Weekendgids Terschelling

Deel met vrienden en familie

Bij een weekend weg denk ik vaak aan steden in omringende landen. Maar waarom niet gewoon een weekend weg in Nederland? Waarom niet gewoon een weekendje weg naar Terschelling? Ik deed het en werd op slag verliefd op dit mooie eiland.

Zoveel als ik kan ben ik bezig met reizen. Laatst bedacht ik me echter, dat ik in mijn volwassen leven nog nooit op één van de Nederlandse eilanden ben geweest. Oeps, dat wordt dan toch wel eens tijd. Geheel ongeremd door enige vorm van ervaring en kennis over de eilanden, koos ik voor Terschelling. Ik koos veilig voor een weekendje, zodat ik een beetje kon ervaren hoe ik het zou vinden. Lekker genieten van alle rust? Of zou het eiland juist op mij afkomen en benauwen.

Terschelling

Terschelling

Laat ik maar meteen met de billen bloot gaan en toegeven: Ik ben een beetje verliefd geworden op Terschelling. Waarom ben ik hier niet eerder naar toe geweest?!? Zo sfeervol, rustgevend en zo dicht bij huis. Zelfs snot verkouden kon ik ruiken hoe schoon en fris de lucht was.

Fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling
Het lijkt misschien wat burgerlijk, maar fietsen is de makkelijkste manier van vervoer op het eiland. Lopend zijn de meeste afstanden net even te ver. Bussen gaan vaak maar één keer per uur en ‘s avonds helemaal niet meer. De kosten voor het huren van een fiets zijn vrij laag, denk aan 5 tot 8,50 euro per dag met een korting als je ze voor een langere periode huurt. Veel van de fietsverhuurders hebben een bagage breng service. Je kan dus direct vanaf de boot op de fiets stappen en zij brengen je bagage naar je accommodatie.

In tegenstelling tot Vlieland en Ameland mag er op Terschelling wel auto gereden worden. Het nadeel is dan wel, dat je met de langzame boot moet gaan en extra geld kwijt zal zijn aan de overtocht. Eerlijk gezegd heb ik de auto niet gemist.

Eten op Terschelling

Terschelling Cranberry taart

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar je kunt heerlijk eten op Terschelling. Het eiland heeft bijzonder veel leuke, moderne restaurants, bars en terrassen. Ik heb er zelfs een hotspot gevonden. Loods vind ik zeker een aanrader en voor een luxer diner zou ik zeker bij Caracol gaan kijken.

Bijna elk restaurant heeft wel een gerecht met cranberry op de kaart. Deze groeien namelijk op het eiland 🙂 Ze hebben er zelfs een cranberry farm die je kan bezoeken.

Doen op Terschelling

Terschelling

Zelf kwam ik naar Terschelling om uit te waaien, te genieten van de rust en vooral te ontspannen. Dat is zeker gelukt, volgende keer zou ik er zelfs nog minimaal een extra nacht aan willen plakken. Zo heb ik net iets meer tijd op het eiland en kan ik ook nog een nacht uitslapen ;).

Behalve uitwaaien zijn er nog tal van andere activiteiten die ik tegen gekomen ben, namelijk:

 • Blokarten op het strand
 • Zeehonden spotten
 • Bezoek brengen aan de cranberry boerderij
 • Paardrijden
 • Natuurmuseum en zee aquarium
 • En nog veel meer!

Terschelling, mij zien jullie zeker terug!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Jessica says:

  Leuk Maris ! Aanrader dus ..!!
  Waar sliep je?

  1. Hi Jess, zeker weten een aanrader! We zaten in Hotel Bornholm. We hadden echt een enorme kamer met bubbelbad om in te ontspannen na al het wandelen en fietsen.

 2. Kiss & Make-up says:

  Ik ben meer voor de bergen dan voor de zee, strand en duinen, maar toch ziet deze omgeving er wel mooi uit.

  1. Het voordeel hier was ook wel dat het niet vol staat met strandtenten. Heerlijk rustig.
   Bergen zijn in Nederland helaas ver te zoeken 😉

 3. Heerlijke foto’s, ik wil er zeker weer eens heen!

 4. Jan en Elsbeth says:

  Wat een leuk artikel! Wij zijn er dit jaar ook voor het eerst geweest en wij vinden het geweldig op Terschelling. We zaten een lang weekend in Bornholm Hotel Terschelling en het hotel beviel ons ook prima (helaas geen bubbelbad). Veel gezien, veel gedaan, we gaan zeker weer terug komend jaar!

 5. Enkele weken geleden was ik voor het eerst op één van de Waddeneilanden. Texel was zo mooi en we amuseerden er ons echt super hard. We hebben direct besloten om volgend jaar een andere eiland te ontdekken. Terschellingen lijkt me een goede keuze!:-)

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close