Shibuya Crossing, Tokio op zijn top

Deel met vrienden en familie

Shibuya Crossing; Mensenmassa’s, auto’s , verkeerslichten, neonverlichting, enorme videoschermen met schreeuwende reclames  en alles in grote volumes. Vandaag neem ik jullie mee naar de plek in Tokio waar het allemaal samenkomt. Wat mij betreft een must-visit in Tokio wanneer je de kans krijgt!

Shibuya Crossing is een kruispunt in Tokio. Behalve de gewoonlijke zebrapaden heeft Shibuya Crossing ook een zebrapad dat schuin over het hele kruispunt gaat! Zodra de stoplichten voor de voetgangers op rood gaan, zie je het kruispunt leeg worden en komen de auto’s en vrachtwagens de kruising op. Alle stoplichten van het kruispunt gaan gelijktijdig op rood. Ondertussen zie je op de stoepen weer grote groepen mensen ontstaan. Zodra het licht op groen gaat steekt iedereen in willekeurige richting het kruispunt over. Het is één grote krioelende mensenmassa. Totdat het licht weer op rood gaat, dan begint het hele proces weer overnieuw. Keer op keer.

Shibuya Crossing

Ik kreeg hier echt het gevoel dat ik in het Tokio was dat ik kende van TV en films. Heerlijk hysterisch, maar toch op zijn eigen manier gestructureerd. Tegenover het station zit een Starbucks op de eerste verdieping van een cd winkel, waar je kruispunt goed van boven kunt bekijken. Behalve van een afstand kijken, is het ook erg leuk om zelf de Shibuya Crossing over te steken en het echt te ervaren.

Je komt bij de Shibuya Crossing door de JR Yamanote line te nemen naar Shibuya station en eruit te gaan bij Hachiko exit.

Op Youtube vond ik deze mooie time-lapse, die echt een heel mooi beeld geeft van de Shibuya Crossing:

 

Tip: Als je dan toch in Shibuya bent, neem dan eens een kijkje in een arcade hall en neem de schattigste foto’s! 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Kimberley says:

  Wat grappig om die timelapse te zien ook.
  Echt heel vreemd, haha.
  Al die mensen die in een keer over steken
  en dan opeens al die auto’s.
  Wel goed geregeld als je het zo ziet, haha.

  1. Ja dat kunnen die Japanners wel 😉

 2. Kirsty says:

  Leuk die timelapse erbij! Ik vraag me wel af wat het doel van die zebrapaden is alleen, als iedereen toch moet wachten tot het groen is!

  1. Dat vroeg ik me dus ook af. Ik dacht misschien dat ‘s nachts de stoplichten uitstaan?

 3. Reizigersblog says:

  Ziet er echt vet uit dat filmpje!

 4. Wow wat gaaf om te zien zeg!

  1. En ik denken dat we in Amsterdam drukke kruispunten hebben.. Die vallen super mee vergeleken met dit!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close