Zo bereid je je financieel voor op je buitenlandse reis

Deel met vrienden en familie

Als je op reis gaat naar het buitenland kunnen er veel vragen rijzen; moet je een reisverzekering afsluiten, moet je voor de reis geld wisselen en hoeveel geld dan wel? Het is belangrijk om vóór een reis de financiën en verzekeringen goed in de gaten te houden. Zo voorkom je zowel tijdens als na de reis onaangename verrassingen. Hier volgen een aantal tips ontwikkeld over waar je goed over na kunt denken voordat je op reis gaat naar het buitenland.

Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent

Wanneer je naar het buitenland gaat, is het belangrijk dat je verzekerd bent. Door vóór het boeken van de reis uit te zoeken wat voor soort verzekering je wilt, zorg je ervoor dat je de juiste bescherming krijgt en voorkom je dat je voor verzekeringen moet betalen die je niet nodig hebt. Een reisverzekering dekt de kosten als je bijvoorbeeld acuut ziek wordt. Als je deze uitbreidt met een annuleringsverzekering, kun je ook vergoeding krijgen voor calamiteiten voor of tijdens de reis die maken dat je niet op reis kunt of de reis vroegtijdig moet onderbreken.

Stel bijtijds een vakantiebudget op

Om optimaal van je vakantie te kunnen genieten, kan het fijn zijn om je vakantiebudget tijdig op orde te hebben. Maak een schets van de kosten van de vakantie en voeg er gerust iets aan toe, zodat je wat extra financiële bewegingsruimte hebt. Als je budget niet klopt, kan het een oplossing zijn om de vaste kosten onder de loep te nemen en te kijken of je geld kunt besparen door deze te verlagen. Ook een creditcard aanvragen en deze tijdens de vakantie gebruiken om op krediet te kopen kan voor financiële ruimte zorgen. Vermijd het afsluiten van een lening om het vakantiebudget bij elkaar te krijgen. Dit betekent namelijk dat reis uiteindelijk aanzienlijk duurder zal zijn dan wanneer je deze volledig zelf betaalt.

Extra creditcard of betaalpas

Het kan handig zijn om meer dan één betaalpas mee te nemen op reis, voor het geval er één niet werkt of opgeslokt wordt door een betaalautomaat. Controleer ook of de geldigheidsduur van de kaart tijdens de reis niet vervalt. Als je een nieuwe creditcard gaat aanvragen bij ICS Cards, moet je dit ongeveer een maand van tevoren doen om er zeker van te zijn dat je deze op tijd ontvangt. Vergelijk de voorwaarden van verschillende bank- en creditcards, zoals welke kosten zij in rekening brengen voor het wisselen van valuta bij aankopen en geld opnemen bij geldautomaten in het buitenland.

Geld opnemen of betalen in het buitenland

Hoe je het goedkoopst geld kunt opnemen of betalen hangt af van bijvoorbeeld de wisseltoeslag van de bank of het wisselkantoor. Over het algemeen is de goedkoopste optie om ervoor te kiezen om in de vreemde valuta te laten afschrijven. Dan bepaalt de bank de wisselkoers, en niet de betaaldienstverlener van de begunstigde. Het is ook altijd handig om wat contant geld te hebben. Dan is het meestal het goedkoopst om geld op te nemen bij een geldautomaat op het vakantieresort, in plaats van geld te wisselen bij een wisselkantoor.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close