Weekendgids Terschelling

Terschelling
Weekendgids Terschelling voor het perfecte weekend op dit prachtige Nederlandse eiland. Bij een weekend weg denk ik vaak aan steden in omringende landen. Maar waarom niet gewoon een weekend weg in Nederland? Waarom niet gewoon een weekendje weg naar Terschelling? Ik deed het en werd op slag verliefd op dit mooie eiland.

Zoveel als ik kan ben ik bezig met reizen. Laatst bedacht ik me echter, dat ik in mijn volwassen leven nog nooit op één van de Nederlandse eilanden ben geweest. Oeps, dat wordt dan toch wel eens tijd. Geheel ongeremd door enige vorm van ervaring en kennis over de eilanden, koos ik voor Terschelling. Ik koos veilig voor een weekendje, zodat ik een beetje kon ervaren hoe ik het zou vinden. Lekker genieten van alle rust? Of zou het eiland juist op mij afkomen en benauwen.

Terschelling

Terschelling

Laat ik maar meteen met de billen bloot gaan en toegeven: Ik ben een beetje verliefd geworden op Terschelling. Waarom ben ik hier niet eerder naar toe geweest?!? Zo sfeervol, rustgevend en zo dicht bij huis. Zelfs snot verkouden kon ik ruiken hoe schoon en fris de lucht was.

Fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling
Het lijkt misschien wat burgerlijk, maar fietsen is de makkelijkste manier van vervoer op het eiland. Lopend zijn de meeste afstanden net even te ver. Bussen gaan vaak maar één keer per uur en ‘s avonds helemaal niet meer. De kosten voor het huren van een fiets zijn vrij laag, denk aan 5 tot 8,50 euro per dag met een korting als je ze voor een langere periode huurt. Veel van de fietsverhuurders hebben een bagage breng service. Je kan dus direct vanaf de boot op de fiets stappen en zij brengen je bagage naar je accommodatie.

In tegenstelling tot Vlieland en Ameland mag er op Terschelling wel auto gereden worden. Het nadeel is dan wel, dat je met de langzame boot moet gaan en extra geld kwijt zal zijn aan de overtocht. Eerlijk gezegd heb ik de auto niet gemist.

Eten op Terschelling

Terschelling Cranberry taart

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar je kunt heerlijk eten op Terschelling. Het eiland heeft bijzonder veel leuke, moderne restaurants, bars en terrassen. Ik heb er zelfs een hotspot gevonden. Loods vind ik zeker een aanrader en voor een luxer diner zou ik zeker bij Caracol gaan kijken.

Bijna elk restaurant heeft wel een gerecht met cranberry op de kaart. Deze groeien namelijk op het eiland 🙂 Ze hebben er zelfs een cranberry farm die je kan bezoeken.

Doen op Terschelling

Terschelling

Zelf kwam ik naar Terschelling om uit te waaien, te genieten van de rust en vooral te ontspannen. Dat is zeker gelukt, volgende keer zou ik er zelfs nog minimaal een extra nacht aan willen plakken. Zo heb ik net iets meer tijd op het eiland en kan ik ook nog een nacht uitslapen ;).

Behalve uitwaaien zijn er nog tal van andere activiteiten die ik tegen gekomen ben, namelijk:

  • Blokarten op het strand
  • Zeehonden spotten
  • Bezoek brengen aan de cranberry boerderij
  • Paardrijden
  • Natuurmuseum en zee aquarium
  • En nog veel meer!

Terschelling, mij zien jullie zeker terug!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *