Weer een makkelijk, gezond & gevarieerd weekmenu, met in het weekend een heerlijk ijsje! Deze week lekker veel vegetarische recepten, waar je makkelijk wat vlees aan kunt toevoegen of toch gewoon vega kunt laten!
Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Maandag \\ Regenboog Wraps
Dit heerlijke recept staat pas net online, maar het ziet er toch ook heerlijk zomers uit? Wil je vlees toevoegen, denk dan eens aan geruld kippengehakt of kipshoarma!
Dinsdag \\ Zomerse speltcouscous
Speltcouscous salade, ik ben er gek op. Het is makkelijk en snel te bereiden. Heerlijk na een lange dag werken of gewoon op die momenten dat je snel wat lekkers op tafel wilt hebben staan. De combinatie van tuinerwten, munt, feta en olijven is echt super smaakvol!
Woensdag \\ Nasi
Nasi is een fantastisch en simpel gerecht. Geef er eens een spin aan door hem te maken met bloemkoolrijst; een goede manier om stiekem wat extra groenten binnen te krijgen.
Donderdag \\ Chili sin Carne
Super snelle vega chili met vier soorten bonen is alles wat je nodig hebt na een lange, druiligere dag. Super makkelijk om te maken en het staat zeker binnen 30 minuten op tafel! 30 minuten is misschien zelfs nog aan de lange kant 😉
Vrijdag \\ Tabouleh
Tabouleh is een gezonde en frisse salade uit het Midden-Oosten, waarin lekker veel peterselie wordt gebruikt. Met erwten en linzen geef ik er een eigen en gezonde twist aan. Paar worstjes of kipspiesjes van de BBQ erbij en je hebt een fantastische maaltijd!
Weekend \\ Citroenijsjes met karnemelk
Citroenijsjes met karnemelk zijn lekker romig en smaken echt naar citroen, zonder dat je mondhoeken kromtrekken van zurigheid.
Dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!
Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!