Sprookjesachtig Sintra in West Portugal

Deel met vrienden en familie

Op minder dan een uur afstand van Lissabon ligt het pittoreske stadje Sintra. De zeven kastelen en paleizen die het stadje rijk is maakt het tot een unieke lokatie. Een bezoek aan Sintra is een perfecte toevoeging aan een citytrip naar Lissabon of een rondreis door (Zuid) Portugal.

Wat kun je van Sintra verwachten?

Sintra is een klein, historisch stadje dat omringd wordt door bergen, vol met exotische tuinen en prachtige kastelen. Het ene kasteel is nog mooier, vreemder of groter dan het andere. In totaal vind je er zeven kastelen, paleizen en landhuizen, allemaal met de meest prachtige tuinen, bijgebouwen en kunst. Je vindt er zowel kastelen die gebouwd zijn door de Moren als de Kelten. Je kijkt hier echt je ogen uit bij de bonte verzameling aan kleuren, vormen en bouwstijlen.

Mocht het je niet lukken om alle kastelen te bezoeken, wat niet zo vreemd is natuurlijk, zou ik zeker aanraden om te beginnen met het Palácio Nacional da Pena en bijhorende Parque Nacional da Pena.

Dit is niet alleen het bekendste kasteel van Sintra, de iconische gekleurde gebouwen zijn al van verre af te herkennen, het is wat mij betreft ook het leukste kasteel. Een real life Disney kasteel. De meeste mensen die foto’s van dit kasteel zien denken eerst dat ze naar een filmset kijken, zo absurd.
Sintra sprookjes kastelen

Sintra aan de kust van portugal
Sintra rare kastelenSintra-met-uitzicht
Vanaf verschillende punten heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de kust en de omringende natuur.

Na Pena zou ik gaan voor het  Quinta da Regaleira. Je bent vrij om het hele park te verkennen, maar het is ook mogelijk een gids te boeken. Het paleis en haar tuinen zouden zo gebruikt kunnen worden voor een set van een Lord of the Rings film. Bekijk deze foto’s van Bored Panda eens!

Hoe kom je er?

Voor het gemak ga ik er even vanuit dat je al in Portugal bent. Anders is het handig om eerst een vlucht te nemen naar Lissabon 😉

Met de auto: Sintra ligt zo’n 30 kilometer ten westen van Lissabon. Dit komt neer op een ritje van ongeveer 35 minuten. Prima te doen dus. Je kunt heel makkelijk en goedkoop je auto parkeren bij een soort van P&R bij het treinstation. Je hoeft dan alleen nog maar een kort ritje met de trein te maken en je bent in het centrum van Sintra, waar alle bussen vertrekken naar de kastelen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om helemaal naar het historische centrum van Sintra te rijden met je auto of zelfs tot helemaal aan de kastelen zelf. De kans dat je een parkeerplek vindt is wel heel klein, zeker in de weekenden of in het hoogseizoen. Ik zou het er persoonlijk niet op gokken.

Met de trein: Als je zelf in Lissabon verblijft is de kans groot dat je geen auto tot je beschikking hebt. De trein is dan een ideaal; in zo’n 40 minuten reis je vanaf het centrum van Lissabon (station Rossio) naar Sintra. Een retourtje kost tussen de vier en de vijf euro per persoon, voor kinderen geldt een korting.

Eenmaal in Sintra aangekomen kun je met bussen naar de kastelen en paleizen toe. Er zijn twee lijnen: de 434 en 435. De ene rijdt een grotere route dan de andere en is dan ook wat duurder. Bedenk van tevoren dus goed welke locaties je die dag wilt bezoeken. De bussen bevinden zich direct bij het treinstation van Sintra en dit is allemaal duidelijk met borden aangegeven.
Mocht je over een fantastische conditie beschikken, dan kun je er ook voor kiezen om lopend naar boven te gaan. Dit is wel echt een flinke trip, met vele steile paden. Houd daarbij rekening met het feit dat je bij het bezoeken van de kastelen zelf ook veel zult lopen, wellicht dat je liever je energie wil sparen 😉

Hier kan je alvast je kaartjes kopen zodat je zeker bent dat je naar binnen kan.

Uitzicht vanaf Sintra

sintra verschillende bouwstijlen
Sintra portugal geel kasteel

Ik vond Sintra een hele goede aanvulling op mijn trip naar Lissabon en omgeving. Mocht je echt gek zijn op kastelen en paleizen, dan kun je zeker een aantal dagen zoet zijn in Sintra. In dat geval zou ik kijken of je er ook kunt overnachten!

En, wat vind jij van Sintra? Zou jij er ook heen willen of ben je er misschien al geweest? Er zijn naast Sintra nog veel meer gebieden met kastelen in Portugal.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Sintra is echt mooi hè?! Ik vond het echt nog beter dan Lissabon zelf. 🙂 Wij zijn zelf niet IN het Pena Palace geweest, helaas te weinig tijd voor… volgende keer!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close