Voor iedereen die op zoek is naar een weekmenu vol snel te bereiden, gevarieerde en gezonde gerechten, hebben we goed nieuws! Met dit weekmenu sta je slechts 30 minuten in de keuken en geniet je van smaakvolle maaltijden.
Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu, kijk bijvoorbeeld eens bij:
Lekker gevarieerd weekmenu #120
Maandag – Flammkuche met Gerookte Zalm
Flammkuchen met gerookte zalm is binnen 30 minuten klaar en altijd een succes. De knapperige, goudbruine bodem in combinatie met romige crème fraîche en zachte gerookte zalm is simpelweg onweerstaanbaar. Instant wintersportvakantie vibes gegarandeerd, maar ook ideaal als brunchgerecht of snelle, smaakvolle maaltijd!
Hier vind je het recept voor Flammkuchen met Gerookte Zalm
Dinsdag- Tjap Tjoy
Tjap Tjoy is een heerlijk simpel gerecht, met veel groente, bekend van de afhaal-Chinees. Eenvoudig te maken en makkelijk binnen 30 minuten op tafel. Je kan Tjap Tjoy zo eten, maar het is natuurlijk ook heel lekker met rijst of noedels. Wij gaan voor een Tjap Tjoy met kip, maar we geven je ook opties om lekker te variëren, met allemaal ingrediënten die je makkelijk in de supermarkt kan krijgen.
Hier vind je het recept voor Tjap Tjoy
Woensdag- Thaise Larb Kai (Thaise kipsalade)
Thaise Larb Kai, een Thaise kipsalade, is een populair gerecht uit de Isaan-regio in het noordoosten van Thailand. Het is een frisse, pittige salade die voornamelijk bestaat uit fijngehakt kippenvlees, gemengd met een aromatische dressing van limoen, vissaus, en geroosterd rijstpoeder. Vaak wordt dit gerecht op smaak gebracht met sjalotten, munt, koriander en chilipepers, waardoor het een perfecte balans krijgt van zure, zoute, pittige en frisse smaken, waar de Thaise keuken om bekend staat. Serveer met rijst voor een complete maaltijd.
Hier vind je het recept voor Thaise Larb Kai (Thaise kipsalade)
Donderdag- Koreaans draadjesvlees met Gochujang
Koreaans Draadjesvlees is op het moment mijn favoriete manier om stoofvlees te bereiden. Het vlees stoven we tot het boterzacht is, in een heerlijk rijke, diepe, hartige saus met een vleugje pit. Uiteraard ontbreken de kenmerkende Koreaanse smaken van knoflook, gember en lente-ui niet. Gochujang geeft het draadjesvlees een extra Koreaans tintje en zorgt voor wat pittigheid, zonder dat het echt loeiheet wordt.
Hier vind je het recept voor Koreaans Draadjesvlees met Gochujang
Vrijdag- Lente risotto met wortel

Deze heerlijke risotto met wortel is lekker licht en perfect voor de lente. Risotto kan wat mij betreft het hele jaar door, maar met de juiste ingrediënten pas je hem zo aan aan het jaargetijde. In de winter ga je voor een heerlijke stevige versie met bijvoorbeeld stoofvlees en veel kaas en in de lente, als de zon weer schijnt, voor de heerlijke zachte en lichtzoete smaken van wortel en lente-ui.
Hier vind je het recept voor Lente risotto met wortel
Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.