Een Makkelijk, Gezond & Gevarieerd weekmenu met een flinke hoeveelheid kleur en wat extra lekkers voor op Bevrijdingsdag!
Alle doordeweekse recepten zijn gemiddeld binnen 30 minuten te bereiden. Wel zo fijn na een lange dag waarop je wel gewoon een gezonde maaltijd wilt eten, maar geen zin hebt om lang in de keuken te staan.
Maandag \\ Pittige avocado maissoep
We beginnen de week verrassend en meatless met een heerlijk romige en licht pittige avocado maissoep. Het goede nieuws is ook nog eens dat de avocado niet perfect rijp hoeft te zijn.
Dinsdag \\ Noodles met pulled chicken
Door courgette noedels te gebruiken krijg je makkelijk extra groentes binnen. Een combinatie van ‘gewone’ en courgette noedels is ook erg lekker.
Woensdag \\ Goede gevulde omelet met paddenstoelen
Simpel, snel en heerlijk vullend! Vul eventueel aan met wat rul gebakken gehakt en extra kaas.
Donderdag \\ Wraps met kipsalade
Dit recept vraagt om kip die al eerder gaar is gemaakt. Je kunt een gegrilde kip kopen of bijvoorbeeld gebruik maken van left-overs van de vorige dag, maar gerookte kipfilet smaakt hier ook heel erg lekker bij. Een andere lekkere optie is een stuk kipfilet, dat je gepocheerd hebt in bouillon.
Vrijdag \\ Pasta Pesto
Pasta Pesto is altijd een goed idee. Voeg eventueel gebakken kip, spekjes en/of tomaatjes toe.
Weekend \\ Bevrijdingsdag
Begin bevrijdingsdag goed met een heerlijk en gezond ontbijt. Een mooi begin van een feestelijke dag, waarop je waarschijnlijk nog genoeg lekkers zult eten 😉
Hierna nog trek in wat zoets? Probeer dan ook eens de oranje fudge, orange velvet cupcakes of rood-wit-blauwe spiesjes.
Dit weekmenu niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens de eerder uitgekomen weekmenu’s!
Heb je lekker gekookt met mijn recepten? Laat het mij vooral weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #FlyingFoodieFood. Het lijkt mij ontzettend leuk om te zien hoe jullie aan de slag zijn gegaan!