The Grand Palace Bangkok (een must!)

Deel met vrienden en familie

The Grand Palace in Bangkok is wat mij betreft een must-visit voor iedereen die deze bijzondere stad bezoekt. Gelegen aan de oevers van Chao Phraya-rivier vind je in dit complex een van de beroemdste bezienswaardigheden van het land, vol met spectaculaire gebouwen en heilige locaties.

Buddha-standbeeld-goud-grand-palace

The Grand Palace Bangkok

Het complex is een en al pracht en praal. Overal waar je kijkt zie je rijk versierde gebouwen. Bladgoud, prachtige beeldjes, spiegeltjes en andere soorten ‘glimmertjes’. De uitspraak ‘monnikenwerk’ is hier zeker van toepassing geweest. De rijke Thaise geschiedenis zie je terug in de schilderingen en beelden.

Grand palace bangkok muur met gouden beelden

Wat Phra Kaew of ‘Temple of the Emerald Buddha’

In het complex van the grand palace vind je ‘Wat Phra Kaew’, oftewel de ‘Temple of the Emerald Buddha’. Dit is een van de heiligste plekken van Thailand en erg bijzonder om te bezoeken. Het kleine buddha beeldje is meer dan 2000 jaar oud, gemaakt in India en in zijn leven al heel wat keer verhuisd, voordat hij op zijn eindbestemming in Wat Phra Kaew terecht kwam.

Drukte bij het grand palace bangkok

Vroeger geloofde men dat de buddha van smaragd (emerald) was gemaakt, maar het bleek groene jade te zijn. De naam is echter blijven plakken. De kleding die het beeld aan heeft wordt elk seizoen verwisseld door de koning van Thailand!

Je mag bijna overal op het complex foto’s en video’s maken, maar niet in de Wat Phra Kaew tempel. Dit wordt duidelijk aangegeven met bordjes.

Gouden standbeeld grand palace bangkok

Openingstijden en kosten

The Grand Palace in Bangkok is elke dag open van 8:30 tot 16:00. Ik herhaal The Grand Palace in Bangkok is elke dag open! Laat je niet in de maling nemen door tuktuk bestuurders die beweren dat ‘het paleis vandaag helaas gesloten is’ of dat ‘er nu een heilige ceremonie plaatsvindt’. Het is een truc om je ergens anders mee naartoe te krijgen. Hou vol en laat je gewoon bij het paleis afzetten; uiteindelijk gaan ze altijd wel overstag!

Toegangskaartje the grand palace Bangkok

De toegangsprijs is 500 TBH per volwassen persoon, maar daarmee mag je zowel naar het paleis, de omgeving als naar Wat Phra Kae. Kaartjes koop je binnenin het complex, niet daarbuiten!

Hoe kom je er?

Mijn favoriete manier om naar The Grand Palace te gaan is met de boot. Er gaat een ferry over de Chao Phraya-rivier die meerdere stops maakt, waaronder bij The Grand Palace. Dit kost zo’n 10-15 TBH. Behalve dat dit lekker goedkoop is, heb je ook nog eens geen last van files. Een andere optie is de toeristen hop-on-hop-off boot, daarvoor ben je zo’n 100-200 TBH kwijt, ook niet heel duur.

Uiteraard kun je ook met de tuktuk of taxi het paleis bereiken. Laat je niet verleiden tot een goedkopere rit met hier en daar wat tussenstops. Lees hier nog meer tips over vervoer in Bangkok.

Paleis bangkok

Dresscode

Net zoals alle andere tempels in Thailand dien je je gepast te kleden. Je gaat immers naar een voor inwoners heilige plek en niet naar het strand. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat je een lange broek en minimaal een t-shirt aan moet, of bij de dames een lange rok. Daarnaast zijn diepe decolletés en ongepaste prints (te sexy, skeletten, etc.) uit den boze. Net zoals blote buiken, open ruggen en strakke leggings waar je niets over draagt.

Oud beeld in de tuin van het Grand Palace

Waar het in andere tempels nog wel eens wilt lukken om minder respectvol gekleed naar binnen te glippen, zal dat hier moeilijk gaan; ze zijn hier extra streng. Er staat een soort van ‘kuisheids politie’ bij de ingang en je komt er gewoon niet in. Mocht je je lange broek vergeten zijn: ze zijn ook voor 200 TBH te huur bij het paleis. Ook handig als je die dag verder geen lange broek aan wilt of mee wilt nemen.

Zelf draag ik bijna altijd een dunne katoenen lange broek met een simpel shirt plus een sarong/dunne sjaal die ik bij het betreden om mijn schouders sla.

Schildering grand palace

Locatie: Na Phra Lan Road, Phra Borom Maha Ratchawang, Bangkok (kaart)
Openingstijden: dagelijks van 8:30 tot 16:00
Kosten: 500 TBH per volwassenen

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik vond dit ook zo’n indrukwekkende en mooie plek! Inderdaad een must visit als je in Bangkok bent!

  2. Ah ja prachtig is het daar he… 😉 Ik weet niet zeker of we genoeg tijd hebben om er weer heen te gaan aangezien ik al een (te) lange lijst heb van things to do in Bangkok. Haha… En goede herinnering van die tuktuk chauffeurs… 😉

    1. Die lange lijst is maar al te herkenbaar 😉

  3. Bangkok is de perfecte opener voor een rondreis door Thailand! Wij vonden de Grand Palace ook absoluut een topper!

  4. Wij waren er eind 2019. De broek of wikkelrok moest je daar toen kopen. Buiten de poort was het goedkoper, maar eenmaal binnen heb je al entree betaald.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close