Secret Garden Seoul (Changdeokgung) | Must see!

Deel met vrienden en familie

De Secret Garden in Seoul is wat mij betreft echt een must see bij het een bezoek aan de Zuid Koreaanse hoofdstad. Het overtrof voor mij echt al mijn verwachtingen en kan het echt iedereen aanraden.

Tijdens mijn verblijf in Seoul bracht ik een bezoek aan de Secret Garden, de tuin van het Changdeokgung Palace. Ik had er in eerste instantie niet zoveel zin in. Ik verwachtte dat een tuin best saai zou zijn en daarnaast was het mooi weer en was ik lekker aan het shoppen. Op aandringen van mijn Koreaanse vrienden ben ik toch gegaan. Ik ben super blij dat ik toch ben gegaan, want het was echt heel mooi en fijn om door de Secret Garden rond te lopen.

 

Secret Garden Seoul

De Secret Garden hoort bij het paleis van de koninklijke familie. Het was één van de favoriete plekjes van de familie en het werd mij al snel duidelijk waarom. Wat is het prachtig en heerlijk rustig. Verwacht geen volledig gestylde tuin; de Koreanen vonden natuur belangrijk en wilden deze zo min mogelijk beïnvloeden. De tuinhuisjes zijn dus speciaal in de natuur geplaatst, zodat er harmonie ontstond en de natuur toch de vrije loop werd gelaten. Ook geen pracht en praal zoals je dat uit Thailand kent, hier is het allemaal wat soberder en rustiger.

Als je de Secret Garden bezoekt, dan kun je meteen het paleis meepakken. Zelf vond ik het niet super bijzonder, maar ik ben nogal verwend met paleizen in de loop der jaren. En als je er toch bent, waarom zou je niet een beetje rondkijken en wat cultuur absorberen. Rond de ingang van de tuin wordt omgeroepen wanneer de rondleiding zal beginnen. Uiteraard begint het allemaal stipt op tijd.

Gaan jullie mee?

Maris Secret Garden Seoul

Secret Garden Seoul

Secret Garden Seoul

Secret Garden Seoul

Verplichten rondleiding in de Secret Garden

Wie de Secret Garden wilt bezoeken, moet verplicht met een rondleiding mee. Alleen rondlopen in de tuin is er helaas niet bij. Dit heeft wel als voordeel dat er slechts kleine groepen tegelijkertijd in de Secret Garden zullen zijn. Dit komt de rust en schoonheid van de tuin zeer ten goede. Slechts een paar keer per dag gaat er een Engelse tour. In theorie zou je ook een Koreaanse tour kunnen volgen, als je niet geïnteresseerd bent in wat de gids te vertellen heeft. De rondleidingen in het Koreaans gaan namelijk veel vaker. Ik denk dat dit best zonde zou zijn, de gids vertelt interessante dingen, zonder dat het overdreven veel is.

Secret Garden Seoul

pagode Secret Garden Seoul

Secret Garden Seoul

De tuin

De tuin staat vol met prachtige pagodes, waarin de koning heerlijk kon ontspannen en thee drinken met zijn gasten. De plafonds van de pagodes zijn prachtig beschilderd in vrolijke kleuren. De vrolijke kleuren mochten vroeger alleen gebruikt worden om koninklijke gebouwen te versieren. Burgers mochten zich niet zo laten gaan met de verfkwast!

Secret Garden Seoul Secret Garden Seoul

De gehele tour duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en je gaat tijdens de wandeling 3 heuvels over; je moet je dus ook een beetje inspannen.
Je kunt vooraf reserveren, maar toen wij er waren was dat echt niet nodig. In de ochtend je kaartje halen moet voldoende zijn!

Locatie: Oude centrum van Seoul
Meer informatie:  Wikipedia en Visit Korea website
Openingstijden: vanaf 10:00 uur tot ongeveer 17:00uur. Maandag gesloten.
Kosten: 5000 Koreaanse Won per persoon, slechts 3,50 euro!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Kimberley says:

    Wow. Ik vind het heel mooi om te zien. Wat goed dat je je over hebt laten halen en toch bent gegaan. En dat voor 3,50 euro! Ook wist ik niet dat je als burger geen gekleurde verf mocht gebruiken. Tenminste, je begrijpt me wel. Haha. Gaaf om te zien.

    1. Ja ik was ook best verbaasd dat zelfs de mensen van adel geen kleur mochten gebruiken op hun huis. Strenge tijden!

  2. Kimberly says:

    Wauw wat ziet dit er prachtig uit zeg! Ik wist dat ook niet met het gekleurde verf! Ik wil er echt een keer heen als ik het zo zie.. wauw!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close