Weekendje weg in de natuur

Deel met vrienden en familie

Ga je mee een weekendje weg in de natuur? Even tot rust komen en lekker eten? Ik inspireer je graag met de leukste natuurhuisjes, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Gecombineerd natuurlijk met een aantal tips voor lekker eten, als je toch in de buurt bent. We eten namelijk altijd lekker, waar we ook zijn!

Weekendje weg in de natuur

Even er tussenuit en een weekendje weg in de natuur, wie is daar nou niet gek op? Wij zijn gek op reizen en doen dat steeds meer lekker in de omgeving, maar niet in de massale parken. Hoewel die soms heel fijn en praktisch kunnen zijn, vind je daar niet altijd de rust waar je soms naar op zoek bent.

We kunnen gewoon in Nederland blijven, de natuur hier heeft ontzettend veel moois te bieden. Wat dacht je van het bos, de hei, het strand of juist de duinen? Aan de rand van de stad, of juist “in the middle of nowhere”?

Een verblijf in een natuurhuisje betekent trouwens niet dat er geen luxe is: je hebt huisjes met een jacuzzi, privézwembad of bijvoorbeeld een sauna! Zulke extra luxe maakt er gelijk iets speciaals van! 

Favoriete natuurhuisjes

Mocht je tussen alle mooie huisjes de bomen door het bos niet meer zien, wij tippen hier een paar fantastische natuurhuisjes!

Natuurhuisje in Swolgen
Dit huisje in Swolgen heeft een prachtige nieuwe keuken, waar je heerlijk uitgebreid in kunt koken. Dat is toch fantastisch als je een weekendje weg bent in de natuur? Ik zie mezelf al helemaal staan met een kookboek. Als toetje koop ik bij de lokale bakker een heerlijke vlaai, je bent immers in Limburg! 

weekendje weg in de natuur swolgennatuurhuisje keuken

Als je een bierliefhebber bent, dan kun je hier op bezoek bij de Hertog Jan Brouwerij. In de zomer kun je in Het Aardbeienland heerlijk aardbeitjes plukken en (als je ze niet allemaal opgesnoept hebt) in je huisje een lekker toetje mee maken, zoals bijvoorbeeld Limoncello Tiramisu met aardbeien of een een Aardbeien Sangria met rosé bubbels inschenken!

Natuurhuisje in Tonden

Over bomen en bos gesproken, dit prachtige huisje in Tonden heeft aan alle kanten grote ramen, zodat je ook binnen niets hoeft te missen van de natuur. We mogen de foto’s van dit huisje hier helaas niet plaatsen, dus je moet echt even klikken om dit prachtige huisje te zien. En die keuken! Dat vraagt toch gewoon om uitgebreid te koken? Liever uit eten? Dan kan ik je de Herberg de Gouden Leeuw aanraden. 

In het bos rond het huisje zie je veel konijnen, reeën, veel vogelsoorten en in de avond vleermuizen. Je loopt binnen tien minuten naar het bos Voorstonden en onderweg kun je eieren en (afhankelijk van het seizoen) fruit of groenten kopen bij de boer. Als dat geen vakantiegevoel geeft, weet ik het ook niet meer! 

Natuurhuisje in Lekkerkerk

Dit vakantiehuisje in Lekkerkerk is ideaal voor de liefhebber van uitzicht over het water, gecombineerd met wellness (zijn er mensen die dat niets vinden??). Je kunt je de hele dag vergapen aan alles wat op de Lek voorbij vaart, zwemt en vliegt. Als je uitgekeken bent kun je jezelf ook nog eens verwennen met de infraroodsauna, Turkse stoomdouche en het bubbelbad. 
 
Lijkt me zowel heerlijk op een prachtige, zwoele zomeravond, als romantisch in de stortregen. 
 
natuurhuisje lekkerkerk
 

Pak de watertaxi van Krimpen aan de IJssel naar Rotterdam en ga daar heerlijk uit eten bij Langoest, met uitzicht op de Erasmusbrug, naar Napoli voor een echt goede Italiaanse maaltijd, of als je een liefhebber bent van schaaldieren en graag met je handen eet: WOWCRAB.

En, ga jij een weekendje weg in de natuur?

We hopen je geïnspireerd te hebben om een heerlijk weekendje weg in de natuur te boeken!

 

Deze post is tot stand gekomen in samenwerking met natuurhuisje.nl

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close