Makkelijk, Gezond & Gevarieerd weekmenu #6

Deel met vrienden en familie

Een weekmenu dat boordevol staat met groentes. Behalve op vrijdag natuurlijk, dan gaan we los met een heerlijk pasta gerecht!

Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Maandag \\ Nasi van bloemkool of rijst

Nasi met bloemkoolrijst
We beginnen de week met een meatless Monday: een heerlijke, simpele nasi. Deze nasi maak ik zelf met bloemkoolrijst, maar je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ rijst gebruiken.

Het recept

Dinsdag \\ Groene soep

Groene soep met courgette broccoli spinazie
Maak van deze soep een extra grote portie. Hij is namelijk zo lekker, dat je hem de volgende dag mee wilt als lunch.

Het recept

Woensdag \\ Bloemkoolcouscous met kippenballetjes

bloemkool couscous met kippengehaktballentjes
Heerlijk, gezond en boordevol groentes. Geen fan van bloemkool? Vervang de bloemkoolcouscous dan door gewone couscous, bulgur of bijvoorbeeld quinoa.

Het recept

Donderdag \\ Gepofte zoete aardappel

Ciao Bella - Italiaans gevulde gepofte zoete aardappel
Wie is er nog meer gek op een goed gevulde zoete aardappel? Deze variatie is heerlijk gevuld, onder andere met ham. De aardappels poffen in de magnetron in slechts een paar minuten!

Het recept

Vrijdag \\ Spaghetti taart

Spaghetti taart
Dit fantastische recept neemt wat meer tijd in beslag, vooral omdat het even in de oven moet staan. Wil je sneller het eten op tafel hebben staan, eet het dan gewoon als pasta, in plaats van als taart; je mag de eieren dan van je boodschappenlijst halen.

Het recept

Weekend \\ Kimchi pannenkoeken

Koreaanse Kimchi pannenkoeken
Laat je in het weekend verrassen door de heerlijkheid van kimchi pannenkoeken. Knapperig van buiten, maar sappig en een beetje pittig van binnen!

Het recept

Dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!

Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close