MAKKELIJK, GEZOND & GEVARIEERD WEEKMENU #21

Deel met vrienden en familie

September is aangebroken en ik heb het gevoel dat het weer alle kanten op kan gaan. September is het ene jaar een extra zomermaand, soms nog mooier en warmer dan juli en augustus (laten we hopen dat dat dit jaar niet het geval is), maar het kan ook zo zijn dat je langzaamaan je truien en vestjes uit de kast aan het opduiken bent. De recepten uit het weekmenu passen dan ook goed bij warm en minder warm weer!

Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Maandag \\ Andijviesoep

Andijviesoep met Serranoham sniper
Begin de week gezond en groen, maar toch lekker simpel, met deze andijviesoep! En ja, je kunt ook spinazie gebruiken. Liever vega? Laat de seranoham dan gewoon weg of vervang deze door vega-spekjes.

Het recept

Dinsdag \\ Maaltijdsalade met mango en rivierkreeftjes

Mangosalade met rivierkreeftjes
Met deze heerlijke maaltijdsalade houden we de zomer nog even bij ons. Rivierkreeftjes zijn goed vervangbaar door garnaaltjes of fijn gesneden surimi sticks.

Het recept

Woensdag \\ Pulled chicken met (courgette)noedels

Courgette noedels met pulled chicken
Simpel en lekker, wat wil een mens nog meer? Hou deze maaltijd licht door courgettenoedels te gebruiken. Veel trek? Gebruik dan ‘echte’ noedels of zelfs spaghetti als je dat toevallig nog in huis hebt liggen. Vega? Vervang de kip door paddenstoelen.

Het recept

Donderdag \\ Salade met Parelcouscous

Parelcouscous met komkommer tomaat paprika en feta
Nog een mooi overgangsrecept! Heerlijk fris en hartig. Nog geen ervaring met parelcouscous? Echt een keer proberen! Het heeft een totaal andere bite dan gewone couscous en lijkt meer op pasta. Parelcouscous neemt ontzettend goed smaken op.

Het recept

Vrijdag \\ Spaanse Mossels

Spaanse mossels met chorizo
Ok ok, dit recept is iets meer werk dan dertig minuten, maar zo de moeite waard! Perfect begin van het weekend. Koop er een lekker stevig brood bij om alle saus mee op te kunnen deppen.

Het recept

Weekend \\ Karamelijs zonder ijsmachine

karamelijs zonder ijsmachine!

In het weekend smullen we lekker van ons zelfgemaakte ijs: leuk en lekker!

Het recept

Dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!

Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close