Wijn leren proeven in Portugal

Deel met vrienden en familie

Wijn leren proeven in Portugal, dat klinkt fantastisch, toch? Porto lanceert deze zomer ‘The Summer Wine School’. Zon, zee en wijn, dat is nog eens een “schoolreisje” waar wij dubbel en dwars achter staan! Heerlijk te combineren met al je andere zonnige activiteiten tijdens een vakantie naar Portugal.

Wijn leren proeven in Portugal

De wijnschool van WOW, dat in Vila Nova de Gaia tegenover het oude stadscentrum van Porto ligt, heeft sinds deze maand een nieuw opleidingsmodel bestaande uit een reeks leermodules. Elke cursus duurt tussen de 30 en 45 minuten en wordt in het Engels of het Portugees gegeven. De groepen zijn klein, met een maximum van zes participanten, zodat er voldoende ruimte is voor interactie. De cursussen vinden plaats van maandag tot vrijdag om 11:30 en 15:00 uur. Om 17:30 is er iedere keer een ‘blind tasting’, waarbij de deelnemers hun pas vergaarde wijnkennis kunnen toepassen en testen.

‘’Het idee is dat geïnteresseerden zich in kunnen schrijven voor zoveel modules als ze willen, zonder verplichting om ze allemaal bij te wonen. Het is tenslotte zomer en we begrijpen dat het aanbod licht en ontspannen moet zijn. Het is een kans om meer te leren over het fascinerende onderwerp ‘wijn’. Daarmee is het een perfecte manier om de vrije tijd in te vullen, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. Het programma leent zich er goed voor om als solo-reiziger mensen te kunnen ontmoeten, maar ook als leuke activiteit met vrienden of familie.’’ aldus José Sá, directeur van de wijnschool.

Summer Wine School Porto WOW
(© WOW).

Per module te volgen en goed betaalbaar 

De thema’s van de verschillende modules zijn gevarieerd, van “Hoe proef ik wijn?” en ‘’Ontdek Port’’ tot ‘’Creëer je eigen wijnkelder’’ en ‘’Wijnen uit Noord-Portugal’’. Elke module kost 18 Euro en er is in principe – afhankelijk van de capaciteit van elke sessie – geen reservering nodig. Prima afwisseling van je andere activiteiten tijdens je vakantie dus!

Meer over The Summer Wine School vind je op hun website.

Hoe kom je er?

In minder dan 3 uur vlieg je heel makkelijk met bijvoorbeeld Transavia Nederland of KLM naar Porto. Met de auto is natuurlijk ook een optie, maar tenzij je er echt een roadtrip van maakt, is de rit van ruim 20 uur misschien wat aan de lange kant. Als je geen zin hebt om alles zelf te regelen en te los te boeken, kun je natuurlijk ook voor een pakketreis gaan van, bijvoorbeeld via Transavia Holidays of Corendon.

Een bezoek aan Porto is heel goed te combineren met Lissabon en/of de Algarve. Met een leuke huurauto (ik raad Sunny Cars aan en heb ook goede ervaringen met Easy Terra) rijd je in zo’n 3 uur langs prachtige kustgebieden en schattige dorpjes als Nazaré, Óbidos en Sintra. Voor een treinrit ben je ongeveer net zoveel tijd kwijt, maar dan stop je wat minder makkelijk tussendoor natuurlijk!

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close