Wanneer boek je de goedkoopste vliegtickets

Deel met vrienden en familie

Wanneer koop je goedkoopste vliegtickets
Voor het boeken van goedkope vliegtickets zijn inmiddels al flink wat tips en trucjes. Dacht je net alles te weten, is er weer een nieuwe bij, namelijk wanneer je de goedkoopste vliegtickets kunt boeken.

Reizen is heerlijk. Ik ben er gek op. Reizen met het vliegtuig vind ik helemaal heerlijk. Wat ver ligt, maakt mij nieuwsgierig. En voor dichtbij, voor dichtbij is het meestal lekker snel. Het is alleen geen goedkope hobby, dus als je kunt besparen op je vliegtickets is dat altijd meegenomen.

Er doen inmiddels al flink wat theorieën de ronde; zo zou het helpen als je middenin de nacht boekt op een dinsdag. Zou vertrekken op een woensdag helpen en natuurlijk altijd de boekingswebsites bezoeken met de browser op privacy stand. Maar de grote vraag tot nu toe was altijd: wanneer doe je dit dan? Maak je gebruik van de vroegboekkortingen en boek je ruim van tevoren, of ga je toch meer voor de last-minutes? Of toch maar wachten op die ene aanbieding, die wellicht wel helemaal niet zal komen, of nog erger: pas nadat je net geboekt hebt.

Wij zijn niet de enige die hier nieuwsgierig naar zijn, want Airlines Reporting Corporation en Expedia hebben hier onderzoek naar laten doen. Eerst hebben ze gekeken wanneer de meeste mensen hun tickets boeken en vervolgens wat prijstechnisch gezien het beste moment zou zijn geweest. Het zal je niet verbazen dat deze twee niet overeen komen; ze zijn natuurlijk niet gek bij de luchtvaartmaatschappijen.

Internationale vluchten worden meestal 57 dagen voor vertrek geboekt, maar de beste periode ligt echter rond de 171 dagen voor vertrek. Dat is bijna zes maanden van tevoren!

Verder hebben ze gekeken naar binnenlandse vluchten (Amerikaans onderzoek, ik denk dat wij dit redelijk kunnen vertalen als vluchten binnen Europa) worden het meest 32 dagen van tevoren geboekt, maar de beste periode is 59 dagen van tevoren.

Dat betekent dus als ik rond mijn verjaardag (op 23 januari) naar Londen zou willen, ik dit het beste op 25 november kan boeken… dan ben ik nu dus al te laat.. oeps!

Hoe lang van tevoren boeken jullie meestal een vliegticket?

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ik boek gewoon als ik bedacht heb dat ik wil boeken. En dan vergelijk ik wel prijzen op een andere laptop dan die waarmee ik boek. Want anders schiet je prijs omhoog.

 2. Ik ben bang dat ik ook meestal maar een maand van te voren boek, zonde eigenlijk!
  Ik boek wel altijd in een incognito venster!

  1. Mariska Author says:

   Ja ik deed dit meestal ook ondanks dat ik toch al wist waar ik heen wilde… De volgende keer ga ik er eens wat beter op letten.

 3. Wow wat is dat ver van tevoren zeg! Ik wacht meestal aanbiedigingen af, ook omdat ik zes maanden van tevoren helemaal niet weet waar ik naartoe wil!

  1. Mariska Author says:

   Begrijpelijk! Ik heb dat vaak ook niet. We zullen niet de ene zijn, de vliegmaatschappijen maken natuurlijk de tickets het goedkoopst als de minste mensen boeken.

 4. Wat interessant! Ik heb mijn vlucht naar Lissabon toe ongeveer 2 maand van te voren geboekt en mijn vlucht terug ook, dus ik kom wel rond die 59 dagen vooraf uit en ik heb gemerkt dat dit zeker goedkoper was. Vrienden die langskwamen boekten allemaal vlak voor vertrek en waren altijd een stuk duurder uit!

  Ik ga deze tips in ieder geval onthouden, want Mexico staat heel hoog op mijn verlanglijstje dus nu weet ik dat ik goed op tijd moet boeken 🙂

 5. Ik vind zoiets best moeilijk in te schatten! Vaak hou ik acties in de gaten op sites als Ryanair voor reisjes binnen Europa. Zo boekte ik de laatste keer 4 maand op voorhand, gewoon omdat er een mooie korting was. Nu wil ik in het najaar graag naar New York en dat zal al een pak lastiger zijn om op het ‘beste’ moment te boeken!

 6. Ik ben echt een planner. Plannen voor volgend jaar zijn er alweer en ik heb eerst nog twee vakanties te gaan voor dit jaar haha! Zodra de vluchten voor volgend jaar te boeken zijn, doe ik dat altijd direct. Blijkt eigenlijk altijd het goedkoopste, tenzij ze met een aanbieding komen, maar die kan ook uit blijven natuurlijk.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close