Weekmenu #29 (makkelijk & snel)

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel en makkelijk een maaltijd op tafel zetten? Maar wil je ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!


Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat jullie graag weekmenu’s zien die makkelijk en snel te bereiden zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we onszelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu zet je binnen 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel met heel veel smaak. Wil jij ook meedenken over welke content we aanbieden op onze site? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar meer weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Zo hebben we ook nog:

Makkelijk en snel weekmenu #29

Maandag – Cacio e Pepe met Za’atar

Ottolenghi Cacio e Pepe met Za'atar

We beginnen de week super simpel met een heerlijke pasta op tafel, die uit zijn voegen barst van smaak. Voor het beste resultaat koop je Parmezaanse kaas die je zelf nog moet raspen.

Hier vind je het recept

Dinsdag – Bruine bonen met rijst

Surinaamse bruine bonen met rijst
Er bestaat bijna geen eenvoudiger Surinaams recept dan bruine bonen met rijst. Rijst koken, bruine bonen laten pruttelen met smaakmakers en je bent eigenlijk zo goed als klaar. Weinig afwas, zeker als je cheat met magnetronrijst. Heerlijk no-nonsense comfort food, waar je met het hele gezin van kan genieten. Deze versie wordt gemaakt met (runder)hotdogs, maar je kunt het ook geheel vega houden.

Gek op de Surinaamse keuken? Kijk dan hier voor meer recepten uit deze fantastische wereld keuken.

Hier vind je het recept

Woensdag – Courgette pasta pesto met kip

Courgetti pasta pesto kip 4
Courgette pasta pesto met kip. Deze versie van pasta pesto is, naast lekker, koolhydraatarm, bevat extra veel groente en is makkelijk te maken in 20 minuten. Een win-win situatie lijkt mij!

Hier vind je het recept

Donderdag – Thai Fried Rice met garnalen

Thai Fried Rice met garnalen

Gebakken rijst met groente, ei en garnalen op smaak gebracht met soja en natuurlijk vissaus en een kneepje limoen. Een perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en voor wie wil: pittig. Vervang de garnalen gerust door reepjes kip of omelet als je geen fan bent van garnalen.

Hier vind je het recept

Vrijdag – snelle pasta met tapenade, spinazie en paddenstoelen

Snelle pasta met tapenade recept

Deze snelle pasta is het perfecte gerecht voor als je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Bestellen lijkt dan een goede optie, maar daar heb je ook niet altijd trek in. Voor deze snelle pasta hoef je weinig te snijden (en zelfs dát valt te vermijden) en heb je super weinig afwas. Eerlijk is eerlijk, de afwas en het opruimen vind ik altijd het minst leuke aan koken, ja, zelfs met een vaatwasser. Geen trek in paddenstoelen? Met stukjes courgette is deze pasta ook heel erg lekker.

Hier vind je het recept

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close