Super schattige foto’s met Japanse fotohokjes in Tokio

Deel met vrienden en familie

Japanse fotohokjes in Tokio. In Japan is het schoonheidsideaal behoorlijk anders dan hier in het Westen. Ze houden vooral van schattig, grote poppenogen en een zo wit mogelijke huid. Nou hebben de meeste Japanners geen poppenogen en van nature is hun huid ook vaak niet zo melkwit. Aan alle kanten proberen ze de natuur een handje te helpen of juist tegen te werken. De meest onschuldige vorm zijn wellicht wel deze foto hokjes..

Fotohokjes in Japan Tokio Tokyo

Fotohokjes in Japan Tokio Tokyo

Fotohokjes in Japan Tokio Tokyo

Hoe werkt het?

Gooi je munten of briefjes in de machine. Kijk op de grond of er eventuele markeringen zijn geplaatst waar je op moet staan. De machine leidt je nu door het proces van de foto’s nemen mee. Ja, het is vaak helemaal in het Japans, maar maak je geen zorgen, meestal is het allemaal heel logisch. In sommige machines krijg je zelfs aanwijzingen over hoe je zou kunnen poseren.

Na het nemen van de foto’s ben je nog niet klaar! Je loopt nu naar de achterkant van de machine en daar kun je de foto’s bewerken. Sommige machines hebben nog wel wat aanwijzingen in het Engels (zoals op de foto hieronder), maar vaak is het meeste toch in het Japans. Het is gewoon een kwestie van uitproberen. Per machine verschilt wat je aan kan passen, maar meestal is het iets in de trant van achtergronden, teksten en versiersels toevoegen en make-up aanbrengen. Het is vaak een lekker hysterisch geheel met een behoorlijk drukke muziek er bij.

Het ‘grote ogen effect’ zit er standaard al bij, daar hoe je niets voor te doen.

Fotohokjes in Japan Tokio Tokyo

Let wel goed op als je een teller af ziet lopen, dat is namelijk de tijd die je nog hebt op het scherm. Dit gaf bij ons nog wel eens lichte paniek, want de tijd was bijna op en we moesten nog allerlei beslissingen nemen 😀

Japanse foto hokjes Collage

Waar in Tokio te vinden?

Tokio is natuurlijk een enorme stad, maar het vinden van deze hokjes is niet moeilijk. Je kan ze het makkelijkst vinden is zogenaamde gaminghalls. Ik ben dit soort hallen sowieso tegengekomen in de buurten Harajuku, Shibuya en Akihabara. Je herkent deze hallen vaak aan een hoop kleur en een boel hysterisch lawaai van games. De ene keer zie je meteen echte gamemachines, maar het kunnen ook van die kermisachtige grijp- en schuifmachines zijn. Loop een rondje en kijk of je een fotohokje kan vinden. Zie je ze niet meteen? Kijk eens rond of je ergens een trap ziet, want waarschijnlijk staan de hokjes dan op een andere verdieping.

Schattige foto's maken in Tokio

Bij één hal kwam ik zelfs een hele verdieping met fotohokjes tegen.

Ik vond de fotohokjes echt geweldig! Ik ben er in totaal wel drie keer in geweest. Samen met mijn vrienden heb ik enorm kunnen lachen om alle grappige foto’s. Een fotosessie in zo’n hokjes kost ongeveer vier euro. Ik vond dit zeker de moeite waard.

Dus ben je een keer in Japan, stap dan zeker eens een fotohokje in!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Kiss & Make-up says:

  Ik was in April drie weken in Japan, en inderdaad, hun schoonheidsideaal is heel anders. Maar ik hou daar echt van, van die pretty doll look! Zo’n fotohokje heb ik nochtans niet geprobeerd.

 2. Kimberley says:

  Geweldig dit! Ik zou hier zo om lachen.
  Valt me trouwens op dat het meisje in de rode jurk maar één schoen aan heeft.
  Is dat ook een bepaald mode ideaal? Mag ik niet hopen, loopt zo scheef 😉

  1. Haha ja ik had het gezien. Ik dacht dat het een referentie was naar Assepoester met haar goede fee die haar mooi toverde.

 3. Wat grappig zeg, ik zal niet snel in Japan komen. Maar mocht het toch ooit zou zijn zal ik dit onthouden 🙂

  1. Je weet maar nooit natuurlijk 😉 of je misschien gaat iemand die je kent er in de toekomst een keer heen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close