Tips voor een snel weekend Londen

Deel met vrienden en familie

Tijdbesparende tips voor een kort en snel weekend Londen. Londen is een ideale stad voor een kort weekend weg. Minder dan een uurtje vliegen en dus perfect om gewoon even in het weekend te doen. Vrijdagavond heen en zondagavond weer terug: een trip die ik zelf al meerdere malen zo heb gemaakt! Ik deel met jullie een aantal tijdbesparende tips.

Neem alleen handbagage mee

Normaal gesproken neem ik het liefst altijd wel ruimbagage mee, ook al moet je er soms een paar euro’s voor bijbetalen. Scheelt gewoon een hoop gedoe met je handbagage, vloeistoffen en je hoeft je niet in te houden met het shoppen. Ga je echter voor een snel en kort weekend, dan adviseer ik je toch om alleen met handbagage te reizen. Dit scheelt tijd bij het inchecken (dit doe je gewoon snel online) en je hoeft niet bij de band op je bagage te wachten.

Let wel op, je mag alleen vloeistoffen en gels van maximaal 100ml per stuk meenemen en bij elkaar mogen ze maximaal 1000ml (1 liter) zijn. En ze moeten allemaal in één doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje zitten, zodat je ze snel en duidelijk kan laten controleren.

Koop je treinkaartje vooraf

De trein is meestal de snelste manier van transport van het vliegveld naar Londen-stad toe. Toegegeven, het is vaak niet de goedkoopste optie, maar dit keer willen we gewoon snelheid maken. Je kunt kaartjes voor de trein makkelijk online kopen, maar vaak ook in het vliegtuig zelf, bijvoorbeeld bij easyJet! Dit doe ik zelf het liefste, want dan heb je het beste het idee hoe laat je aankomt. De laatste paar keer dat ik naar Londen reisde stonden er flinke rijen op het het station voor de kaartverkoop.

Kies van tevoren een buurt uit

Londen is een grote stad, de grootste stad in Nederland (Amsterdam) valt in het niet bij Londen. Ga je een kort weekend naar Londen, kies er dan voor om je te richten op één buurt. Doe je dit niet, dan ben je veel tijd kwijt aan heen en weer reizen, en dat is voor zo’n korte periode zonde van je tijd. Daarbij is er vaak per buurt meer dan genoeg leuks te doen om een weekend mee te vullen.

Kun je geen leuk of betaalbaar hotel vinden in de buurt van je keuze? Kijk dan ook eens op Airbnb. In Londen hebben ze vaak heel veel keuze.

Zelf ben ik op het moment helemaal gek op Shoreditch, maar ook gewoon het gebied rond het centrum is super leuk, zeker als je de eerste keer gaat. Wil je een bepaald museum bezoeken, hou hier dan ook rekening mee!

Kies het juiste vliegveld

Londen heeft zes vliegvelden, namelijk: Luton, Stansted, City, Gatwick, Heathrow en Southend. Verspreid rondom de stad, de ene dichterbij dan de andere. Wil je het zuiden van Londen verkennen, dan is het veel handiger om via Gatwick te reizen dan via Stansted. Gebruik Google Maps om de reistijden tussen de vliegvelden en je hotel te berekenen en weeg het prijsverschil tegen de reistijd af, want vaak komt een kortere reistijd wel met een rekening!

Nog handiger is misschien wel om met de Eurostar naar London te reizen. Dan je maar op 1 trein te stappen en ben je in ongeveer 4 uur van Amsterdam Centraal naar Londen St. Pancras Is ook nog eens een stick duurzamer.

Dit waren mijn tips. Heb jij ook nog tijdbesparende tips, deel ze dan hieronder!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Handige tips! Londen ga ik zeker nog eens bezoeken.

  1. Mariska Author says:

   Leuk! Het is absoluut één van mijn favoriete steden 🙂

 2. Ben zelf ook gek op Londen! Heb wel nog nooit het vliegtuig genomen, daarvoor vind ik het ietsje te dichtbij vanuit Brussel!

  1. Mariska Author says:

   Altijd leuk om een mede Londen fan te vinden! Welke buurt is jouw favoriet?

   Ga je dan met de bus of met de trein? Beide gaat denk ik lekker snel vanuit Brussel.

 3. Jaa goede tips! En neem geen busreis. Want da’s wel goedkoop maar niet snel. Lang leve de trein 😀

  1. Mariska Author says:

   Inderdaad! Klopt als een… 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close