Makkelijk, Gezond & Gevarieerd weekmenu #3

Deel met vrienden en familie

Weekmenu 3 Flying Foodie
Een weekmenu vol verwarmende recepten voor de koude dagen die er (waarschijnlijk) komen.
Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 tot 40 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag, waarop je een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Op het moment dat ik dit menu voor jullie samenstel, is het ijzig koud buiten. Brrr, het vriest gewoon. Het ziet ernaar uit dat de kou aan zal blijven houden en de schaatsen uit het vet kunnen. Met deze recepten word je, eenmaal thuis aangekomen, weer heerlijk warm!

De recepten van deze week hebben nog iets gemeen, namelijk dat je ze (op de zalm van donderdag na dan) makkelijk in grotere hoeveelheden kunt maken en mee kunt nemen voor de lunch of kan invriezen! Altijd handig om een paar lekkere maaltijden klaar te hebben liggen, toch?

Maandag \\ Winterse Quinoa

Quinoa kippendijen paddestoelen tijm
Een goed begin is het halve werk en met dit heerlijke eenpansgerecht begin je de week meteen goed!

Het recept

Dinsdag \\ Pompoen-Linzensoep

Pompoen Linzen maaltijd soep
Baby it’s cold outside. Met deze heerlijke, stevige soep komt het helemaal goed.

Het recept

Woensdag \\ Gezondere versie Shepherd’s Pie

Gezondere Shepherd's Pie
Shepherd’s Pie past ook helemaal bij dit weer. Deze versie is wat lichter dan de ‘gewone’, met kippengehakt en zoete aardappel. Daarmee is het stiekem geen Shepherd’s Pie meer, maar dat hoeft niemand te weten natuurlijk 😉

Het recept

Donderdag \\ Aziatische zalm uit de oven

Aziatische Zalm uit de oven met courgette noodles
Op donderdag houden we het wat lichter en met wat minder koolhydraten, door een heerlijke zalm uit de oven met courgette noodles. Wil je wat meer koolhydraten? Vervang dan de helft van courgette door noodles.

Het recept

Vrijdag \\ calzone met kip en aubergine

flammkuche calzones met aubergine en kip
Maak op vrijdag vliegensvlug een heerlijke flammkuchen calzone met kip en aubergine. Het flammkuchendeeg kun je uiteraard vervangen door normaal pizza deeg. Wil je extra maken voor in de vriezer? Bak die calzones dan niet af. Rol ze in een stuk bakpapier en stop die weer in een plastic zak.

Het recept

Weekend \\ Tortellini Lasagne

Tortellini lasagne uit de oven
In het weekend maken we een heerlijke Tortellini Lasagne. Simpel, verwarmend en natuurlijk ook heel erg lekker. Verras je tafelgenoten, zonder je intens uit te sloven in de keuken. Dit recept neemt iets meer tijd in beslag dan 30 minuten, maar dat mag best in het weekend toch?

Het recept

Dit week menu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!

Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close