Waterpret in Grand Canyon Chiang Mai

Deel met vrienden en familie

Voor de Grand Canyon hoef je niet meer naar de Verenigde Staten, in Thailand hebben ze er ook eentje. Deze Grand Canyon staat alleen vol met water en heeft een verkoelend waterpark. Ideaal wanneer je de warmte van de stad een dag wilt ontvluchten!

Van steengroeve naar waterpark

Voordat het omgetoverd werd tot een waterparadijs, was de Grand Canyon een grote afgraving voor lime stone: de Hang Dong Quarry. Deze was echter al jaren verlaten en vulde zich elke moesson steeds verder met water. Nu bevindt zich er een enorm cool waterpark met uitdagende hindernisbanen. Door de steile hellingen die zich om het water heen bevinden is het een populaire plek om te cliff jumpen.

Grand Canyon hindernisbaan chiang mai

Naast een grote hindernisbaan, is er ook een kleinere versie die geschikt is voor kinderen.

Hoewel je zwemvesten krijgt (geel als je kunt zwemmen, blauw voor wie dit niet kan) zou ik het waterpark afraden als je niet kan zwemmen. Er is buiten het water namelijk niet bijzonder veel te doen.

Let op: Twee parken naast elkaar!

De Grand Canyon in Chiang Mai bestaat uit twee parken. Het ene park is meer om te relaxen: je kunt er dobberen op banden of luchtbedjes, kajakken, zwemmen en van een klif afspringen. Het andere is meer een waterpark waar je kunt rennen, springen en vliegen over een opgeblazen hindernisbaan, daarnaast kun je hier ook ‘zip linen’ en van een klif afspringen.

Grand Canyon zonder waterpark

Hoe weet je dat je bij het juiste park zit?
Er zijn een paar punten waar je goed aan kunt zien bij welk park je voor de ingang staat. Het ‘relax park’ kost slechts 100 THB en heeft op het bord heel groot staan: NO REFUND.
Bij het avontuurlijke waterpark is de prijs hoger (550 THB) en staat er bij de ingang een enorme panda.

Grand Canyon Chiang Mai panda

Zit je per ongeluk toch in het andere park: wees gerust, je zal niet de enige zijn. Mij overkwam dit ook en toen we door hadden  dat we in het verkeerde park zaten, begrepen we de koeienletters ‘NO REFUND’ ook gelijk. Om ons heen meerdere groepjes mopperende toeristen die ook verkeerd zaten.

Hoe kom je bij het Grand Canyon Waterpark in Chiang Mai

De Grand Canyon bevindt zich op ongeveer 30 minuten rijden ten zuidwesten van het oude stadscentrum van Chiang Mai. Zelf gingen we erheen op de scooter en dit was een makkelijk ritje. Een andere goede optie is een Songthaew (de rode taxi die je overal in Chiang Mai ziet rijden), wij zijn geïnformeerd dat dit ongeveer 500 THB per enkele reis (per rit, niet per persoon) zal kosten. Regel meteen een terugreis!

Ga je naar het park met de hindernisbanen dan denk ik dat 3 tot 4 uur genoeg tijd is om in het park door te brengen, want het beklimmen van alle hindernissen is best zwaar (understatement).

Prijzen

Grand Canyon relax park: 100 THB
Grand Canyon aqua park: 550 THB
Huur kluisje: 50 THB (+ 100 THB deposit, bij het inleveren van je sleutel krijg je dat terug)

Het is ook mogelijk om een GoPro of watercamera te huren!

Wanneer je toch in buurt bent, ga dan ook zeker eens Khao Soi eten in Chiang Mai

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close