Street art Berlin

Deel met vrienden en familie

Berlin Street Art Collage

In de Londense wijk Shoreditch was ik al onder indruk van alle prachtige street art, maar dat was niets vergelijken met wat ik allemaal in Berlijn ben tegen gekomen. Zo veel, zo mooi. Je weet gewoon niet waar je moet kijken! Berlijn maakt zijn naam als Street Art Capital van Europa (en misschien wel de wereld) meer dan waar.

De vraag die toch vaak rijst bij street art: is het kunst of vandalisme? Kijk mee naar een aantal foto’s van street art die ik in Berlijn maakte en oordeel zelf!

Straat kunst in Berlijn

Berlin Street Art Berlin Street Art

Straat kunst in Berlijn

Dit stuk van artiest Victor Ash is nog spectaculairder dan je in eerste instantie ziet. ‘s Nachts verschijnt, door lampen en vlaggen van een verderop gelegen autobedrijf, de schaduw van een wapperende vlag in de handen van de astronaut! Geniaal bedacht en uitgevoerd als je het mij vraagt.

Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn

Straat kunst in Berlijn

Niet alle street art in Berlijn is illegaal. De Belgische kunstenaar Roa heeft toestemming gekregen om de stad te sieren met één van zijn kunstwerken. Toen hij eindelijk de geschikte muur had gevonden, moest hij aan meerdere mensen toestemming vragen: niet alleen de eigenaar van het pand, het bestuur van Berlijn en de omwonenden. Nadat hij dit allemaal voor elkaar had, liep hij tegen het grootste probleem aan: de muur was al versierd met flink wat (illegale) street art. Het is een ongeschreven regel dat je niet over andermans werk heen spuit… Hij heeft dus alle crews moeten opsporren. Geen makkelijke taak aangezien ze, behalve hun illegale werk, niet graag in de spotlights staan. Leuk detail: vanwege de moskee aan de overkant van de straat heeft hij het varken, dat hij er in eerste instantie bij had bedacht, weggelaten.

Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn Straat kunst in Berlijn

Deze foto’s zijn allemaal gemaakt in Friedrichshain en Kreuzberg. Het is maar een topje van de ijsberg aan street art dat we jullie hier laten zien.
Als je wilt kun je makkelijk de hele dag foto’s blijven schieten.

En wat vinden jullie ervan; kunst of vandalisme?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. London was supercool, maar Berlijn kan er ook wat van! Wat een gave dingen zijn daar te zien!

  2. Leuk artikel. Ik ben vorig jaar in Berlijn geweest voor mijn studie. Het is echt onwijs prachtig daar! Eén en al kunst naar mijn mening! Hahah. Liefs!

  3. Kimberley says:

    Gaaf! Ik ben er zelf nog nooit geweest. Maar jeetje, wat goed gedaan. Heel wat beter dan de tags die hier verderop gemaakt zijn, haha. Echt super!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close