Vervoer in Bangkok : Tips & Tricks

Deel met vrienden en familie

Vervoer in Bangkok is er zat. Er is zoveel vervoer, dat het ook vaak vast staat! In het begin kan het allemaal nogal verwarrend en overweldigend zijn. Wanneer neem je bijvoorbeeld een Tuk Tuk en wanneer kun je beter met de taxi gaan? Wat is sneller: de Skytrain of achterop een scooter? En op welke manier kom je het goedkoopst van A naar B? In deze post leg ik het allemaal aan jullie uit!

Tuk Tuk

Vervoer Bangkok Tuktuk
Dit is waarschijnlijk het eerste vervoersmiddel waar je bij Thailand aan denkt. Je kunt in Bangkok natuurlijk ook de Tuk Tuk nemen. Hij lijkt op het eerste oog voordelig, maar vaak is het één van de duurdere opties. Het is wel een ervaring, soms een nogal beangstigende, maar goed, dat hoort ook wel bij Thailand. Kies echter niet gelijk de eerste dag voor de Tuk Tuk. Gun jezelf de tijd om eerst even aan Bangkok te wennen ;). Zorg altijd dat je volledig duidelijk maakt waar je heen moet en onderhandel goed over de prijs. Ze zullen je eerst proberen flink meer te laten betalen, maar gaan daarna graag met je in onderhandeling. Tijdens de spits gaan de prijzen omhoog, want dan duurt het allemaal een stuk langer! Let op, ook een Tuk Tuk kan lang niet altijd langs een file rijden!

Taxi

Vervoer Bangkok Taxi
Meestal is het in Bangkok veel goedkoper om de taxi te nemen, dan een Tuk Tuk en als je niet alleen bent vaak ook veel goedkoper dan de metro of de Skytrain. Bijkomend voordeel is dat je niet in de smog zit en er vrijwel altijd een prettige airco in zit! Wel altijd een taxi nemen die op de meter rijdt. Weigert de taxi op de meter te rijden, stap dan gewoon weer uit. Er rijden genoeg anderen rond en vaak zetten ze alsnog de meter aan. Houd er wel rekening mee dat het in Bangkok heel erg druk is tijdens de spits. De hele stad staat zo ongeveer vast. Het zal dan flink wat tijd kosten om van A naar B te komen!

Scooter Taxi

Vervoer Bangkok Scooter taxi
Is het druk op de weg in Bangkok en wil je ergens heen waar geen metro of Skytrain stopt, dan is de scooter taxi de snelste optie. Vooral bij de locals is dit vervoersmiddel erg populair. Met een scooter kun je makkelijk en snel van A naar B komen, ze rijden namelijk gewoon tussen de auto’s door. Ze schuwen ook de stoepen en rijbanen in tegenovergestelde richting niet. Je kunt de chauffeurs herkennen aan hun oranje hesjes. Je stapt bij ze achterop en samen scheur je Bangkok door. Minder geschikt voor groepen natuurlijk.

Een kort stukje begint al rond de 20 Baht en je moet hier, net zoals bij een taxi, goed van tevoren onderhandelen. Sommige routes hebben een vaste prijs.

Skytrain BTS (Bangkok Transit System)

Vervoer Bangkok Skytrain
De BTS Skytrain is absoluut mijn favoriete vervoersmiddel in Bangkok. Zelfs zo favoriet dat ik mijn slaapplaats uitzoek in de buurt van een BTS halte en datzelfde al mijn vrienden aanraad. Het is heerlijk snel en makkelijk. Je zoeft over de stad heen en hebt helemaal geen last van het verkeer. Elke 5 minuten gaat er wel weer een Skytrain. De haltes worden zowel in het Thais als in het Engels omgeroepen.

Let op! Je kunt vaak alleen kaartjes kopen voor de BTS met muntgeld, maar je kunt wel altijd geld wisselen bij het kantoortje naast de automaten.

Metro

De metro werkt bijna hetzelfde als de Skytrain. Je kunt alleen bij de metro vaak wel betalen met briefgeld en daar krijg je een muntje in plaats van een kaartje om door de poortjes te gaan. De routes zijn wat beperkter, maar je kunt het natuurlijk goed combineren met de Skytrain.

Bus
Vervoer Bangkok Bus

De bus is misschien wel het goedkoopste vervoersmiddel in Bangkok, maar ook het meest ingewikkelde vervoersmiddel. Zo is het niet altijd duidelijk waar de bushalte is en moet je er niet alleen voor zorgen dat je het juiste busnummer hebt, maar ook de juiste kleur. Denk aan het busnetwerk van Amsterdam, maar dan x 100. Zeker geen aanrader voor de beginnende reiziger. Mocht je een poging willen wagen (wat is het ergste dat je kan gebeuren 😉 ), zorg er dan voor dat je het adres waar je heen wilt ook in het Thais bij je hebt. Dat scheelt een hoop verwarring en maakt de kans kleiner dat je in de verkeerde bus zit.

Betalen doe je in de bus zelf. Zoek je plekje uit, er komt vanzelf iemand naar je toe waarvan je het kaartje moet kopen.

Veerboot

De veerboot is nog zo’n goedkope en makkelijke manier om je door Bangkok te verplaatsen. Stap bijvoorbeeld op bij het aan het water gelegen Skytrain station Saphan Taksim, geniet van de overtocht en stap uit bij het Grand Palace, Wat Pho en Wat Arun. Sneller kan het bijna niet!

Let op! Er gaan ook veerboten direct naar de overkant, dus gewoon heen en weer. Is dit niet de veerboot die je moet hebben? Dan kun je niet simpelweg blijven zitten en weer terug naar de overkant gaan. Je moet eerst van de boot af, even betalen (rond de 5 Baht) en dan mag je weer terug!

Sommige hotels hebben ook hun eigen veerbootjes, zoals bijvoorbeeld het Millennium Hilton.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is voor jullie. Mochten er toch nog vragen zijn, dan hoor ik het graag! Voor iedereen die al eens in Bangkok is geweest, wat was jullie favoriete vervoersmiddel?

Ga je binnenkort naar Thailand en zit je met een aantal vragen? Stel ze dan gerust! Dat kan hieronder, maar natuurlijk ook via Facebook, Twitter of via de mail!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Goed om te weten dat het goedkoper is om een taxi te nemen in Bangkok. Wij zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken voor onze reis. Ook hebben wij iemand in ons gezelschap die slecht ter been is. Het is is dus van belang dat een rolstoel of andere hulpmiddelen ook gemakkelijk mee te nemen zijn.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close