Een heerlijk weekmenu vol met makkelijke, gezonde & gevarieerde recepten. Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag, waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan!
Maandag \\ Zuurkool Frittata met een simpele salade
We beginnen de week lekker simpel met weinig afwas. Voor deze frittata hoef je namelijk alleen de worst te snijden. Maak bij de frittata een simpele salade van doormidden gesneden cherry tomaatjes, wat rucola, balsamico en extra virgin olijfolie. Restjes over? Neem deze lekker mee voor de lunch; koud smaakt het namelijk ook erg lekker!
Dinsdag \\ Thaise rode curry spiesjes
‘Kleine moeite, veel plezier’ zou ik dit recept noemen. In een handomdraai zet je deze heerlijke Thaise spiesjes in elkaar. Maak het af met wat rijst en een komkommersalade. Simpele andere groene groentes, zoals sperziebonen of broccoli doen het ook erg goed bij dit gerecht.
Woensdag \\ Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Bloemkoolsoep met gepofte knoflook is een heerlijke, gezonde maaltijd. De soep is koolhydraatarm en vegan. Maak een grote portie en vries de rest in of neem hem lekker mee voor de lunch. Zowel warm als koud is deze soep erg lekker. Met dit recept ben je misschien net even wat langer bezig dan 30 minuten, afhankelijk van hoe snel je oven voorverwarmt voor het poffen van de knoflook.
Donderdag \\ Kebabs met couscoussalade
Na een vegan dagje staat er vlees op het menu in de vorm van kebabs. In de winter bereid ik de kebabs gewoon op de contact grill of laat ik de stokjes weg en gaan ze de pan in. De couscous kun je uiteraard vervangen door bijvoorbeeld quinoa of rijst.
Vrijdag \\ Vistaco’s !!!
Als er vistaco’s op het menu staan, is het altijd een feestje. Doe wat extra moeite en maak je eigen taco kruiden, dat maakt het alleen maar lekkerder. Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de taco’s door grote slabladeren.
Weekend \\ Warme chocolademelk met pepermunt
Verwen jezelf in het weekend met een heerlijke, dampende kop chocolademelk met een vleugje pepermunt!
Is dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!
Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood! Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!