Tips tegen zeeziekte

Deel met vrienden en familie

tips tegen zeeziekte
Wat kun je doen tegen zeeziekte? Hoe kun je zeeziekte voorkomen en als je er dan toch last van krijgt, hoe ga je er dan het beste mee om? Natuurlijk kun je alle boottripjes vermijden, maar dat zou wel heel erg zonde zijn toch? Ik deel met jullie mijn zes tips!

Let wel op, dit zijn mijn persoonlijke tips. Dingen die ik zelf toepas en die goed werken voor mij. Dingen die ik door mijn reizen en tochtjes op boten heb geleerd van andere reizigers of waar ik zelf achter ben gekomen. Het kan natuurlijk zo zijn dat een aantal tips minder goed voor jou werkt, dan voor mij.

Begin met een stevig ontbijt

Een goed begin is het halve werk. Ze zeggen wel dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en voor het tegengaan van zeeziekte is dit zeker geval! De meeste boottochten die ik heb gemaakt, vertrokken altijd heel vroeg in de ochtend (bijvoorbeeld die naar de Gili Eilanden). Op die momenten heb ik (en daar zal ik zeker niet de enige in zijn) meestal totaal geen behoefte aan ontbijt. Toch heb ik geleerd dat ik beter met tegenzin een stevig ontbijt kan eten, dan later uren kotsmisselijk op een boot te zitten.

Van anderen heb ik ook wel gehoord dat zij liever een licht ontbijt eten voor de reis. Hoe dan ook, alles is beter dan met een nuchtere maag de boot op te stappen.

Cola is een held!

Suikerhoudende drankjes helpen de maag te kalmeren. Dit helpt dus erg goed bij misselijkheid en maagpijn. En cola is natuurlijk altijd wel te verkrijgen. Je moet dan wel normale cola gebruiken en geen light. Ik zorg er altijd voor dat ik een blikje bij me heb op een boot.

Drink geen melkpoducten

Melkproducten gaan op de maag liggen, waardoor de kans op daadwerkelijk overgeven alleen maar groter wordt en dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten.

Peppermuntjes en peppermuntgeur

Soms is het al te laat, je bent toch misselijk geworden. Pepermunt werkt goed tegen misselijkheid. Dit kun je doen door pepermuntjes te eten, maar ook door aan iets met pepermunt te ruiken. Denk bijvoorbeeld aan pepermuntolie, Vicks Vaporub of gewoon een doosje waar Smints in zitten. Van andere reizigers heb ik ook wel gehoord dat kaneel helpt. Zelf heb ik hier alleen geen ervaring mee.

Liever buiten dan binnen, liever in het midden dan aan de zijkant.

Frisse lucht, afleiding en goed zicht op de horizon hebben een erg prettig effect op mij. De kans op zeeziekte is veel groter als ik binnen zit. Vaak hebben ze dan ook nog eens een tv aanstaan, waar je onbewust toch naar kijkt.
Let wel op dat je je op het dek goed insmeert met zonnebrandcrème, want zonder dat je het vaak door hebt, zit je uren in de zon.

Als je de keuze hebt, ga achterin en in het midden van de boot zitten. Hier zijn de miste schommelingen en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Neem een reisziekte pilletje
Lijkt erg voor de hand liggend of niet soms? Toch denken veel mensen hier niet aan. Ze zijn gewoon zonder recept te koop bij de drogisterij. Ze hebben ze zeker weten in Nederland, maar ik heb ze zelf ook wel eens gekocht in Thailand. Zelf gebruik ik deze pilletjes liever niet, want ik word er nogal duf en slaperig van en ik wil meestal niets van de reis missen!

 

Dit waren mijn tips. Heb jij ook wel eens last van zeeziekte? Wat doe jij tegen zeeziekte?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Goede tips! De helft werkt ook tegen een kater misselijkheid zoals pepermunt, cola en goed ontbijt haha!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close