Een heerlijk simpel weekmenu met een klein Mexicaans tintje. Makkelijk, gezond, gevarieerd en lekker snel op tafel.
Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Maandag \\ Mexicaanse maaltijdsalade
Dit recept voor Mexicaanse quinoa salade is vrij basic. Maak de salade lekker af met wat gebakken tofoe of een lekker spiegeleitje als je het vegetarisch wilt houden. Ben je meer op zoek naar vlees of vis, dan kan wat tonijn of goede kwaliteit chorizo (die je lekker gebakken hebt) ook heerlijk zijn bij dit gerecht.
Dinsdag \\ Luie Uiensoep
Deze heerlijke uiensoep is naast super snel te bereiden en heel lekker ook nog eens heel goedkoop om te maken.
Woensdag \\ Wraps met kipsalade
Dit recept vraagt om kip die al eerder gaar is gemaakt. Je kunt gewoon een gegrilde kip kopen of bijvoorbeeld gebruik maken van left-overs van de vorige dag. En andere lekkere optie is een stuk kipfilet, dat je gepocheerd hebt in bouillon.
Donderdag \\ Vega Buddha bowl
Deze Vega Buddha Bowl met quinoa heeft een heerlijke indo-twist. Met lekkere, vegetarische indo ‘gehakt’ balletjes en op smaak gebracht met een lekkere pindasaus. Makkelijk, gezond en natuurlijk ook heel erg lekker!
Vrijdag \\ Libanees platbrood met zalm en asperges
Libanees platbrood met zalm en asperges… als dat geen goed begin van het weekend is, weet ik het ook niet meer. Lekker, vol met verse producten en het ziet eruit als een klein feestje.
Weekend \\ Mexicaanse kiphamburgers
Deze Mexicaanse kipburgers zijn zo ontzettend lekker, dat je ze elke keer weer op tafel wilt zetten!
Dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!
Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!