Street art George Town: net even anders

Deel met vrienden en familie

Tijdens mijn bezoek aan George Town, Maleisië kwam ik super leuke street art tegen. Street art in George Town is net even anders dan je misschien gewend bent uit Europa, maar daarom zeker niet minder mooi!

Wie denkt dat street art vooral een Westerse aangelegenheid is, zit er dus flink naast. Eerder liet ik jullie al street art in Londen, Berlijn en Gent zien, nu is het de beurt aan George Town. George Town ligt op het eiland Penang, dat onderdeel is van Maleisië. In opdracht zijn diverse artiesten flink bezig geweest.

Wat mij opviel is dat ze hier ook vaak gebruik maken van objecten in hun street art. Zoals de fiets hierboven, een krukje, een wiel of zelfs een deel van een venster. Dit geeft het niet alleen een uniek karakter, maar ook een 3D effect. In Europa heb ik dit zelf nog zelden voorbij zien komen.

Waar kun je de street art dan vinden?

De street art van Penang vind je vooral rond Armenian street in George Town, in het oude gedeelte van de stad. Bij gewoon een rondje lopen door de straten, zul je genoeg tegen komen. Wil je echter niets missen, dan zijn er ook gratis kaarten verkrijgbaar waar de locaties van de street art op staan aangegeven.

Ook leuk is het om een fiets te huren. Het is in de straatjes rond Armenian street, in tegenstelling tot de rest van George Town, vrij rustig, dus je kunt er fijn rondfietsen. In die buurt vind je ook veel oude erfgoed huizen (heritage houses). Hoewel ze niet allemaal even goed onderhouden zijn, vond ik het nog steeds erg mooi om te zien. Het heeft een bijzonder fijne sfeer.

Genoeg informatie, tijd op plaatjes te kijken!

Street art George Town met poezen

Streetart Penang met gasmasker

3D Streetart Georgetown Penang

Streetart Penang paars gezicht

Street art Penang meisje met vlechtjes

Street art Penang

Street art Penang

Street art Penang met kinderen
Kleine tip die niets te maken heeft met street art: het pand waar bovenstaande street art op te vinden is, is een heel schattig Chinees bakkerijtje, waar je heerlijke hapjes kunt kopen. Loop zeker even naar binnen, als je toch in de buurt bent!

Street art George Town Armenianstreet rode kat in vensterbank

Welke van deze street art is jouw favoriet? Zelf ga ik voor de kinderen op de fiets en de rode kat die uit het raampje kijkt. Heb jij bij de laatste foto al gezien dat 1 luik echt is?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Geweldig! Inderdaad net even anders dan dat ik gewend ben. Ik ben gek op streetart, dus het lijkt mij heerlijk om door deze straten heen te wandelen.

  2. Het ziet er heel apart uit! Maar wel heel gaaf gedaan.

    1. Dat vond ik nou ook 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close