Weekmenu 30 (lekker gevarieerd)

Deel met vrienden en familie

Wil jij de hele week snel klaar zijn met je koken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!


Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu. Kijk bijvoorbeeld eens bij:

Lekker gevarieerd weekmenu #30

Maandag – Boerenomelet met chorizo en asperges

Boerenomelet met chorizo en asperges
De combinatie van de kruiden uit de chorizo en een beetje vadouvan geven dit gerecht niet alleen een lekkere smaak, maar ook nog eens een mooie gouden gloed, zoals de ondergaande zon.

Hier vind je het recept

Dinsdag – Surinaamse bami met kipfilet

Surinaamse bami
Surinaamse bami met kipfilet is een snelle smaakbom. Varieer gerust met kippenbouten, garnalen of bijvoorbeeld doks (eend), maar vandaag gaan we voor de snelle versie van dit smaakvolle recept. Iedereen maakt zijn bami net een klein beetje anders, maar dit is het recept dat ik van mijn Surinaamse schoonzusje heb geleerd.

Hier vind je het recept

Woensdag – Kabeljauw quiches met prei en kerrie

Kabeljauw quiche met prei en kerrie
Een lekkere, knapperige bladerdeegkorst met een goede vulling van vis, prei en kerrie. In kleine vormpjes gebakken in plaats van een grote, zodat je het gevoel krijgt dat je ze gehaald hebt bij een dure traiteur!

Dit recept neemt meer tijd in beslag dan de gebruikelijke 30 minuten, maar dat is vooral tijd in de oven en dan heb je je handen vrij om wat anders te doen!

Hier vind je het recept

Donderdag – Nasi met groene curry, paksoi en zwarte bonen

Vegan Nasi met groene curry paksoi
Dit recept zit bomvol smaak, maar is helemaal vegan! Minder vlees eten wordt met deze maaltijd een makkie. Door de heerlijke groene curry lever je niets in aan smaak. Door de rijst een dag van tevoren te koken, of gebruik te maken van magnetronrijst is dit vegan gerechtje makkelijk binnen 15 minuten klaar! Er zit trouwens ook een courgette in, dus je krijgt ook nog eens een flinke portie groente binnen.

Hier vind je het recept

Vrijdag – pasta carbonara

Spaghetti carbonara
We sluiten de week af met een klein feestje op je bord. Heerlijke romige pasta carbonara. Met een paar simpele handelingen tover je een waterige eiersoep om tot een weelderige, romige, zijdezachte saus, die heerlijk aan je pasta plakt. Uitgebakken pancetta erbij en dan hup, meteen opeten!

Hier vind je het recept

Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close