Welk Gili Eiland past het beste bij jou?

Deel met vrienden en familie

Veel mensen die naar Bali gaan bezoeken ook de Gili eilanden. Dit kleine eilandengroepje bestaat uit: Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. De eilandjes zijn stuk voor stuk omringd door prachtig witte standen en helder blauw water en liggen voor de kust van Lombok. Hoewel de eilanden super dicht bij elkaar liggen en allemaal ware mini paradijsjes zijn, hebben ze elk een echt eigen karakter. Benieuwd welk eiland het beste bij jou past?

Gili Trawangan: Het feestbeest

Welke Gili eiland past bij jou Gili Trawangan
Welke Gili eiland past bij jou Gili Trawangan
Gili Trawangan (ook wel Gili -T) is het grootste eiland van het groepje. Het is ook het drukste, meest toeristische eiland, maar daarmee valt er ook het meeste te doen. Er zitten veel duikscholen op dit eiland, een leuke nightmarket waar je heerlijk kan eten voor een prikkie en er wordt goed gefeest in de enorme hoeveelheid bars en feestlocaties. Er is een ruim aanbod van accommodaties: van super goedkope hostels tot luxere resorts. Op dit eiland hangt het meeste van de drie een backpackers vibe. Er bevindt zich trouwens ook een moskee. Als je van uitslapen houdt is het misschien verstandiger om een kamer te boeken die er wat verder vandaag ligt en niet er vlak naast, zoals ons over kwam.

Minder geschikt voor mensen die opzoek zijn naar pure rust.

Gili Meno: de stille genieter

Reis verslag Bali Gili Meno
Welke Gili eiland past bij jou Gili Meno

Gili Meno is de kleinste van de drie en ook verreweg de rustigste. Prachtige witte stranden met super zacht zand en heel weinig toerisme. Een beetje een eiland waar je heen zou kunnen gaan voor je huwelijksreis. Je kan hier heerlijk ontspannen door de super relaxte sfeer die er hangt. Echt gefeest wordt hier ook niet. Als je hier niet tot rust komt, weet ik het ook niet meer. Uiteraard kan je hier ook weer prachtig snorkelen. Doordat het eiland rustiger is, leek het ook een stuk schoner dan Gili Trawangan.

Minder geschikt voor de solo reizigers en feestgangers.

Gili Air: het manusje van alles

Reisverslag Bali travel blog Bali Gili eilanden

Welke Gili eiland past bij jou Gili Air

Lijkt Gili Trawangan je te druk, maar Gili Meno je weer veel te rustig? Geen probleem: Gili Air biedt de perfect uitkomst. Niet zo verlaten als Gili Meno, maar lang niet zo toeristisch al Gili Trawangan. Je kunt hier zowel relaxen als feesten. Je hebt dan wel wat minder keuze dan op Trawangan, maar voor degene die af en toe ook lekker wilt ontspannen, zal dit geen probleem zijn. Heerlijk fietsen over het eiland en ‘s avonds naar de openlucht “bioscoop”. Vanaf Gili Air heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de bergen van Lombok. Zelf heb ik er geen ervaring mee opgedaan, maar van anderen hebben we mogen vernemen dat je ook heel fijn kunt yoga-en op dit eiland.

Minder geschikt voor de solo reizigers en/of met een laag budget

Gili Air was mijn favoriet van de drie. Welk eiland lijkt jullie het leukste?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ha! Gili Air is ook mijn favoriet. Hoewel ik Meno ook erg mooi vond en daar prima een nachtje zou kunnen verblijven. Mooie foto’s!

  1. Mariska Author says:

   Dankje 🙂
   Stiekem zijn alle drie de eilanden natuurlijk leuk 🙂

 2. Gili Air klinkt wel als iets voor mij! Leuk om lekker veel dingen te doen.

  1. Mariska Author says:

   Ja Gili Air is fantastisch!

 3. Leuke post! Mijn favoriet was Gili T. Toen ik er was, was het precies goed qua drukte. En al die leuke (strand)tentjes die je overal tegenkomt als je een rondje eiland doet, heerlijk! 🙂

  1. Mariska Author says:

   Bedankt 🙂 Ja Gili T. is echt super als je gek bent op leuke strandtentjes!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close