas niet kunnen bezoeken, maar het klinkt heerlijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close