Wil jij de hele week snel klaar zijn in de keuken, maar wil jij ook de hele week lekker, gevarieerd en gezond eten? Dan is dit hét weekmenu voor jou!
Uit een enquête, die we hebben afgenomen onder onze trouwste bezoekers, kwam naar voren dat ze graag weekmenu’s zien die makkelijk te bereiden zijn, maar ook lekker gevarieerd zijn. Op de drukke doordeweekse dagen gunnen we ons zelf vaak niet al teveel tijd om het eten op tafel te zetten. Met dit weekmenu sta je iedere dag maximaal 30 minuten in de keuken en zet je toch een heerlijke maaltijd op tafel, met heel veel smaak. Recepten die iets meer tijd in beslag nemen gaan vaak in de oven. Duurt dus wat langer, maar je hoeft er zelf weinig extra voor te doen. Wil jij ook meedenken over wat voor soort artikelen en recepten wij plaatsen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!
Nieuwsgierig naar andere weekmenu’s? Zoals je aan de nummering kunt zien is dit niet ons eerste weekmenu, kijk bijvoorbeeld eens bij:
Lekker gevarieerd weekmenu #32
Maandag – Mexicaanse gehaktsaus
Niet schrikken van het schaaltje met berenoren, je bent nog steeds op de juiste pagina. Dit recept heb ik online gezet als babyproof recept, maar eigenlijk veel te lekker om alleen door de kleintjes te laten eten. Serveer het met een goede kom rijst, verse guacamole en strooi er naar smaak chili en kaas op! Wedden dat jij ook ontzettend zit te smullen?
Dinsdag – Pastasalade met courgette
Pastasalade met courgette, lente ui, rucola en knoflookkruim is een heerlijke maaltijd voor een warme dag. Makkelijk van tevoren te maken en simpel op te scheppen als het tijd is om te eten. Zelf koos ik voor vlinderpasta, maar je kunt alle soorten pasta gebruiken die een middelgrote vorm hebben. Denk bijvoorbeeld aan fusilli, rigatoni, penne, etc..
Woensdag – Preisoep met garnalen
Heerlijke, zomerse soep met prei en garnalen. Geen fan van garnalen? Gerookte zalm doet het ook heel goed in dit recept!
Donderdag – Chinese nasi met Chur Siu lapjes
Chinese Nasi met Char Siu lapjes smaakt echt zoals de nasi die we kennen van de Chinees. Simpel, maar absoluut niet saai. Binnen 30 minuten klaar, mits je oven een beetje vlot opwarmt.. maar daar heb je gelukkig zelf niet zoveel werk aan!
Vrijdag – Hartige spinazietaart met ricotta
Hartige spinazietaart met ricotta en een heerlijke, knapperige korst van bladerdeeg. Krijg je hem niet helemaal op? Goed nieuws, want deze hartige taart is koud ook ontzettend lekker.
Dit recept duurt iets langer dan de gewoonlijke 30 minuten, maar die tijd zit hem vooral in het bakken in de oven.
Eet smakelijk! Ook op zoek naar een lekker recept voor het weekend? Kijk dan hier voor al onze recepten en hier voor onze zoete selectie.